IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готви нови карбонови коли

Технологиите от суперколата LFA ще намерят място и при общата спортна кола с BMW

Lexus готви нови карбонови коли

Lexus готви нови карбонови коли
Lexus LFA. Снимка: Lexus

Първоначално суперколата Lexus LFA беше замислена да използва алуминий за конструкцията и каросерията си, но впоследствие този материал бе заменен с карбон. Въглеродните нишки са лек и здрав материал, който към момента няма аналог и се използва все по-широко в спортните и екзотичните автомобили.

Натрупаният опит и вложените средства в карбоновата технология на Lexus, използвана за LFA, явно няма да бъдат изхвърлени в кошчето. Производството на LFA беше прекратено, но японците вече работят по нов спортен автомобил, пише Automotive News. Според информацията предприятието на марката в Мотомачи, Япония, скоро ще започне да произвежда въглеродни влакна за нов модел.
Lexus готви нови карбонови коли
Lexus LF-LC. Снимка: Lexus

Въпросната бъдеща кола е обвита в мистерия, но можем да предположим, че това ще бъде бъдещото спортно возило, което се разработва съвместно с BMW. Напълно възможно е технологията да бъде използвана и за серийната версия на концепцията Lexus LF-LC.

Със сигурност обаче технологията няма да бъде използвана за автомобил, който е пряк наследник на суперколата LFA. Според източници на изданието японците готвят по-достъпни спортни автомобили, които ще се произвеждат в неограничена серия. 

Тагове: lexus lf-lc lexus lfa
0 от 500