IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen остава на пътя към рекорда

Кризата в продажбите очевидно не се отразява на германската компания, която отчита двуцифрен ръст на доставките

Volkswagen остава на пътя към рекорда

Volkswagen остава на пътя към рекорда
Снимка: Ройтерс

Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen остава на пътя към нови рекорди въпреки кризата в Европа. От началото на годината до края на септември базираният във Волфсбург концерн е увеличил световните си доставки с 10,6% до 6,8 млн. превозни средства. Това става ясно от презентация на компанията в понеделник вечерта, предава DPA.

При това продажбите на автомобили от основната марка VW до края на септември се повишават с 10,5% до 4,21 млн. броя. През първите осем месеца ръстът на продажбите на VW беше обаче 11,5%.

Като цяло VW расте преди всичко в САЩ и Азия, а в Западна Европа продажбите падат. В региона от месеци се наблюдава забавяне на бизнеса заради изострянето на дълговата криза.

„Проблемите в Европа се отнасят най-вече за модела Passat, който се търси преди всичко от бизнес клиенти. Много от клиентите на автопаркове отлагат обаче своите поръчки", заяви председателят на работническия съвет Бернд Остерло през изминалата седмица пред Handelsblatt. Той обаче потвърди целта за увеличаване на продажбите през текущата година.

„За 2012 г. групата VW се очаква да продаде значително повече коли от миналата година. Но наистина техният брой ще бъде по-малък от планираното“, каза Остерло. "Ние говорим за не повече от 140 000 коли по-малко". През 2011 г. базираният във Волфсбург концерн продаде близо 8,4 милиона превозни средства в световен мащаб.

Още икономически новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg

 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-продавани в света са Форд.
  • #7
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нали се сещаш че тия 300 хил са от пазарния дял на toyota :)
  • #6
    18 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хахаха, Фолксваген в САЩ продават по 300 000 бройки. Само Тойота продава 2 млн. там. Фолксваген продават много на пазара за ментета Китай,което не е за хвалба. А най-много в света продават японците. И най-големият авто-производител е ТОЙОТА. Продажбите на Тойота са с по-голям ръст от жалките фолксвагенчета.
  • #5
    13 rate up comment 26 rate down comment
    VTI ( преди 11 години )
    смока , *** почети малко и тогава пак се върни да дънкаш глупости. Да, темата за ВАГ е правилна,но по-прочети още мъничко .... падали с рекордни темпове ! ;) :) :) Тойота неможеш да я събориш, това се нарича икономика, спад и подем в индустрията с всеки новоскаран продукт които предизвиква интерес за клиента. Това са статистически проучвания които се метят ежедневно, затова статистиката е най-несигурната наука. Сектанти сектанти, всеки си защитава неговата марчица чиито баща му е купил ...
  • #4
    16 rate up comment 37 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В САЩ ФН ИМАТ ВСЯКА ГОДИНА ПО 50% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОДАЖБИТЕ. В МОМЕНТА ВЕРОЯТНО ИМАТ 700-800000 ПРОДАЖБИ ГОДИШНО В САЩ, АКО ПРОДЪЛЖАТ С ТОЗИ ТЕМП НА ПОКАЧВАНЕ ДОГОДИНА ЩЕ МИНАТ 1 МИЛИОН ПРОДАЖБИ В САЩ А ДО 2-3 ГОДИНИ ЩЕ МИНАТ 2-ТА МИЛИОНА. ФВ СА ХИТ ПО ЦЯЛ СВЯТ.
  • #3
    52 rate up comment 40 rate down comment
    смока ( преди 11 години )
    Не знам *** под мен каква преса четът, но фактът е че продажбите на немски марки се увеличават с рекордни темпове в сащ и в китай, а тези на японските падат с рекордни темпове... И колкото и да им е неприятно и да се опитват да си измислят черен ПР за Фолксваген или останалите немски премиум марки, те вървят и завладяват пазари. И до 5 години ще се световния господар... даже шефа на тойота си призна, че нещата при тях западат откакто се омазаха със сервизните акции и масови дефекти...
  • #2
    37 rate up comment 50 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    САЩ не е проблем,защото в САЩ Фоллсваген продават малко. А иначе продават в Китай,където са свикнали на ментета, но и китайците започнаха да им връщат колите заради ниско качество :))
  • #1
    42 rate up comment 41 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Volkswagen остава на пътя към рекорда...и не само. Оставя те на пътя за където и да си тръгнал, а не само към рекорда. Идва обаче репатрака и собственика е отново щастлив. Жалка компания. На Стария континент хората започнаха да се усещат, че ФВ са ***. Сега пробиват там където все още не са ги разбрали. Като ги разберат и там пак ще има оправдания уж заради кризата или заради нещо друго. Съвсем скоро очаквам в САЩ да го ядат големия. Там няма да им минат *** номера.