IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отнеха титлата "Най-бърз автомобил" на Bugatti Veyron Super Sport

Причината е, че записалата постижението машина е различна от серийната

Отнеха титлата

Екипът на Книгата на рекордите Гинес лиши Bugatti Veyron Super Sport от званието "Най-бърз сериен автомобил". Това съобщи британското издание Driving, което излиза като приложение на вестник The Sunday Times.
Отнеха титлата
Решението е било взето след разследване, проведено именно след запитване от страна на Driving. По думите на представители на Книгата на рекордите Гинес, са били установени доста нарушения по време на поставянето на постижението през 2010 г. Основното от тях е, че производителят не е използвал серийна версия на автомобила.

Рекордът е бил поставен от машина с изключен електронен ограничител на скоростта, което е позволило достигането на скорост от 431 км/ч. Оказва се обаче, че всички 30 машини от модела, които са продадени на различни клиенти, имат ограничител, задействащ се на 415 км/ч. По думите на инженери от Bugatti, той е въведен, за да се предотврати разпадането на гумите, което е възможно след тази скорост.

Според правилата на Книгата на рекордите Гинес, поставилият рекорда автомобил трябва да бъде напълно еднакъв с тези, които компанията-производител продава. От Bugatti отговориха, че представителите на Гинес са знаели, че по време на опита за рекорд ограничителят ще бе изключен. Както и че максималната скорост на автомобила нарочно се намалява от съображения за сигурност.

"Няма да бъде трагедия, ако загубим титлата - коментираха от Bugatti.- В крайна сметка Super Sport е нещо повече от автомобил-световен рекордьор. Все пак ще искаме официално обяснение за случилото се."

Сега за титлата "Най-бърз сериен автомобил" претендира американският Hennessey Venom GT, който достигна 427.6 км/ч. Освен това моделът е притежател на рекорда за най-бързо ускорение от място до 300 км/ч - 13.63 секунди.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti veyron
0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До Анонимен ( преди 11 години )
    Човека просто е отговорил на коментара за Хондата и БМВ-то. Не е правил сравнение На Хонда с Бугати
  • #27
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По детинско мнение не можа ли да напишеш? Пуска някакви клипчета с някакъв сивик :X:X. Ало слез на земята бугати когато са правили коли хонда сигурно не са знаели какво е кола както и повече японски коли освен мицобиши. Бугати е марка с огромна история в спортовете просто е нелепо да се сравнява с хонда. Най-добрия ход е просто по някакъв начин да се отделят от ВАГ и ламбо и дукати.
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    mugen Айде сега ти намери коя Хонда точно да покажеш - тоя звяр на Рибата няма нищо общо със серийния, а е правен за драг.
  • #25
    6 rate up comment 5 rate down comment
    mugen ( преди 11 години )
    По повод изказването по-долу http://vbox7.com/play:m27582d6ceА относно ВАГ имат още много хляб да изядат, докато достигнат съвършенството на Хонда
  • #24
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Отнеха титлата "Най-бърз автомобил" на Bugatti, а кога ще им отнемат титлата за най-грозен кютюк. Грозен, тежък и скъп, който се движи само направо, а по завоите умира.
  • #23
    10 rate up comment 0 rate down comment
    eddie ( преди 11 години )
    Добре, че нямам такива проблеми, само с 116 кончета :)))
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    голям праз !
  • #21
    8 rate up comment 5 rate down comment
    reventon ( преди 11 години )
    aide da im e 4estito na vsi4ki fenove na veyron..dobre,4e hennessey svetnaha za toq fakt predstavitelite na gines
  • #20
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-после, една хубава новина днес!
  • #19
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нещо не ми се връзва - доколкото знам гумите на Вейрон са специално разработени за него защото няма други гуми в производство които да отговарят на изискванията за високата скорост. В такъв случай с какви гуми Hennessey успяват да постигнат по-високата скорост? Или може би тях не ги интересува че може да се разпаднат?