IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Skoda Octavia Combi

Чехите разпространиха първите официални снимки и информация

Това е новата Skoda Octavia Combi

Това е новата Skoda Octavia Combi
Skoda разпространи първите официални снимки и информация за новата Octavia Combi. Моделът ще бъде разкрит пред публика по време на изложението в Женева и ще стъпи на европейските пазари непосредствено след това.

Също като седан/лифтбек версията на третото поколение Octavia, комбито предлага рекордно голям за сегмента обем на багажника. При сгънати задни седалки багажникът доставя 1740 литра, а стандартно обемът му е 610 литра.

Сравнена със своя предшественик новата Skoda Octavia Combi е с 90 мм по-дълга и 45 мм по-широка. Моделът също така предлага с 11 см. по-дълго междуосие спрямо наскоро представената лифтбек версия на Octavia, което доставя допълни 73 мм за краката на седящите на задните места в колата.
Това е новата Skoda Octavia Combi
Сред базовите екстри присъстват вече познатите решения, сред които постелка за багажник с две лица, вградена в капачката на резервоара стъргалката за лед, сгъваеми елементи за товарене в багажника, които позволяват безопасно закрепване на предмети на пода и др.

Що се отнася до двигателите, те вероятно ще бъдат аналогични с тези на лифтбека. Очаква се и гореща RS версия, която трябва да видим още това лято. Като цяло новата Octavia Combi е с около 13% по-икономична от своя предшественик, сочи информацията от Skoda.

В Женева ще бъде представена и новата Octavia 4x4. Тя ще получи съединител Haldex от 5-о поколение, като вероятно ще се предлага единствено с 2.0-литровия TDI двигател, сочат спекулациите.

0 от 500
  • #15
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Das nein auto ( преди 11 години )
    Точно новите Тойоти са като коли от бъдещето пред тая ретрто Шкода. Фолксвагени,Шкоди,Аудита- всичко е еднакъв талаш с дизайн от миналото. Всичките ми приличат на модели от 90-те години. Новият Аурис - уникален дизайн, спортно комби, не пенсионерщина като тая старовремска Шкода или Голф комби - Хахахахаха, Голф комби- е няма такъв пенсионерски кош!
  • #14
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много ме кефят екстрите - стъргалка за лед в капачката на резервоара и постелка с две лица...:)))Сигурно развойният отдел на ФВ се е трудил две години над тези научни постижения !?
  • #13
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Евтин Фолксваген, но по-добре от оригинала
  • #12
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Някой го беше казал тук много хубаво - само който не е карал Октавия, само той я плюе ;). Новият модел изглежда още по-добре, особено отвътре. Хубав и успешен ден на всички!
  • #11
    10 rate up comment 30 rate down comment
    Das Auto ( преди 11 години )
    Само *** може да избере Corolla пред Octavia.Само ***,Дошо,Cenitel и doc и едва ли друг ***.А Toyota няма 4Х4 дори при Avensis.Факт!
  • #10
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Izvinqvam se za latinicata ama nqmam bg v bibliotekata..Tq savsem vzela da prilicha na Audi i VW.Otpred Passat, otzade A4
  • #9
    18 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И защо гроздето да е кисело, ами като не ми харесва значи не ми харесва, но това не значи че немога да изказвам мнение! С удоволствие щял кара колата- дълбоко ме съмнява, че този сандък по време на движение доставя удоволствие, особено в завои :))), но виж като е спряла, разтягай задните седалки и ако жената е на кеф...може и да получиш удоволствие!
  • #8
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 11 години )
    Вице-премиерът и министър на финансите на новото японско правителство Таро Асо заявил, че на старците трябва да се даде възможност да умрат за да се избавят от бремето на разходи за медицинско ослужване.Той заявил на заседание на Националния съвет по въпросите на реформата на социалното осигуряване: Проблемът не може да бъде решен, ако вие не им дадете да умрат по-скоро. Както се съобщава, министърът имал предвид старците, които вече не са в състояние да живеят без интензивна медицинска помощ.
  • #7
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Някой от "момчетата" по-долу, може да са с книжки от времето, когато още си бил в ергенските *** на баща си, да са с деца по-големи от теб и да карат автомобили много по-добри от това ВАГинално недоразумение.Следващия път не се изхвърляй толкова, че ставаш смешен!
  • #6
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха приличала на стар модел ха ха. Я виж новите Тойотки, пред интериора и екстериора на тази октавия новите Тойотки изглеждат като модели от преди 20 години. А при двигатели и Екстри авенсис със всички екстри изглежда като обрана база пред новата Октавия с всички екстри.