IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti с нова технология за управление

При Steer-by-wire няма механична връзка между кормилото и колелата

Infiniti с нова технология за управление

Компанията Nissan показа технология под името Steer-by-wire, при която всички механични елементи на кормилното управление на автомобила са заменени от електронни. Новата система ще бъде внедрена при някои модели Infiniti през следващата година.
Infinity с нова технология за управление
Според представители на Nissan, системата Steer-by-wire ще позволи кормилното управление да стане по-точно и по-остро, тъй като електрическите сигнали предават информацията на колелата далеч по-бързо отколкото традиционните механизми. Освен това заради липсата на механични връчки, неравностите на платното няма да се предават върху волана и по този начин автомобилът ще преминава през тях без проблеми за водача.

Като част от технологията Steer-by-wire компанията разработва и система за поддържане на идеална линия по време на движение. Тя ще работи въз основа на даннни, получени от специална камера, поставена на огледалото за задно виждане в купето. Тя ще може да определя линията на движение и при напускане на зададената траектория ще може да коригира положението на автомобила. Това ще спести доста усилия на шофьорите при пътуване на дълъг път.

Всички автомобили, снабдени със системата Steer-by-wire, ще запазят и аналогичния класически механизъм, на който досега разчитаха. Той ще се активира, ако новата електронна технология откаже по време на движение.

Тагове: steer-by-wire
0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    vel_co ( преди 11 години )
    Какво значи "измислили го".Идеята е съвсем елементарна,подобно на ел.стъклата и пак подобно на тях предимствата са спорни.Въпросът е кой ще направи достатъчно добър софтуер,който дори може и да подобри обратната връзка с колелата,знае ли човек..."Измислили,изобретили" - звучи ми като историята на едни повярвали си компютърджии,които патентовали правоъгълната форма на смартфона,кръглия бутон отдолу и огризката на гърба и сега съдят целия свят за това.Такива елементарни неща са просто модификации.
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До следващия иво ( преди 11 години )
    какво е пък това име Ипо. Без значение, написано е "Всички автомобили, снабдени със системата Steer-by-wire, ще запазят и аналогичния класически механизъм, на който досега разчитаха. Той ще се активира, ако новата електронна технология откаже по време на движение. "
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Бидонаджията ( преди 11 години )
    Марш от форума бе бъчвар.Ти не можеш да запомниш как да си включиш фаровете,та ти трябва шлатер, седнал да обяснява за марка като Инфинити. Бегай с Форда да се гониш с някое Поло бе,къде влизаш в А група без бутонки. Тук се говори за Инфинити."системата Steer-by-wire ще позволи кормилното управление да стане по-точно и по-остро, тъй като електрическите сигнали предават информацията на колелата далеч по-бързо отколкото традиционните механизми."
  • #19
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ми че те и сега рената страдат от калпава електроника, ако рено и нисан наслагат такива системи и в масовите си коли хептен за нищо няма да стават
  • #18
    5 rate up comment 6 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Не знам какво измислят немците, но знам отсега какво ще кажат за липсата на усещане във волана. ГЛУПАВО Е ТОВА!!!! Нима е възможно да ни налагат такава простотия? Направо съм изумен от японците! И какво правим, като не усещаме пътя? предствяме си, че сме зад волана на автомобил от NFS...???? На всичко отгоре изтъкват като предимство най-големият недостатък - ЛИПСА НА ОБРАТНА ВРЪЗКА С ПЪТЯ!!!! Двойка и АУТ от Европа!
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    BMW Z-22 :ТОВА БЕШЕ ПОКАЗАНО КОТО СИСТЕМА В АВТОМОБИЛ НО ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До първият Иво ( преди 11 години )
    "Аз лично не бих се доверил на подобна технология, когато говорим за управление.Колкото и перфектна да е системата вероятноста от отказ при нея е много по-голям отколкото при механиката."Ами щом не се доверяваш на подобна технология, явно в последните 10 години не си се качвал на самолет, защото fly by wire отдавна е стандарт при самолетостроенето.
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Къде видя ще мерцедес го е измислил. Първия коментар каза че мерцедес първи са го внедрили. Това не е сложна технология и не е нужно да бъде измисляна, а да се приложи.
  • #14
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво значи Мерцедес го бил измислил. Как така хвърля мерцедес сума ти пари за да измисли нещо,което не ползва? Държи си го в тетрадката ли,Мерцедес да не са библиотекари нещо? Ако Мерцедес го е измислил означава,че имат патент за тази технология и всички останали ще им заплащат.Но не е така.
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Д ( преди 11 години )
    Аутомедия, Intiniti, не Infinity :)