IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Mondeo пристигна в Париж

Получава по-качествени материали от своя американски близнак

Новото Mondeo пристигна в Париж

Новото Mondeo пристигна в Париж
Новото поколение Mondeo е една от премиерите на щанда на Ford на тазгодишното изложение в Париж. Автомобилът, както вече знаете, е част от стратегията на американската група „One Ford” за създаване на глобални модели. Казано иначе, конструиране на аналогични модели, с аналогичен дизайн и аналогични двигатели, които се предлагат в Европа, Америка и Азия.

Като глобален модел Mondeo има брат-близнак, който се продава на пазара в САЩ. Това е моделът Fusion, чиято премиера се състоя на изложението в Детройт. Разликите в двата модела са минимални, като промени се откриват най-вече в интериора. Там Mondeo превъзхожда Fusion с по-качествени материали и по-изпипан дизайн.

Освен това, разлики спрямо американския Fusion има в окачването, кормилната уредба и спирачната система. В оборудването на европейския модел присъстват системите MyFord Touch и Advanced Active Park Assist, която може да паркира автомобила автоматично.

Към момента от компанията не разкриват подробности за задвижващите агрегати на новото Mondeo, което ще се предлага във версии седан, комби и хечбек. Можем да очакваме обаче, под капака на колата да намерят място 1.0-литровия EcoBoost двигател, генериращ 125 к.с., както и по-големите EcoBoost двигатели с обем 1.6 и 2.0 литра. При дизелите, най-вероятно, ще присъстват агрегатите с обем 1.6 (TDCi и ECOnetic) и 2.0 литра. Ще има опция и за задвижване към четирите колела.

От Ford съобщават и за хибридна версия, снабдена с комбинация от 2.0-литров двигател и електромотор, генериращ обща мощност от 185 к.с.

0 от 500
  • #32
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Оф тия стопове нещо не ме кефят, не разбраха ли, че на седан най-хубавите стопове трябва да са като тези на Таунус и Орион?
  • #31
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Новият Фокус е стъпка назад:- по-лош обзор- прекалено издут и неудобен за паркиране- грозен дизайн (издут като балон, фарове като на Пежо и гадна решетка)
  • #30
    3 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Нещо не ви отърва и триете :) Ама това е истината. След като не ви изнася, не се заяждайте на тема Ауто Билд. Странно, че страстният фен на Хюндай не пророни и думичка. И как да пророни, като му запуших устата?
  • #29
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Как реагират хората на 10 годишен Форд:- Уау, какъв напредничав за времето си дизайн и още изглежда свежо (пример: Първия Фокус 1998-2004)Как реагират хората на 10 годишен Опел:- Ъ, какъв е този допотопен дръгел? Изглежда ужасно (пример: Астра F класик, Астра G)
  • #28
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Форд винаги са превили хубави коли, но имат лошо управление. Така например пуснаха грозната Сиера на мястото на култовия Таунус/Кортина, та им се наложи да пуснат седан на базата на Ескорт /Орион/, на който задницата беше като на Таунус (та дори стоповете са абсолютно същите като на Таунуса при Ориона), че да се отсрамят. 2008 пък пуснаха един дебел кютук на мястото на Фиеста.
  • #27
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Отзад и отстрани става, отпред не ме кефи. МРАЗЯ издължени фарове! А тези изпъкнали решетки и предници седят много грозно!
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Както виждаш, в крайна сметка Фокус и в трите теста е на първо място, а Хюндай има второ, трето и четвърто място.
  • #25
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    И стига с тоя твоя багажник, че умирам да се смея!!! :D :D :DТи си клоун - ще ни умориш всички тук!Нека да направим една сбирка и ще те поканим да ни забавляваш. Кажи колко пари искаш на час и да се съберем и да те поканим на парти, да ни поразвеселиш с твоите багажници - хахахаха!
  • #24
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Абе *** мозък, RS1600 кара нова кола бе, кви 2 кинта от майка му? На теб ти трябват 5 кинта някоя *** да ти врътне една тръба. Селянин! То бива да си кон с капаци, ама твоето "Хюндай е най-добър!" започна да дразни всички, които ти четат глупостите!!!
  • #23
    4 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Има предвид един от последните броеве. В един от по-предните обаче, когато тестващите бяха от всички издания на АБ в Европа, на Фокус бе дадена по-висока оценка за материалите и качеството на изработка. Явно всичко зависи от това, кой пише тестовете.