IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Търговец на вино купи последния Lexus LFA в Европа

На Стария континент са продадени 40 от общо 500-те суперколи на японската компания

Търговец на вино купи последния Lexus LFA в Европа

Lexus приключи с европейските продажби на суперколата си LFA. От общо 500 произведени автомобила за Стария континент са предвидени по-малко от 10% - точно 40. При това някои клиенти са си купили по две коли, а един - даже три. Последният собственик на Lexus LFA в Европа е търговец на вино от Швейцария - Ханц Шилинг, който получи автомобила си - бял на цвят под номер 493.
Търговец на вино купи последния Lexus LFA в Европа
Макар, че производството на LFA бе спряно още през декември миналата година, последните автомобили сега стигат до клиентите. В Европа от 40 машини, 15 са продадени в Германия, където са единствените аутобани без ограничения на скоростта. Шест от колите са пласирани в Швейцария. В Европа почти всички клиенти залагат на белия цвят и предпочитат по-бързата версия с пакет Nurburgring.

Любопитен факт е, че този автомобил не носи печалба на производителите. Цената му не е никак ниска - от $375 000, но тя покрива само разходите по проектирането и производството му.
Търговец на вино купи последния Lexus LFA в Европа
Двигателят на Lexus LFA е създаден в сътрудничество с Yamaha. Той е 4.8-литров V10, доставящ 560 к.с. и 480 Нм., като работи съвместно с 6-степенна роботизирана скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/час става за 3.7 сек., а максималната скорост превишава 320 км/ч.

Около 65% от автомобила са изградени от въглеродни влакна, като общото му тегло не превишава 1480 кг. Двигателят е предно разположен (зад предната ос), а задвижването е поверено на задните колела. Съотношението на тежестта между предната и задната ос е 48:52.

Снимки: Lexus
 

Тагове: lexus lfa
0 от 500
  • #27
    13 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Razbira 4oveka ot koli i vina !Da mu e 4estita
  • #26
    17 rate up comment 7 rate down comment
    кики ( преди 11 години )
    Много ми се иска. поне едно немско фенче да ми обясни защо лексус са си сътрудничили с ямаха,а ко незнят да ме попитат и тогава ще обясня защо този автомобил е толкова уникален във всяко едно отношение.Невероятен спортен автомобил,изпипан,всяка една подробност е обмисляна в детайли,двигателят се сглобява ръчно в затворена,обезпрашена среда от специалисти обучавани 2 години специално за тази цел.Просто за пореден път японците доказаха че са най-дбрите.
  • #25
    12 rate up comment 3 rate down comment
    NANI ( преди 11 години )
    RED BULL RACING- световни шампиони във F1 за 2012,двигател -Рено. Нещо да кажеш? :D :D :D Много е весело тук,разни гоУфаджий оплюват кола струваща,колкото къщите на цялото им племе. Чак и Гумперр Аполо замесиха в стремежа си да изпъкнат като та.аци на операционна маса
  • #24
    3 rate up comment 17 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Гледам PRE лошото е че това е на суха "писта" в слънчево време и колата се кара от пилот , какво става обаче в реални условия по-пътната мрежа , когато вали или е малко прашно на пътя...тва Ферари не може да си покаже потенциала с това задно , дирекно е в канавката ( примери много) докато Аудито или ламбото с четворното ще ти направи не секунди разлика а минути..ако въобще стигнеш с това задно..
  • #23
    3 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Малка корекция 32 AUDI R8 GT 7:34...4 Gumpert Apollo Speed 7:11- двигател Ауди..нещо да кажеш
  • #22
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    51.Audi R8 V10 5.2 FSI- 7:44.00 21. Ferrari 458 Italia- 7:28.00 7. Lexus LFA Nurburgring Package-7:14.64 Нещо да кажеш :)))
  • #21
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На какво са по-бързи... :)))
  • #20
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Турското посолство" :)))
  • #19
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-добре се пиши ***,че явно си падаш да ти го набутват в турското посолство,тоест задния двор.
  • #18
    14 rate up comment 23 rate down comment
    Корнелия Нинова ( преди 11 години )
    Тойота/Лексус са точно като виното, ще отлежават в сервиза ! :))