IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска нов дизелов двигател

Агрегатът има обем 1.6 литра и отговаря на нормите Евро 6

Opel пуска нов дизелов двигател

Още тази година Opel ще пусне нов дизелов двигател с обем 1.6 литра, който ще се предлага с няколко версии на мощността. Този нов CDTI ECOTEC агрегат покрива нормите на стандартна Евро 6 и е част от основното подновяване на моторна гама на немската марка.
Opel пуска нов дизелов двигател
Агрегатът ще се появи малко след премиерата на бензиновия 1.6-литров SIDI ECOTEC, като ще замени предлаганите в момента 1.7-литрови дизелови двигатели и някои от версиите на 2.0-литровата гама, които са с по-ниска мощност.

Новият дизелов двигател е с алуминиев блок и доставя 136 к.с. и 320 Нм. Точни данни за потреблението на гориво не се съобщават, като се уточнява единствено, че "разходът на гориво е намален с 10 процента в сравнение с този на 2.0-литровите дизели със сходна мощност".

“Цялостното подновяване на нашата моторна гама продължава на пълни обороти, заяви Д-р Томас Седран, заместник-председател на Управителния съвет на Opel. - Нашият нов 1.6-литров дизелов двигател ще стане еталон за хармонична работа, динамика и екологичност. До края на тази година ще лансираме три напълно нови поколения бензинови и дизелови двигатели като част от пускането на пазара на 23 нови модела и 13 нови двигателя до 2016 година.”

Двигателят 1.6 CDTI ECOTEC ще започне да се произвежда в началото на тази пролет в Сентготхард, Унгария. Той е разработен от глобален екип инженери в Торино, Рюселсхайм и САЩ.

0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 7 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Опел и дизел? Тези нали се бяха отказали от дизела преди години, защото не бил перспективен и щял да изчезне с което сътвориха едно от най-глупавите решения в автомобилостроенето.Този двигател ако е свестен,не е техен.
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    алфист ( преди 11 години )
    а двигателя се произвежда от...........вм,които са собственост на ...... фиат....:),двигателя използва и блока на фиат.....:),май има само друг софтуер.....американците винаги търсят по-евтиният вариант,цената винаги има значение за тях :)
  • #7
    13 rate up comment 6 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Не е на Фиат, а на общия rnd център в Торино, заедно с GM. След като се разделиха двете компании, GM(Opel) притежават този център и си правят собствените двигатели. - http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Powertrain_Torino
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защото са два пъти по-евтини.
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не e случайно,всички дизели в GM-и производните са на FIAT,още повече,че имат възможност да избира.Предпочели са Италиански пред Френски,а сега се сетете ЗАЩО?
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    VAYK ( преди 11 години )
    1.9 На Фиат са най-добрите дизели на Опел!!! Щом е разработван и в Торино, с гаранция е на Фиатаджийте...
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    аааа ( преди 11 години )
    Разработен в Торино - дали не е ФИАТ?То само 1,7 CDTI си беше не точно фиатски и е най-скапания , та решават поне всичко да е от ФИАТ
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    ОПС ( преди 11 години )
    Значи вземат 1,6 литроввото дизелче на ФИАТ. Както от там вземаха 1.3; 1.9 (преди) и сега 2.0
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Логично ( преди 11 години )
    макар и по-късно и тези отписаха тъпите допотопни италиански дизели.