IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Skoda Octavia Combi

Чехите разпространиха първите официални снимки и информация

Това е новата Skoda Octavia Combi

Това е новата Skoda Octavia Combi
Skoda разпространи първите официални снимки и информация за новата Octavia Combi. Моделът ще бъде разкрит пред публика по време на изложението в Женева и ще стъпи на европейските пазари непосредствено след това.

Също като седан/лифтбек версията на третото поколение Octavia, комбито предлага рекордно голям за сегмента обем на багажника. При сгънати задни седалки багажникът доставя 1740 литра, а стандартно обемът му е 610 литра.

Сравнена със своя предшественик новата Skoda Octavia Combi е с 90 мм по-дълга и 45 мм по-широка. Моделът също така предлага с 11 см. по-дълго междуосие спрямо наскоро представената лифтбек версия на Octavia, което доставя допълни 73 мм за краката на седящите на задните места в колата.
Това е новата Skoda Octavia Combi
Сред базовите екстри присъстват вече познатите решения, сред които постелка за багажник с две лица, вградена в капачката на резервоара стъргалката за лед, сгъваеми елементи за товарене в багажника, които позволяват безопасно закрепване на предмети на пода и др.

Що се отнася до двигателите, те вероятно ще бъдат аналогични с тези на лифтбека. Очаква се и гореща RS версия, която трябва да видим още това лято. Като цяло новата Octavia Combi е с около 13% по-икономична от своя предшественик, сочи информацията от Skoda.

В Женева ще бъде представена и новата Octavia 4x4. Тя ще получи съединител Haldex от 5-о поколение, като вероятно ще се предлага единствено с 2.0-литровия TDI двигател, сочат спекулациите.

0 от 500
  • #35
    2 rate up comment 1 rate down comment
    alster ( преди 11 години )
    Искам и аз да напиша коментар. Не съм фен на Шкода, но и не ги отричам като коли. Карал съм Октавия, защото ги имаме като служебни коли. Нямам забележки за двигател, поведение на пътя, много лесно се карат, но са много шумни...от София до Пловдив и все едно съм карал до Москва например... Общото ми мнение е, че са прекалено скъпи коли за качеството... но все пак са едни от най-достъпните коли за БГ и не на последно място здрави са, не изискват кой знае каква поддръжка.
  • #34
    2 rate up comment 6 rate down comment
    шкода 2 ( преди 11 години )
    имам О2 комби 4х4 и съм много доволен от колата. за семейна кола е перфектна - бърза, без да е резачка /че да се пребиеш някъде/ стабилна /с халдекс 2 все едно съм на релси, само дето не се и накланя по завоите/ няма зима, няма лято - движа се с една и съща скорост, само като се заледи внимавам за другите, багажника е достатъчен за семейство с две деца. тая като я гледам е станатал по голяма което може да е проблем с паркиране ако нямаш гараж. другото което не ми харесва е малкия й клиренса...
  • #33
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Лелее ( преди 11 години )
    Ако фенчетата на 25-30 годишните бмв-та и мерцедеси спрат да пишат, форумите ще опустеят...Колата си изглежда напълно нормално- даже по-добре от последните *** форми на гореспоменатите. А относно Тойота- две думи- ску ка.
  • #32
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като визия много ми допада, но не знам като качество, как ще е?
  • #31
    6 rate up comment 3 rate down comment
    !““!“! ( преди 11 години )
    "Skoda разпространи първите официални снимки и информация за новата Octavia Combi." Тук трябваше да пише :"Ауди разпространи...."
  • #30
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе Шкода
  • #29
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Както всяка Шкода, изглежда адски евтина и безлична. Жал ме е за всички, които ще си лизинговат такъв *** и ще си мислят, че карат нещо качествено.
  • #28
    17 rate up comment 6 rate down comment
    до:кухият модератор ( преди 11 години )
    абе ей *** ***- ще ти се изпразня в устата бе *** изкормен,що ми триеш коментарите, мамичката ти шеба гнусна!
  • #27
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ха ха
  • #26
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Das nein auto ( преди 11 години )
    Не ме интересува ти какво твърдиш бе. Аз съм карал короли и знам,че това са перфектни коли,нямат чупене и са много стабилни,а 4x4 им е перфектно за планина и за където искаш. Ти ако си *** и ходиш само на риба си е твоя работа. И какво значи от най-евтините 4x4, та всичко останало са джипки, естетсвено да са по-скъпи. Но както знаеш отново японски СУВ, щото немски няма.