IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Forbes избра най-грозните автомобили

Toyota Prius V, McLaren P1 и Scion tC са лидери в класацията

Forbes избра най-грозните автомобили

Икономическото издание Forbes направи класация за най-грозните автомобили на 2012 г. За съставяне на рейтинга списанието е използвало като експерти двама от най-известните автомобилни журналисти в САЩ – Брет Бърк от The Vanity Fair и Лорънс Улрих от The New York Times.
Forbes избра най-грозните автомобили
Toyota Prius V. Снимка: Toyota

Благодарение на тяхното сътрудничество са избрани 10 автомобила от тази година, които се продават предимно на американския пазар. В списъка попадат Toyota Prius V, която според експертите „печели популярност не с външния си вид, а въпреки него”. Вътре е и McLaren P1 Concept, като определението за него е „не изглежда обещаващо”, както и Scion tC, който според експертите „е събрал най-лошото от външността на купе и седан”.

Експертите дават и други остроумни определения на избраните машини. Prius V им напомня на „издут полиетиленов плик”, а  McLaren P1 приличал на „състезателен болид, завит в оранжева опаковъчна хартия”.
Forbes избра най-грозните автомобили
Scion tC. Снимка: Scion

Освен трите посочени автомобила в първата десетка попадат още Scion iQ, Dodge Avenger, Dodge Charger, Mercedes-Benz SL550, Mini Coupe, Smart ForTwo, Chrysler 200 Convertible.
Forbes избра най-грозните автомобили
McLaren P1 Concept. Снимка: McLaren

Тагове: forbes
0 от 500
  • #47
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тедо ( преди 11 години )
    Грозен - грозен... колко да е грозен...Сещам се за вица... "Леле колко е грозен! ще го лапна да не го гледам!"
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Някой ако чака от една платена журналистика да му каже коя кола е красива и какво да кара да отива да си купува един здравословен хамбургер от МакДоналдс и да груха в *** доволно.
  • #45
    3 rate up comment 1 rate down comment
    raptor ( преди 11 години )
    Mnogo se izlojiha ot mercedes sus noviq SL. Edno vreme (predi 2008) Sl si be6e sexy kola! Sa e porednoto nasekomo...
  • #44
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Още годината не е приключила,а ръстът на продажбите на Приус се е покачил с 52%,като са били заложени 8%.Хората не могат да смогнат да задоволят потребностите на пазара,а специалистите във форума говорят,че бил грозен.Обадете се в Тойота да ги питате колко месеца се чака,ако си поръчаш Приус.Не се майтапя,питайте!На мен ми казаха между 4 и 6 месеца се чакало.Сами си правете сметката какъв хит е тази кола.Във всички по-големи градове по света такситата са грозен Приус.Каква трагедия само а!
  • #43
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На фона на БМВ 1-серия, тоя Приус си е направо красавец.
  • #42
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До последния анониме ( преди 11 години )
    АЗ бих бил горд с високотехнологичен автомобил като Приус.Очарован съм от краткото пътуване с него.Какво ли е чувството да го притежаваш питай милионите собственици и многобройните бъдещи собственици заради, които производството на модела е погълнато и не остава пролука за захранването на Green taxi в София с още 60 броя.
  • #41
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ценител, ти утепа коча с лопатата.Да искаш да си различен, като приличаш на Квазимодо или Франкенщайн да речем.Е това само от Тойота можеш да очакваш!Не може ли да се отличаваш с красотата си, а не с грозотията?
  • #40
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ralliart ( преди 11 години )
    0.27 Mercedes-Benz S Class0.27 Nissan GT-R0.26 Opel Calibra0.26 BMW E90 и при това положение е 5 местна със сравнително голям багажник...както и да е и мен не ме кефи, предпочитам Паджеро, ЛК, Г-клас или Дефендер, но и те няма да спечелят конглокс за красота :)
  • #39
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Дизайнът на Приус е не случайно толкова особен-той трябва да се откроява за да подчертава, че това е напълно нова кола , на револционен принцип на задвижване.Подобен подход имат и Хонда за техния хибрид.Например малките градски колички не са с дизайн на спотни,на лимузини, а почти с детско "излъчване", както са количките от луна-парка.Трябваше да е нещо съвсем ново,невиждано,а не непременно от пръв поглед харесвано.
  • #38
    10 rate up comment 1 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    FIAT Multipla е ,на почетно място в музея по дизайн в Ню Йорк.Вие си харесвате по ваш вкус.