IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Mondeo пристигна в Париж

Получава по-качествени материали от своя американски близнак

Новото Mondeo пристигна в Париж

Новото Mondeo пристигна в Париж
Новото поколение Mondeo е една от премиерите на щанда на Ford на тазгодишното изложение в Париж. Автомобилът, както вече знаете, е част от стратегията на американската група „One Ford” за създаване на глобални модели. Казано иначе, конструиране на аналогични модели, с аналогичен дизайн и аналогични двигатели, които се предлагат в Европа, Америка и Азия.

Като глобален модел Mondeo има брат-близнак, който се продава на пазара в САЩ. Това е моделът Fusion, чиято премиера се състоя на изложението в Детройт. Разликите в двата модела са минимални, като промени се откриват най-вече в интериора. Там Mondeo превъзхожда Fusion с по-качествени материали и по-изпипан дизайн.

Освен това, разлики спрямо американския Fusion има в окачването, кормилната уредба и спирачната система. В оборудването на европейския модел присъстват системите MyFord Touch и Advanced Active Park Assist, която може да паркира автомобила автоматично.

Към момента от компанията не разкриват подробности за задвижващите агрегати на новото Mondeo, което ще се предлага във версии седан, комби и хечбек. Можем да очакваме обаче, под капака на колата да намерят място 1.0-литровия EcoBoost двигател, генериращ 125 к.с., както и по-големите EcoBoost двигатели с обем 1.6 и 2.0 литра. При дизелите, най-вероятно, ще присъстват агрегатите с обем 1.6 (TDCi и ECOnetic) и 2.0 литра. Ще има опция и за задвижване към четирите колела.

От Ford съобщават и за хибридна версия, снабдена с комбинация от 2.0-литров двигател и електромотор, генериращ обща мощност от 185 к.с.

0 от 500
  • #42
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От Сиера насам включително в горния клас само *** правят.
  • #41
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: VTEC ( преди 11 години )
    Каква *** бе мой? За майка си ли говориш? Нея не съм е споменавал в коментара си. Не се засягай, но и теб не съм те споменавал макар, че говорих за ***. *** по принцип имах предвид, а не теб конкретно. Вдяваш ли каква е разликата? Та какво искаше да кажеш, че нещо мисълта ти много бързо бяга и не можах да е хвана?
  • #40
    8 rate up comment 4 rate down comment
    доKlasika отКазанова ( преди 11 години )
    Жалко за "труда" ти, как си представяш ,някой да си помисли дори за "купе" на FORD, а още повече MONDEO- цялата концепция е сбъркана, както и "автора" де!!!! Ако отиде някой в "Голф клуб" с (онова) нещо, ще го бият със стиковете! П.П. Голф клуба за който говоря,не се намира в Перник,но разликата ще е само във формата на стиковете!! ха ха ха
  • #39
    6 rate up comment 4 rate down comment
    VTEC ( преди 11 години )
    Оп обърках никовете RS1600 ,извинявай не беше за теб!Анонимния добре че ни каза за форда и *** понеже точно за теб се отнася коментара ми!!!!! Вярна била.... майкооо какви *** е родила земята ни :(
  • #38
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хубава кола, ама Форд!Приказката за *** и Форда нали е знаете? Вярна е да ви кажа.
  • #37
    5 rate up comment 5 rate down comment
    VTEC ( преди 11 години )
    RS1600 - еи такива баклуци като тебе дето се сабира по бензиностанциите вечерно време и един незнае кво приказва от тях много ме кефят :) ТИ до сега приближавал ли си се до Форд пък камули да си се качвал? Списанието кво казвало, невеж ***!
  • #36
    9 rate up comment 2 rate down comment
    до Klasika ( преди 11 години )
    Винаги съм се "възхищавал" на творчеството ти, но с тоя багажник се издъни, ОНЯ "дивак" ,ако разбере,ще ми предложи i30,дето никой не може да го победи ,заради огромния багажник!!ха ха
  • #35
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Klasika,а стиковете за голф къде да ги сложа, ти си отрязал багажника,жабката на конглокентите е по-голяма?
  • #34
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Kazanova ( преди 11 години )
    Това Мондео е 100%тово копие на Dodge Dart/Fiat Viaggio------Много са жалки !!!!!!!!
  • #33
    5 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Ей, голямо *** :) Поне кажи защо триеш. Може да си говорим глупости до утре кой кого, щом нямаме нищо черно на бяло. Нарушаване на авторски права ли, какво? Че тия броеве са на няколко месеца, ако не и година. Не стига, че им правя реклама, ами и недоволни :) Честно, не мога да разбера.