IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Forbes избра най-грозните автомобили

Toyota Prius V, McLaren P1 и Scion tC са лидери в класацията

Forbes избра най-грозните автомобили

Икономическото издание Forbes направи класация за най-грозните автомобили на 2012 г. За съставяне на рейтинга списанието е използвало като експерти двама от най-известните автомобилни журналисти в САЩ – Брет Бърк от The Vanity Fair и Лорънс Улрих от The New York Times.
Forbes избра най-грозните автомобили
Toyota Prius V. Снимка: Toyota

Благодарение на тяхното сътрудничество са избрани 10 автомобила от тази година, които се продават предимно на американския пазар. В списъка попадат Toyota Prius V, която според експертите „печели популярност не с външния си вид, а въпреки него”. Вътре е и McLaren P1 Concept, като определението за него е „не изглежда обещаващо”, както и Scion tC, който според експертите „е събрал най-лошото от външността на купе и седан”.

Експертите дават и други остроумни определения на избраните машини. Prius V им напомня на „издут полиетиленов плик”, а  McLaren P1 приличал на „състезателен болид, завит в оранжева опаковъчна хартия”.
Forbes избра най-грозните автомобили
Scion tC. Снимка: Scion

Освен трите посочени автомобила в първата десетка попадат още Scion iQ, Dodge Avenger, Dodge Charger, Mercedes-Benz SL550, Mini Coupe, Smart ForTwo, Chrysler 200 Convertible.
Forbes избра най-грозните автомобили
McLaren P1 Concept. Снимка: McLaren

Тагове: forbes
0 от 500
  • #17
    17 rate up comment 8 rate down comment
    KKK ( преди 11 години )
    Красотата е доста субективно понятие и едва ли е редно да се правят такива класации... Макларън-а на мен лично ми допада, също и Сион-а. От друга страна намирам за изключително отблъскващи BMW 5GT, Porsche Panamera и Nissan Joke :), Prius, изглежда по всички критерии е много грозен :D
  • #16
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вижда се ,че от много време германците копират японците - хибриди,а в супер-спортните и повратливи коли германците просто губят битката. За дизайн и германски коли е смешно да говорим. Там французите и италианците са най-добрите дизайнери.Е,какво им остана на германците освен старата слава?!
  • #15
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Стига с тези страшни японски технологии се едно другите производители се едно още в каменната едра
  • #14
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    абе блоуфиш, какви мислиш са дизайнерите на японските и корейките??? дръпнати ли?? до един са европейци и дизайнерските им центрове са в Германия , Франция и Англия.това е за Европейските модели. Иначе колите се сглобяват най-често в Чехия , Словакия. Ако не беше така, Хонда ,Тойота ,Киа,Хюндай, Нисан и др. щяха да продават чушки в европа.
  • #13
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нека сме честни - има ли напазара по-грозна кола от приуса? НЕ! Наистина тя е най-грозната, като не броим измислени марки като китайските коли или махиндрите..
  • #12
    16 rate up comment 10 rate down comment
    жжж ( преди 11 години )
    да кажеш на Приуса красив си е кривене на душата..очаквам от Тефал да ги осъдят за кражба на дизайна на ютия...иначе че е качествен и технологически напред спор няма..абе за такси става.. има обаче доста модела които са в пъти по-грозни, например Дъстер и Мултипла.. само,че Американците тях не ги броят за коли...и с право
  • #11
    10 rate up comment 6 rate down comment
    blowfish ( преди 11 години )
    Просто трябва японските компании да си назначат европейски дизайнери, поне за колите които смятат да внасят в Европа. Ако почнат масово да правят добре изглеждащи и надеждни коли, немското и френското автомобилостроене ще пострадат доста. Аз например карам Ровър Купе (последния в "потребителски тестдрайв"), и за мен това е перфектната комбинация - японска механика с британски дизайн (е да, базиран е на японска кола, но е пипнат от британски дизайнери и детайлите си казват думата).
  • #10
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 11 години )
    Японците били копирали? Че кой не копира бе? На БМВ първия модел е клонинг на Остин 7, на Фолцваген първия модел е краден от Татра. Всички копират, защото ако не го правят ще бъдат изритани от пазара за нула време. А японците започват с копране на американски модели, немски никога не са копирали.
  • #9
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аба хлапета, научете се да четете! Историята на автомобилостроенето в япония е следната, в началото са правили копия на някой западни модели автомобили и такива, каквито никой западняк не би се качил. В течение на времето се изпедепсват и от копия почват да правят и добри техни автомобили, но най- добрите им автомобили като мазда мх5 е точно копие на британски роудстър, но с по ниска цена. В момента южна корея и Китай вървят по същия път. Японците са просто добри копирайтери.
  • #8
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Японски дизайнери на ГТР, на NSX, LFA, все коли, каквито германците не могат да направят до ден днешен. германците освен да копират от японците нищо друго не могат!