IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Cherokee от всички страни

Американците разпространиха галерия със снимки

Новото Cherokee от всички страни

Американската компания Jeep разкри новото Cherokee от всички страни. След като през изминалия месец видяхме предната част и офроуд възможностите на този модел, сега американците го разкриха напълно, включително салона, чрез подробна галерия със снимки.
Новото Cherokee от всички страни
Факт е, че външността на модела ще събуди доста коментари, тъй като консервативната марка си е позволила доста разчупени форми, с които нейните клиенти не са свикнали. Целта обаче е да се привлекат нови такива, което оправдава смелите решения на дизайнерите.
Новото Cherokee от всички страни
За новаторството в дизайна заслуга има и италианската марка Alfa Romeo. Поне това твърди изданието Wall Street Journal, което посочва, че дизайнът на Cherokee е бил първоначално създаден за модел на Alfa Romeo, но заради политиката на споделяне между Fiat и Chrysler, с него е обзаведено и американското проходимо возило.
Новото Cherokee от всички страни
Припомняме, че не само формите на Cherokee са европейски, но и голяма част от техниката му. Моделът е базиран на платформата на Alfa Romeo Giulietta, която се използва и от Dodge Dart.

Заетата от компактен хечебек техника обаче не пречи на Cherokee да се представя добре извън пътя. Автомобилът има задвижване към четирите колела с няколко различни режима (вероятно ще има и версии само с предно), като е заслужил да носи емблемата "Trail Rated" на Jeep (така марката обозначава совите модели, които покриват определени офроуд изпитания).
Новото Cherokee от всички страни
Jeep Cherokee ще се предлага в няколко различни версии, наречени съответно Sport, Latitude, Limited и Trailhawk. Що се отнася до двигателите му, те ще бъдат четири. Два са бензиновите – 2.4 и 3.2 литра, и два дизеловите – 2.0 и 3.0 литра. Те се оборудват стандартно с уникалната са сегмента автоматична трансмисия с 9 степени.

Тагове: jeep liberty jeep cherokee
0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Естествено , че не си правят илюзия за Европа, където 1 по продажби е Golf, а в САЩ, не го базарят за слива....
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Момчета да не се заблуждаваме, но на европейския пазар няма да има успех. Иначе смело решение с този специфичен дизайн. На мен лично не ми харесва, но това няма значение, дано продължат да наблягат на качеството.
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    кар Фен :) Аз лично никак ама ниикак не харесвам Нисан Жук За мен това е един от най-горзните автомобили по нищо не отстъпва на Фиат Мултипла примерно :))Но от друга страна пък си прав че трябва да има и такива нестандартни дори и грозновати коли за да има разнообразие и избор :) Проблемат обаче е че това не е някакъв измислен модел на Нисан а Джип Чироки !! един масов автомобил с голяма популярност и авторитет :) и хората отговорни за развитието на модела немогат да си позволяват подобни експерименти с разни "екстравагантни" и при това естетически неиздаржани предложения ! Честно казано на фона на всички модели до сега и особенно на последното поколение което е един от еталоноте в класът, това което виждам е посмешище...незнам това ще е най грандиозният провал в историата на Джип :) според мен в дизаинерският екип е цзаряал пълен хаус, липса на кноцепция и идеи :)
  • #10
    13 rate up comment 3 rate down comment
    котЮ ( преди 11 години )
    Този JEEP, ще се кара от пустинята Мохве, до Канада и Аляска, където компромиси с качеството и проходимостта НЯМА! По тези места VW не можеш да видиш, А САМО В УМЕРЕНИЯ КЛИМАТИЧЕН ПОЯС!!!
  • #9
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Car Fen ( преди 11 години )
    Всички погледи в него. Много готино изглежда. Важното е да е различен. Браво на Jeep. И Nissan Juke изглежда странно, но хората го харесват и го купуват. За скучните хора има сива Skoda Octavia.
  • #8
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    СТРА-ХО-ТЕН .....
  • #7
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    тоя JEEP го е полазила н'яква KIA май!
  • #6
    7 rate up comment 12 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    нов кандидат за най-грозен автомобил
  • #5
    15 rate up comment 4 rate down comment
    bai Ivan ( преди 11 години )
    Много добре!
  • #4
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мъка, мъка...В задницата виждам инсирация от Volt