IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внезапно ускорил автомобил за малко не отне живота на жена

Заради блокирал педал на газта возилото ускорило до 200 км/час и не искало да спре (Видео)

Внезапно ускорил автомобил за малко не отне живота на жена

Отново проблем с внезапно и нежелано ускорение на автомобил. Случаят е от САЩ, където жена се движи на обществен път със скорост 200 км/час в продължение на цели 100 км. За щастие опасната ситуация се размина без каквито и да е било инциденти.

Всичко започнало, когато 47-годишната Лори Убелстад потеглила от бензиностанция, където била спряла, за да зареди колата си с гориво. Тогава нещо се случило с нейната Kia Sorento (модел 2011 г. с автоматични скорости), която започнала да ускорява внезапно и нежелано. Дамата натискала спирачките, опитала да изключи от скорост, както и да изгаси двигателя, но колата продължавала да набира скорост.

"Погледнах към GPS-а в колата си и скоростта постоянно се увеличаваше. Карах с почти 200 км/час по шосе пълно с коли, а крака ми дори не беше върху газта - разказва Лори пред KCCI-TV. - На няколко пъти се разминах на косъм, тъй като колите пред мен не ми даваха път. Присветвах им с фаровете, но те не ми правеха път".

Високоскоростната драма на 47-годишната жена продължила цели 35 минути, докато следващите я полицай, на които тя сама позвънила, я посъветвали да опита да издърпа педала на газта с крак. Така кросоувърът най-накрая започнал да намалява скоростта си и не след дълго спрял.

От Kia съобщиха, че започват разследване на случая и скоро ще разпространят своето становище.

Кадри от високоскоростната драма на 47-годишната жена може да видите на видеото долу

0 от 500
  • #55
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какви 16000 кви пет лева, бе! *** *** - карай си 30г. трошка и си затваряй устата, *** нещастен !
  • #54
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Patanov ( преди 11 години )
    Как пък все на американците им се случва колите им да ускоряват сами?!?
  • #53
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво се учудвате това е КИА. Нормално е да не работи нищо. Не напразно според ТЮВ новите Хюндаи още излезли от магазина не покриват изискванията за движение по пътищата. Коли които се продават за по 16-18000лв. Не очаквайте супер техника и невероятни качества, за качество ще трябва да се бръкнеш минимум двойно.
  • #52
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хе хе миризма Дошо Казанлъшкия ако е вярно че кара Приус е доста по-напред с материала от теб. Той ако е беден *** с Приус стария Хюндай на баща ти който нов е струвал 18000лв. е кола за клошари ха ха. Миризлив едва ли в Аутомедия е писал по-страхлив човек от теб и по беден, така че не се прави на баро когато буташ евтиния Хюндай на бащаси докато дъртия миризливков отива на работа и го засилваш към града. И когато си Айтоски *** е комично да обиждаш любовника си на ***. Ха ха ха хааааа
  • #51
    0 rate up comment 4 rate down comment
    A8 ( преди 11 години )
    Не съм видял изказването на Класика, понеже не съм голям фен на марката и даже не съм погледнал в статията за Рено. Интересното е, че Класика е доста по-голям от мен и има доста интересен вкус за автомобилите. Той не харесва масовите автомобили и обича индивидуалността. Предпочита да кара кола на 30 години не защото няма пари за нова, ами защото само неговата ще е такава! :)
  • #50
    2 rate up comment 4 rate down comment
    bajvan ( преди 11 години )
    Наистина ХА ХА ХА.....странно за какво си чешете езиците???1.СПИРАЧКИТЕ на колата светнаха(ЯРКО) чак когато дамата слизаше и когато полицая се качи!!!(не коментирам как работят на АВТОМАТИК, а и ON/OFF - хехе, който има КИА да каже ;).2.В записите НЯМА скорост на движение!!! - показаните (115MPH) са си монтаж...3.Най елементарна АНТИРЕКЛАМА !!!
  • #49
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    до: хахахаКазали са и да издърпа *** и да натисне спирачката
  • #48
    4 rate up comment 8 rate down comment
    хахаха ( преди 11 години )
    Само аз ли чух, че на 1:51 са й казали "Опитайте се да пуснете газта и да натиснете спирачката" и тя го направила и спряла ?!?!?!?!
  • #47
    4 rate up comment 8 rate down comment
    карач ( преди 11 години )
    Що не пробва да изгаси колата просто?
  • #46
    8 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    ЗЕМНОВОДЕН ще спре за 300 метра ,ама с една нула отзаде, знаеш ли какво е скорост от 250 км/ч. с тея 5 см дискчета ще спре ама в шестък .