IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готви нови карбонови коли

Технологиите от суперколата LFA ще намерят място и при общата спортна кола с BMW

Lexus готви нови карбонови коли

Lexus готви нови карбонови коли
Lexus LFA. Снимка: Lexus

Първоначално суперколата Lexus LFA беше замислена да използва алуминий за конструкцията и каросерията си, но впоследствие този материал бе заменен с карбон. Въглеродните нишки са лек и здрав материал, който към момента няма аналог и се използва все по-широко в спортните и екзотичните автомобили.

Натрупаният опит и вложените средства в карбоновата технология на Lexus, използвана за LFA, явно няма да бъдат изхвърлени в кошчето. Производството на LFA беше прекратено, но японците вече работят по нов спортен автомобил, пише Automotive News. Според информацията предприятието на марката в Мотомачи, Япония, скоро ще започне да произвежда въглеродни влакна за нов модел.
Lexus готви нови карбонови коли
Lexus LF-LC. Снимка: Lexus

Въпросната бъдеща кола е обвита в мистерия, но можем да предположим, че това ще бъде бъдещото спортно возило, което се разработва съвместно с BMW. Напълно възможно е технологията да бъде използвана и за серийната версия на концепцията Lexus LF-LC.

Със сигурност обаче технологията няма да бъде използвана за автомобил, който е пряк наследник на суперколата LFA. Според източници на изданието японците готвят по-достъпни спортни автомобили, които ще се произвеждат в неограничена серия. 

Тагове: lexus lf-lc lexus lfa
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    До като ги извадят,набора ти ,ще отиде в мавзолей!
  • #8
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    "Другите" статистики, позоваването на неопровержими факти и иронията към старите митове не са желани
  • #7
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    "Повратлива"....? *** епитета :)
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    do модератора ( преди 11 години )
    Добре,Cenitell не е изтрещял и не е деградирал!Просто така си е роден.Така ставали или и това е неприемливо и ще бъде изтрито пак,за разлика от толерираните от вас *** хейтъри, ползващи всякакви определения и изрази напълно нецензурирано и безнаказано.Или може би по-правилно е да ги потърсим сред дежурните редактори?
  • #5
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    TOYOTA,ще си остане,една TOYOTA!!!
  • #4
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    С тази кола LFA Лексус доказа кой е най-добрия- най-бързата кола на писта,най-повратлива,най-суперспортен автомобил. Тойота винаги е правела сама колите си. Включително ЛФА!
  • #3
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    1.ДА НАПРАВЯТ КОЛА С ЦЕНАТА И ПОКАЗАТЕЛИТЕ НА ГТ-Р И ТОГАВА ДА СЕ ФУКАТ.2.ЗАЩО ВСИЧКИТЕ ИМ НОВИ СПОРТНИ КОЛИ НА ТОЙОТА СА ВСЕ В КООПЕРАЦИЯ С НЯКОЙ, ЩЕ МОГАТ ЛИ НЯКОГА ДА НАПРАВЯТ СПОРТНА КОЛА САМИ.3.СЕГА КОГО ЩЕ КОНКуРИРАТ , ЩОМ НЕ МОГАТ АУДИ,БМВ И МЕРЦ., МОЖЕ БИ РЕНО КЛИО???
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Страхотно изречение, смислено, правилно, само така.
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Извънземните каквото успяха, заснеха от летящите си чинии новостите в лабораториите на Лексус,сега е ред и на БМВ-те поне са наши, земни хора :)