IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Skoda Octavia Combi

Чехите разпространиха първите официални снимки и информация

Това е новата Skoda Octavia Combi

Това е новата Skoda Octavia Combi
Skoda разпространи първите официални снимки и информация за новата Octavia Combi. Моделът ще бъде разкрит пред публика по време на изложението в Женева и ще стъпи на европейските пазари непосредствено след това.

Също като седан/лифтбек версията на третото поколение Octavia, комбито предлага рекордно голям за сегмента обем на багажника. При сгънати задни седалки багажникът доставя 1740 литра, а стандартно обемът му е 610 литра.

Сравнена със своя предшественик новата Skoda Octavia Combi е с 90 мм по-дълга и 45 мм по-широка. Моделът също така предлага с 11 см. по-дълго междуосие спрямо наскоро представената лифтбек версия на Octavia, което доставя допълни 73 мм за краката на седящите на задните места в колата.
Това е новата Skoda Octavia Combi
Сред базовите екстри присъстват вече познатите решения, сред които постелка за багажник с две лица, вградена в капачката на резервоара стъргалката за лед, сгъваеми елементи за товарене в багажника, които позволяват безопасно закрепване на предмети на пода и др.

Що се отнася до двигателите, те вероятно ще бъдат аналогични с тези на лифтбека. Очаква се и гореща RS версия, която трябва да видим още това лято. Като цяло новата Octavia Combi е с около 13% по-икономична от своя предшественик, сочи информацията от Skoda.

В Женева ще бъде представена и новата Octavia 4x4. Тя ще получи съединител Haldex от 5-о поколение, като вероятно ще се предлага единствено с 2.0-литровия TDI двигател, сочат спекулациите.

0 от 500