IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen остава на пътя към рекорда

Кризата в продажбите очевидно не се отразява на германската компания, която отчита двуцифрен ръст на доставките

Volkswagen остава на пътя към рекорда

Volkswagen остава на пътя към рекорда
Снимка: Ройтерс

Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen остава на пътя към нови рекорди въпреки кризата в Европа. От началото на годината до края на септември базираният във Волфсбург концерн е увеличил световните си доставки с 10,6% до 6,8 млн. превозни средства. Това става ясно от презентация на компанията в понеделник вечерта, предава DPA.

При това продажбите на автомобили от основната марка VW до края на септември се повишават с 10,5% до 4,21 млн. броя. През първите осем месеца ръстът на продажбите на VW беше обаче 11,5%.

Като цяло VW расте преди всичко в САЩ и Азия, а в Западна Европа продажбите падат. В региона от месеци се наблюдава забавяне на бизнеса заради изострянето на дълговата криза.

„Проблемите в Европа се отнасят най-вече за модела Passat, който се търси преди всичко от бизнес клиенти. Много от клиентите на автопаркове отлагат обаче своите поръчки", заяви председателят на работническия съвет Бернд Остерло през изминалата седмица пред Handelsblatt. Той обаче потвърди целта за увеличаване на продажбите през текущата година.

„За 2012 г. групата VW се очаква да продаде значително повече коли от миналата година. Но наистина техният брой ще бъде по-малък от планираното“, каза Остерло. "Ние говорим за не повече от 140 000 коли по-малко". През 2011 г. базираният във Волфсбург концерн продаде близо 8,4 милиона превозни средства в световен мащаб.

Още икономически новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg

 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #48
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    doc, любими мой ци*анино!!!!!!!!!!
  • #47
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Уникално прости *** са феновете на немски бараки,хората правят сервизни акций за да си удвоят клиентите.Всеки нормален предпочита безплатен ремонт и за най малкия проблем.*** Балкански пак не може да се усети,трябва някой да му светне фаровете,*** си долното булгаристанско племе тъпо.
  • #46
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До: doc ( преди 11 години )
    Хей, doc, мисля че, трябва да се върнеш в училище, където се учи изваждане на по-големи числа от 10, за провериш още веднъж твърдението си :-)А това, че Тойота е по-скъпа марка в случая нищо не означава, освен ако ти специално не сядаш на емблемата на Тойота и я ползваш за превозно средство ...
  • #45
    2 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    VW e 4-ri puti po evtina marka ot Toyota!Tova sa FAKTITE-panimaesh bla,bla
  • #44
    4 rate up comment 2 rate down comment
    доTOYOTA..бла,бла. ( преди 11 години )
    Това се дължи единственно на факта,че до преди 3 год. нямахте никаква конCURенция на пазари като USA,Australia и Близкия Изток и продавахте огромно количество нискокачествени и евтини ***. В момента губите пазарни позиции на пазарите в USA, и най-вече China и тази тенденция се засилва всяка година.Губите не само от европейските производители, предимно в лицето на BMW,MB и VW, но и от корейците - Hyundai/Kia. Митът за здравите Toyoti се изпарява в момента, когато на пазара влезнат други марки
  • #43
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До: TOYOTA MOTOR CO ( преди 11 години )
    Поздрави!Това изказване е добър опит да се замаже истината за проблемите на Тойота.Нека обаче да погледнем фактите - Тойота сумарно годишно изтегля за ремонт почти толкова автомобили колкото всички други марки взети заедно, а за да не става грешка, нека напомня, че Тойота не беше номер 1 производител миналата година, нито дори втора по производство ...
  • #42
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Къде са германчетата ( преди 11 години )
    Много добре- това означава 28 млн. безплатно подобрени коли за собствениците им. За разлика от германските фирми,които не правят толкова големи акции, но ТЮВ направо ги връща за Скрап и собствениците на германски таратайки плащат.
  • #41
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Хаха,съветът ми бе до притежателят на истината :)
  • #40
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Ако си добър човек-влез в амер. автом. сайтове и предупреждавай денем и нощем американците-те ,горките,продължават да държат Тойота 1 по продажби!
  • #39
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Къде са германчетата ( преди 11 години )
    Не,това е патент на Фолксвагенчетата:http://***.dnevnik.bg/sviat/2002/06/04/41394_folksvagen_izteglia_milion_koli_s_defektni_spirachki/