IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внезапно ускорил автомобил за малко не отне живота на жена

Заради блокирал педал на газта возилото ускорило до 200 км/час и не искало да спре (Видео)

Внезапно ускорил автомобил за малко не отне живота на жена

Отново проблем с внезапно и нежелано ускорение на автомобил. Случаят е от САЩ, където жена се движи на обществен път със скорост 200 км/час в продължение на цели 100 км. За щастие опасната ситуация се размина без каквито и да е било инциденти.

Всичко започнало, когато 47-годишната Лори Убелстад потеглила от бензиностанция, където била спряла, за да зареди колата си с гориво. Тогава нещо се случило с нейната Kia Sorento (модел 2011 г. с автоматични скорости), която започнала да ускорява внезапно и нежелано. Дамата натискала спирачките, опитала да изключи от скорост, както и да изгаси двигателя, но колата продължавала да набира скорост.

"Погледнах към GPS-а в колата си и скоростта постоянно се увеличаваше. Карах с почти 200 км/час по шосе пълно с коли, а крака ми дори не беше върху газта - разказва Лори пред KCCI-TV. - На няколко пъти се разминах на косъм, тъй като колите пред мен не ми даваха път. Присветвах им с фаровете, но те не ми правеха път".

Високоскоростната драма на 47-годишната жена продължила цели 35 минути, докато следващите я полицай, на които тя сама позвънила, я посъветвали да опита да издърпа педала на газта с крак. Така кросоувърът най-накрая започнал да намалява скоростта си и не след дълго спрял.

От Kia съобщиха, че започват разследване на случая и скоро ще разпространят своето становище.

Кадри от високоскоростната драма на 47-годишната жена може да видите на видеото долу

0 от 500
  • #35
    8 rate up comment 7 rate down comment
    деян ( преди 11 години )
    Ами до всички който коментират постъпките на тази лелка.Да вярно не загаси колата и говореше по телефона но шока и ПАНИКАТА която е в нея...... ако тя някога е карала с повече от 100Км/ч.и до колкото знам тук говорим за кола която голяма част дори от механичните елементи *** се управляват от електорника,Нека ако някой разбира ме поправи и не е толкова глупава щом се е сетила да звънне на полиция.....браво че няма жертви.
  • #34
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хващам бас, че е карала с токчета и че стелката е затиснала *** на газта
  • #33
    4 rate up comment 13 rate down comment
    RS6 ( преди 11 години )
    Айде са КИА да си ходят в кочинката,има само една истина при японските джипове и тя е рав 4 колкото ли да не ми се искаше да го кажа.
  • #32
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    С тази скорост толкова време и километри на всеки ВАГен щеше да му свърши маслото и да блокира двигателя. За това ВАГените са най-безопасните коли на света...Освен това с ВАГен е по-трудно да катастрофираш по просата причина,че в повечето време стоят в бокса, а вие се предвижвате с обществен транспорт.
  • #31
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Полицията с включените сирени и разчистваше пътя.В противен случай нямаше да може да кара толкова време с такава скорост.Иначе доброто,угоено американско тъпо прасенце е толкова глупаво,че просто няма на къде.Излиза от колата без да угаси двигателя,без да включи на паркинг или поне да пусне ръчната,но за сметка на това си говори по телефона.При това как?Без хендсфри,а просто ей така.Със сигурност стелката и се е заклещила на тъпата крава и за това е тази новина.Хубавото е че няма пострадали.
  • #30
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Kia ще засенчи Toyota......по издънки!
  • #29
    17 rate up comment 5 rate down comment
    187 ( преди 11 години )
    нямам думи...на такива като тая, да и вземат книжката и да и забранят всякакъв допир до техника, докато не се научи да използва мозъка си по предназначение! *** малоумието!мани, *** и циври...боже боже боже, свещенна простота...
  • #28
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    абе добре че американците имат банкет отляво, иначе щеше да видите как ще кара 100 км. Щеше да удари първия селянин, дето си мисли "няма да му дам път пък на тоя, аз си карам със 130" - т.е. всеки втори в ляво платно на бг магистрала.
  • #27
    22 rate up comment 11 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    ха , ама аз не знаех че КИЯ могат да вдигат 200км/ч. не знам как точно това е станало - изглежда да е истина. но искам да ви кажа че НЯМА кола на света на която двигателя да е по мощен от спирачките. дори ламбо галярдо на ЪНдърграунд. т.е. ако спирачките ти работят ще спреш дори да си включил нитро-то.
  • #26
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха ха това било реклама за киа ха ха. За балъците да обясня че този клип е антиреклама на КИА. Не напразно статията завършва с "От Kia съобщиха, че започват разследване на случая.." Ако още на една КИА и се случи същия проблем ще има затваряне на заводи, сервизни акции, дела и т.н. все неща които се случиха на Тойота. Рекламата е такава, че тази жена едва ли някога ще си вземе КИА та дори и да и я подаряват.