IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отнеха титлата "Най-бърз автомобил" на Bugatti Veyron Super Sport

Причината е, че записалата постижението машина е различна от серийната

Отнеха титлата

Екипът на Книгата на рекордите Гинес лиши Bugatti Veyron Super Sport от званието "Най-бърз сериен автомобил". Това съобщи британското издание Driving, което излиза като приложение на вестник The Sunday Times.
Отнеха титлата
Решението е било взето след разследване, проведено именно след запитване от страна на Driving. По думите на представители на Книгата на рекордите Гинес, са били установени доста нарушения по време на поставянето на постижението през 2010 г. Основното от тях е, че производителят не е използвал серийна версия на автомобила.

Рекордът е бил поставен от машина с изключен електронен ограничител на скоростта, което е позволило достигането на скорост от 431 км/ч. Оказва се обаче, че всички 30 машини от модела, които са продадени на различни клиенти, имат ограничител, задействащ се на 415 км/ч. По думите на инженери от Bugatti, той е въведен, за да се предотврати разпадането на гумите, което е възможно след тази скорост.

Според правилата на Книгата на рекордите Гинес, поставилият рекорда автомобил трябва да бъде напълно еднакъв с тези, които компанията-производител продава. От Bugatti отговориха, че представителите на Гинес са знаели, че по време на опита за рекорд ограничителят ще бе изключен. Както и че максималната скорост на автомобила нарочно се намалява от съображения за сигурност.

"Няма да бъде трагедия, ако загубим титлата - коментираха от Bugatti.- В крайна сметка Super Sport е нещо повече от автомобил-световен рекордьор. Все пак ще искаме официално обяснение за случилото се."

Сега за титлата "Най-бърз сериен автомобил" претендира американският Hennessey Venom GT, който достигна 427.6 км/ч. Освен това моделът е притежател на рекорда за най-бързо ускорение от място до 300 км/ч - 13.63 секунди.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti veyron
0 от 500
  • #8
    23 rate up comment 11 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    "Прави ги" означава че , двигателят заедно с скоростите и гумите постигат желаната скорост...сега че има ограничител кво променя..ако собственика иска ще му махнат ограничителя..трепи се ..яж си гумите..и т.н.
  • #7
    21 rate up comment 8 rate down comment
    ...? ( преди 11 години )
    ДО FenixНе ти разбирам обясненията и нападките ?!?Казано е просто: колата поставила рекорд трябва да е точно 100% като серийните и точка !Просто!
  • #6
    14 rate up comment 19 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    И особено най-голямата измама...Голф отново е най-предпочитан в Европа..ех тая ИЗОСТАНАЛА ФИРМИЧКА.. мошеници...и занапред ще пропаднат..тва го слушам от три години..
  • #5
    20 rate up comment 13 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Много смешно няма що...факта е че колата ги прави 431км...
  • #4
    11 rate up comment 11 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    още в предната статия написах всичко това като коментар , честито на новия рекордьор
  • #3
    13 rate up comment 23 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Все тая Дошо...това няма да направи Хондата автомобил...
  • #2
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Добре де какъв е смисъла да се бориш за рекорд за максимална скорост като имаш ограничител на 415км/ч и е ясно, че повече от това няма да вдигне?! Не съм фен на Вейрона обаче и тия от Гинес май са се оакали. Просто няма смисъл кола със серийно ограничение на скоростта да участва в подобен експеримент.
  • #1
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Започва се отново!