IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall обяви цените на новите си модели

Voleex C30 и Hover H6 ще се предлагат от средата на 2013 година

Great Wall обяви цените на новите си модели

Great Wall обяви цените на новите си модели
Voleex C30

В началото на месец декември компанията Литекс Моторс, която сглобява модели на Great Wall до гр. Ловеч, обяви, че през 2013 година ще попълни моделната си гама с три напълно нови за Европа коли - Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6.

Днес стана ясно, че седанът Voleex C30 ще стъпи на пазара у нас през месец май 2013 година. Автомобилът ще разполага познатия 1.5-литров бензинов двигател (97 к.с.) и 5-степенна механична скоростна кутия, като ще предлага фабрична газова уредба. Цените на Voleex C30 ще стартират от малко над 20 000 лв. с ДДС, което ще го изправи пред конкуренти като Skoda Rapid и Peugeot 301, с които има и много близки размери.
Great Wall обяви цените на новите си модели
Voleex C30

Новото SUV предложение - Hover H6, ще стъпи на българския пазар през месец август. Цените на този модел ще стартират от 36 990 лв. с ДДС.

Автомобилът ще се предлага с два нови турбо-двигателя - дизелов и бензинов. Дизеловото предложение е познато от пикапа Steed 5, докато бензиновият турбо-агрегат е напълно нов. Той има обем от 1.5 литра и генерира 150 к.с., покривайки нормите на Евро5. Hover H6 ще получи и две нови трансмисии - ръчна и автоматична с шест предавки. Първата вече се предлага при пикапа, а втората ще бъде налична "при високо търсене на пазара".

Hover H6 ще се сглобява в Ловеч още от 2013 година, а Voleex C20R и Voleex C30 се очаква да се качат на поточните линии на завода малко по-късно.
Great Wall обяви цените на новите си модели
Hover H6

За по-изразителната версия на Voleex C10 - Voleex C20R, все още няма информация. Знае се обаче, че този модел също ще стъпи на пазара през 2013 година. Заедно с него ще видим и модернизираните Steed 5 и Hover H5.

През 2014 година пък очакваме нов пикап, който към момента носи името "Проект К6", а за 2015 година са предвидени пазарните премиери на луксозния SUV Hover H7 и хечбек версията на седана Voleex C30.

Great Wall обяви цените на новите си модели
Същевременно стана ясно, че Great Wall Motors се нарежда за втора поредна година в топ 50 на най-значимите марки в Китай. Класацията е направена от водещата световна компания за консултантски услуги в областта на развитието на марките „Интербранд”.

Според изследването, значимостта на марката Great Wall отбелязва ръст от 5% спрямо предходната година, като брандът е оценен на 1 871 милиарда юана.

По-рано през 2012 година Great Wall Motors влезе и в класацията на списанието Forbes за 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион. Автомобилният гигант зае 5-о място в списъка сред общо 50 класирани.

Снимки: GWM

Тагове: great wall
0 от 500
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Да пожелаеме успех на завода в Ловеч и на бъдещия в Брезник, да станем отново автомобилна нация, да се възложи изработване на частите от наши производители.А между другото и Опел сглобява коли, които се правят в заводите на Деу в Корея.
  • #18
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Китайска тояга при това сглобявана не където и да е а в България за 20 000 айде нема нужда.
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Since 1990, several foreign companies, including Mercedes, Audi, Hyundai, Volvo, Toyota and Peugeot, expressed interest in opening branch plants in Romania" ..в Румъния освен митичната Дачия се сглобява и Форд... Коя от горните компании, натискали се да отварят заводи при мамалигарите е искала да доиде в България ???? Айде в киреча, скапаняци
  • #16
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до БМВ ( преди 11 години )
    не, китайските Фолксвагени, с които се канят да ни залеят са новите китайски ***...а и от тях не печелим нищо.. от тези поне ще има печалба от обработка на товарите в пристанищата, после транспорт до Баховица и някое и друго работно място. Малко по-добре от нищо... алтернативата е да произвеждаме само кренвирши и тоалетна хартия както досега и да купуваме коли, произвеждани в Турция, Румъния , Украйна
  • #15
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Василев ( преди 11 години )
    Всичките им модели са точно копие на Тойота. Нямам идея как се допуска подобна наглост. Никога не бих си купил реплика на часовник Омега. Така и не бих си купил подобно возило. Някой е харчил пари за дизайн, аеродинамичен тунел, инженерни разработки. Друг ги краде и продава - не става.
  • #14
    28 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Извинявайте,но 20 000 лв за Voleex C30 е доста висока цена.При нов нрпознат производител цените трябва да почват от много ниска позиция.След като се докажат,е са добри автомобили тогава да ги вдигат.Те горките нито пазарен дял имат,нито изградена търговска и сервизна база,нито са позната марка,а тръгват с рогата напред.Много погрешна стратегия според мен.
  • #13
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    според мен тази кола би трябвало да се мери ценово с Логан и Авео, понеже е на тяхното качество. Пежо 301 и Рапид са една класа по-нагоре, цената на Ц30 би трябвало да е не повече от 15,000 лв.все пак пазарът ще си покаже. а и при новия автомобил значение имат цените на екстрите и гаранцията.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази цена ,е проучване на пазара-никой няма да тръгне,ей така да си троши главата.Имаше подобен материал и ставаше въпрос за модела,Hover H7!
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не бе аноним, китайците просто правят ментета с другите ментета фолксваген. Дали китайско или германско- все е менте. И купуват- те такива китайски *** карат, нормално е да купуват и немските ***- еднакви ментета са! А Тойота- призната и от ГЕРМАНЦИТЕ като най-здравата кола.
  • #10
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    за китайците има едно менте и това е Тойота, за това в китай видят ли Тойота хората я преобръщат по таван а видят ли магазин на тойота и му драскат клечката. Толкова за Тойота иначе купуват към 3 милиона Фолксвагена всяка година. Така че и китаеците освен европейците разбраха че тойота е голям *** за това като го видят го унищожават. Даже май бяха запалили завод на Тойота в Китай. А щом китайците които произвеждат *** ги предпочитат пред Тойота, смятай какъв *** е Тойота от най-долните