IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall обяви цените на новите си модели

Voleex C30 и Hover H6 ще се предлагат от средата на 2013 година

Great Wall обяви цените на новите си модели

Great Wall обяви цените на новите си модели
Voleex C30

В началото на месец декември компанията Литекс Моторс, която сглобява модели на Great Wall до гр. Ловеч, обяви, че през 2013 година ще попълни моделната си гама с три напълно нови за Европа коли - Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6.

Днес стана ясно, че седанът Voleex C30 ще стъпи на пазара у нас през месец май 2013 година. Автомобилът ще разполага познатия 1.5-литров бензинов двигател (97 к.с.) и 5-степенна механична скоростна кутия, като ще предлага фабрична газова уредба. Цените на Voleex C30 ще стартират от малко над 20 000 лв. с ДДС, което ще го изправи пред конкуренти като Skoda Rapid и Peugeot 301, с които има и много близки размери.
Great Wall обяви цените на новите си модели
Voleex C30

Новото SUV предложение - Hover H6, ще стъпи на българския пазар през месец август. Цените на този модел ще стартират от 36 990 лв. с ДДС.

Автомобилът ще се предлага с два нови турбо-двигателя - дизелов и бензинов. Дизеловото предложение е познато от пикапа Steed 5, докато бензиновият турбо-агрегат е напълно нов. Той има обем от 1.5 литра и генерира 150 к.с., покривайки нормите на Евро5. Hover H6 ще получи и две нови трансмисии - ръчна и автоматична с шест предавки. Първата вече се предлага при пикапа, а втората ще бъде налична "при високо търсене на пазара".

Hover H6 ще се сглобява в Ловеч още от 2013 година, а Voleex C20R и Voleex C30 се очаква да се качат на поточните линии на завода малко по-късно.
Great Wall обяви цените на новите си модели
Hover H6

За по-изразителната версия на Voleex C10 - Voleex C20R, все още няма информация. Знае се обаче, че този модел също ще стъпи на пазара през 2013 година. Заедно с него ще видим и модернизираните Steed 5 и Hover H5.

През 2014 година пък очакваме нов пикап, който към момента носи името "Проект К6", а за 2015 година са предвидени пазарните премиери на луксозния SUV Hover H7 и хечбек версията на седана Voleex C30.

Great Wall обяви цените на новите си модели
Същевременно стана ясно, че Great Wall Motors се нарежда за втора поредна година в топ 50 на най-значимите марки в Китай. Класацията е направена от водещата световна компания за консултантски услуги в областта на развитието на марките „Интербранд”.

Според изследването, значимостта на марката Great Wall отбелязва ръст от 5% спрямо предходната година, като брандът е оценен на 1 871 милиарда юана.

По-рано през 2012 година Great Wall Motors влезе и в класацията на списанието Forbes за 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион. Автомобилният гигант зае 5-о място в списъка сред общо 50 класирани.

Снимки: GWM

Тагове: great wall
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Масовата покупка ( преди 11 години )
    на Ховър беше от Министерството на земеделието - т.е. с "чужди пари"...знаем как се пазарува с държавни пари !;)Човек като отиде да купува с негови пари - ще Преговаря . За 37 000 може да се вземе СУВ на 1 год - газова уредба за 1000 лв - но имаш продаваем автомобил , ако се наложиНова Нохда СРВ е 45500 лв.........къде отиват Тези с Грейт Уол.....????
  • #8
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Hover H6 ( преди 11 години )
    36 990 лв. с ДДС..........--------тази цена ще ги отрезви ;)Продадоха 200 Евтини автомобила и си повярваха , че са търговци.....За 37000 лв....защо да не си купа СангЙонг Корандо а китайски автомобил...Едва ли само аз ще направя тази сметка.
  • #7
    25 rate up comment 3 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Не че нещо но, ако Литекс разчитат главно на българският пазар до никаде няма да стигнат :)))Ааа и тази цена от 20К е просто смехотворна ! :)В форума има някакъв тип който постоянно спами по адрес на ЛитексМотърс че са мафиоти които перът пари...ииии като гледам тези цени и тази маркетингова политика честно казано вече съм склонен да му повярвам :) Нищо чудно да не се произвежда нищо в завода, да не се генерират печалби и да се перът пари :) аа и така като гледам по улиците не се движат много от колите им :) Би ило доста разочароващо и демотивиращо ако след време гръмне и този балон :( Аа така ми се иска у нас най-сетне да заработи един почитен, открит бизнес който да генерира една просперираща икономика за всички нас :)
  • #6
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Ханс Курбел ( преди 11 години )
    Не бе аноним, китайците просто правят ментета с другите ментета фолксваген. Дали китайско или германско- все е менте. И купуват- те такива китайски *** карат, нормално е да купуват и немските ***- еднакви ментета са! А Тойота- призната и от ГЕРМАНЦИТЕ като най-здравата кола.
  • #5
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лично аз бих си взимал пежо 301 пред това "китайско чудо"...за 20 хиляди.
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    доц ( преди 11 години )
    Аноним, пил ли си си хап4етата тази сутрин?
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Чудя се кой ще даде 20000лв. за това китайско чудо на техниката с дизайн на тойота отпред и шеви авео отзад.
  • #2
    16 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ха за китайците има едно менте и това е Тойота, за това в китай видят ли Тойота хората я преобръщат по таван а видят ли магазин на тойота и му драскат клечката. Толкова за Тойота иначе купуват към 3 милиона Фолксвагена всяка година. Така че и китаеца осмен европейците разбраха че тойота е голям *** за това като го видят го унищожават.
  • #1
    34 rate up comment 18 rate down comment
    Фолксваген Чанчун ( преди 11 години )
    Тия Грейт Уол са по-добри от другото китайско менте Фолксваген-Ауди.Поне продават на реални цени ментетата си. Вярно,крадат дизайн от Тойота и Хонда, но ако крадяха от Фолксваген щяха да фалират.