IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внезапно ускорил автомобил за малко не отне живота на жена

Заради блокирал педал на газта возилото ускорило до 200 км/час и не искало да спре (Видео)

Внезапно ускорил автомобил за малко не отне живота на жена

Отново проблем с внезапно и нежелано ускорение на автомобил. Случаят е от САЩ, където жена се движи на обществен път със скорост 200 км/час в продължение на цели 100 км. За щастие опасната ситуация се размина без каквито и да е било инциденти.

Всичко започнало, когато 47-годишната Лори Убелстад потеглила от бензиностанция, където била спряла, за да зареди колата си с гориво. Тогава нещо се случило с нейната Kia Sorento (модел 2011 г. с автоматични скорости), която започнала да ускорява внезапно и нежелано. Дамата натискала спирачките, опитала да изключи от скорост, както и да изгаси двигателя, но колата продължавала да набира скорост.

"Погледнах към GPS-а в колата си и скоростта постоянно се увеличаваше. Карах с почти 200 км/час по шосе пълно с коли, а крака ми дори не беше върху газта - разказва Лори пред KCCI-TV. - На няколко пъти се разминах на косъм, тъй като колите пред мен не ми даваха път. Присветвах им с фаровете, но те не ми правеха път".

Високоскоростната драма на 47-годишната жена продължила цели 35 минути, докато следващите я полицай, на които тя сама позвънила, я посъветвали да опита да издърпа педала на газта с крак. Така кросоувърът най-накрая започнал да намалява скоростта си и не след дълго спрял.

От Kia съобщиха, че започват разследване на случая и скоро ще разпространят своето становище.

Кадри от високоскоростната драма на 47-годишната жена може да видите на видеото долу

0 от 500
  • #45
    5 rate up comment 7 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    няма да тръгна да си търкам спирачките за нещо което знам. пробвай си ти. а ако редовно четете тук - имаше пост преди време за порше и те бяха казали че спирачната система на еди кое си порше е с мощност 1500кс примерно. толкова енергия може да поеме. значи може да спре колата дори да натискаш газта. друг е въпроса тая лелка колко е натискала.
  • #44
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам кой гледа филми и какви, но вие как точно си представяте, че спирачките ще се справят от 200 до 0 с двигател на max HP и torque. Все пак това са спирачки на SUV и ги натиска лелка. Айде малко по-реално.
  • #43
    6 rate up comment 2 rate down comment
    187 ( преди 11 години )
    последното съобщение е до бавареца
  • #42
    7 rate up comment 1 rate down comment
    187 ( преди 11 години )
    Пич абе това няма нищо общо..а и не съвсем при всички коли е така. Колата може да е много мощна, но това не може да направи безкрайно кратко ускорението и...защото и трябва сцепление. А що се отнася до спирането (с АБС разбира се), то винаги се осъществява оптимално сцепление до преди да блокира гумата. Пробвай с твойто БМВ (предполагам) като ускориш поне над 150 и си стъпил здраво на газта да противодействаш със спирачката.
  • #41
    4 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    киро, я кажи коя кола може да ускори по бързо от 0-200 или 0-300 по бързо отколкото може да спре обратно до 0. ? няма такава. гледам филми, но и чета и най-важно мисля.
  • #40
    9 rate up comment 5 rate down comment
    kiro ( преди 11 години )
    баварец, какво гаярдо..какво нитро.Май много филми си гледал...Спирачките винаги се явяват по-слаби от двигателя. При скорост от 200 и продължително спиране за нула дисковете и накладките се нажежават до толкова, че губят напълно спирачна сила... Затова при спортните коли роторите са толкова големи, накладките са керамични, а спирачките са вентилирани...но какво ли ти обяснявам, ти си знаеш
  • #39
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Напълно е възможно,наистина да е бягала от полицията ,и адвоката и да я е посъветвал да каже че "***" е виновен!ха ха (*** е виновен)
  • #38
    10 rate up comment 13 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    такова е качеството на еднодневките.
  • #37
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Иво ( преди 11 години )
    Невъзможно е. При колите с електронна газ, натискането на *** на спирачката веднага отнема газта и ECU-то не се влияе вече от положението на *** на газта. Отделно, че във всеки един момент може да превключи на неутрална и колата да спре. Същото е и ако завърти ключа на запалването в положение на изключване, без да го вади, за да не се заключи воланът. Тази гъска се е опитала да избяга от полицаите и като е видяла, че няма да стане е разиграла този цирк. Но и това няма да я спаси от затвор
  • #36
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Блондинката ( преди 11 години )
    Може да ви се стори *** въпроса ми но какво ще стане ако завърти ключа и загаси автомобила? Аз в такава ситуация така бих реагирала :-)