IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска нов дизелов двигател

Агрегатът има обем 1.6 литра и отговаря на нормите Евро 6

Opel пуска нов дизелов двигател

Още тази година Opel ще пусне нов дизелов двигател с обем 1.6 литра, който ще се предлага с няколко версии на мощността. Този нов CDTI ECOTEC агрегат покрива нормите на стандартна Евро 6 и е част от основното подновяване на моторна гама на немската марка.
Opel пуска нов дизелов двигател
Агрегатът ще се появи малко след премиерата на бензиновия 1.6-литров SIDI ECOTEC, като ще замени предлаганите в момента 1.7-литрови дизелови двигатели и някои от версиите на 2.0-литровата гама, които са с по-ниска мощност.

Новият дизелов двигател е с алуминиев блок и доставя 136 к.с. и 320 Нм. Точни данни за потреблението на гориво не се съобщават, като се уточнява единствено, че "разходът на гориво е намален с 10 процента в сравнение с този на 2.0-литровите дизели със сходна мощност".

“Цялостното подновяване на нашата моторна гама продължава на пълни обороти, заяви Д-р Томас Седран, заместник-председател на Управителния съвет на Opel. - Нашият нов 1.6-литров дизелов двигател ще стане еталон за хармонична работа, динамика и екологичност. До края на тази година ще лансираме три напълно нови поколения бензинови и дизелови двигатели като част от пускането на пазара на 23 нови модела и 13 нови двигателя до 2016 година.”

Двигателят 1.6 CDTI ECOTEC ще започне да се произвежда в началото на тази пролет в Сентготхард, Унгария. Той е разработен от глобален екип инженери в Торино, Рюселсхайм и САЩ.

0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Само не разбирам защо заменят 1,7 CDTI с този 1,6 при условие,че 1,7 харчи 3,7/100,а 2,0 харчи 5/100.Като извадим 10% стават 4,5/100 за новият дизел 1.6?От екологична гледна точка и двата покриват нормата Евро 6.Съмнявам се тяхната разработка да е по-добра от двигателя на ISUZU,който е един от най-добрите,да не кажа и най-добрият с тази кубатура.Да не збравяме,че ISUZU са най-големият производител на дизелови двигатели в света и знаят как да ги правят.
  • #28
    6 rate up comment 0 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Хонда имат за сега един единствен техен дизел и той е 2.2 i-DTEC.Разработили са и 1,6 i-DTEC,който предстои да излезе,но още го няма на пазара.Преди това слагаха на Сивик 1,7 CDTI от ISUZU за който мога да кажа,че е страхотен двигател.Много икономичен и надежден с прилична динамика.Опел също го слагат на Астри и Корси.Преди това на Хонда Акорд слагаха за кратко време 2,0 ТD от Ровър.Много проблемен двигател и скъп за поддръжка.Това е на кратко историята за дизелите на Хонда.
  • #27
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до delight ( преди 11 години )
    Много селска мъка има из Балканите ей!
  • #26
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не ги слушай,преди мотора 1,7дизел на ISUZU беше страхотен,сега винаги говорят на въпреки.
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    dc ( преди 11 години )
    dilight, кой туй тука бе?... не е ли civic с 1.7 цдти?...ха-ха-ха.... нямало билоhttp://catalog.***.ru/catalog/cars/card/4387.html
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Студио-Х ( преди 11 години )
    Дизела 1,6 на FIAT, се монтира от 2008год. и то на LACIA Delta 3, голяма и тежка кола,а вие си преценете!OPEL го взема за добър,само *** ръси опити за разсъждения!!!!!
  • #23
    9 rate up comment 3 rate down comment
    без име ( преди 11 години )
    Фиат разработват комън рейл. БОШ го копуват от тях.
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Fito ( преди 11 години )
    Chestno ne chestno varvejni sa nali,bai bastun
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    и като е на хонда и какво от това,фиат имат доста повече разработки,и видове мощност при дизелчетата
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-накрая някой да каже нещо умно!