IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска нов дизелов двигател

Агрегатът има обем 1.6 литра и отговаря на нормите Евро 6

Opel пуска нов дизелов двигател

Още тази година Opel ще пусне нов дизелов двигател с обем 1.6 литра, който ще се предлага с няколко версии на мощността. Този нов CDTI ECOTEC агрегат покрива нормите на стандартна Евро 6 и е част от основното подновяване на моторна гама на немската марка.
Opel пуска нов дизелов двигател
Агрегатът ще се появи малко след премиерата на бензиновия 1.6-литров SIDI ECOTEC, като ще замени предлаганите в момента 1.7-литрови дизелови двигатели и някои от версиите на 2.0-литровата гама, които са с по-ниска мощност.

Новият дизелов двигател е с алуминиев блок и доставя 136 к.с. и 320 Нм. Точни данни за потреблението на гориво не се съобщават, като се уточнява единствено, че "разходът на гориво е намален с 10 процента в сравнение с този на 2.0-литровите дизели със сходна мощност".

“Цялостното подновяване на нашата моторна гама продължава на пълни обороти, заяви Д-р Томас Седран, заместник-председател на Управителния съвет на Opel. - Нашият нов 1.6-литров дизелов двигател ще стане еталон за хармонична работа, динамика и екологичност. До края на тази година ще лансираме три напълно нови поколения бензинови и дизелови двигатели като част от пускането на пазара на 23 нови модела и 13 нови двигателя до 2016 година.”

Двигателят 1.6 CDTI ECOTEC ще започне да се произвежда в началото на тази пролет в Сентготхард, Унгария. Той е разработен от глобален екип инженери в Торино, Рюселсхайм и САЩ.

0 от 500
  • #19
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Христов научи се да пишеш.А иначе супер дефектния 1,7 CDTI се използва от най-добрата японска марка HONDA,щото е много зле го слагат на CIVIC.
  • #18
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Niki Neev ( преди 11 години )
    Опел е голяма фирма. Те са измислили ръждата.
  • #17
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Има само два европейски производителя на автомобили - Опел и Фиат/Алфа/Ланча. Всички други европейски марки са абсолютни кошници и бих предпочел всяка японка или американка пред тях.БМВ, Мерцедес, Фолксваген, Сеат, Шкода, Ауди, Пежо, Ситроен и Рено са ***.
  • #16
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да VM мотори нямат нищо общо с ФИАТ те просто са им собственост от една година . Но тоз двигател не е на VM а си е на ФИАТ 3.0 дизел в Гранд Чероки и Крайслер 300 е на VM . Четете преди да пишете .
  • #15
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не ми го хвалете ФИАТ.Едва ли има по-мърляво качество от тяхното.Показваха в АБ 3.5 годишно Пунто и надписите по бутоните се изтрили, грозна гледка.
  • #14
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Hristov ( преди 11 години )
    Незнам що за заблудени хора има как може да се кефят на автомобили като Опел за какво се хващате а доводите заместват супер дефектния двигател 1.7 и за сега данните не се публикуват супер секретно невероятното ускорение и разход знаем на какво е способен не случайно от 15г. а постоянно пред фалит
  • #13
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Опел и Фиат са единствените хубави европейски марки.
  • #12
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Има търсачка, проверете си, VM Motori нямат нищо общо с ФИАТ.
  • #11
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не ми говори за италианците, щом Крайслер купува скоростни от Хюндай, смятай колко са читави италианските.Трагедия!
  • #10
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Ако искаш ( преди 11 години )
    да компрометираш еднин автомобил , най-лесното е с италиански дизел - примери безкрай!Като се запо4не от Range Rover и се стигне до Opel.