IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Toyota правят съвместно спортна кола

"Такава машина ще развълнува целия автомобилен свят"

BMW и Toyota правят съвместно спортна кола

BMW и Toyota ще разширят сферата си на сътрудничество, стана ясно след като шефовете на двата концерна подписаха меморандум за взаимопомощ. Според документа компаниите ще си сътрудничат в 4 области, като сред тях е и разработката на спортни автомобили.
BMW и Toyota ще правят съвместно спортна кола и електромобил
Документът бе подписан от Норберт Райтхофер и Акио Тойода в щаб-квартирата на BMW в Мюнхен. Съгласно него BMW и Toyota ще работят съвместно за намаляването на теглото на автомобилите, разработването на електрически двигатели и технологии с използването на водородни горивни клетки, както и за направата на нова архитектура за спортен автомобил.

"Ръководствата и на двете компании споделят еднакви възгледи за стратегическото развитие на производството на автомобили и този меморандум е напълно логично стъпка напред", заяви Райтхофер. А Тойода допълни: "Двете марки изпитват огромно уважение една към друга и това си личи от факта, че подписаха съглашение само 6 месеца, след като се договориха за съвместни изследвания в областта на литиево-йонните технологии".

Този договор бе подписан през декември 2011 г. Според него баварците ще снабдяват Toyota със свои дизелови двигатели, а японците ще помагат на BMW с хибридни технологии. През март тази година двата гиганта се разбраха и за съвместна разработка на акумулатори.

От всичко това най-голям интерес предизвика именно бъдещата спортна кола, дело на BMW и Toyota. Засега подробности за нея не се разкриват, но Акио Тойода бе достатъчно точен: "Такава машина ще развълнува целия автомобилен свят".

Тагове: bmw toyota
0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 16 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Тойта не може да стъпи на стария континент не за друго , а защото Европееца не е *** и бурета от бира не представляват интерес за него...
  • #9
    17 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота имат спортни автомобили,а БМВ не.Кой, кого ли ще учи в случая?Тойота имат най-добрите и успешни хибриди в света.Кой,кого ли ще учи в хибридните технологии?Тойота са едни от най-надеждните автомобили в света.Кой,кого ли ще учи на качество?За болните немски фенчета ще кажа,че това е стратегията на Тойота да стъпи стабилно на Стария континент и да разбие конглокенцията с помощта на БМВ,която е доста добре приемана и почитана компания тук,въпреки многото слаби страни.
  • #8
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Triforce,o4akvame skoro i nov TestDraiv ot teb,no na kakvo li?
  • #7
    16 rate up comment 22 rate down comment
    2JZ ( преди 11 години )
    Тойота прави Lexus LFA - суперавтомобил с карбонов монокок и атмоферен двигател със светкавичен отклик. БМВ правят М3..Х6М - тунинговани версии на среден клас автомобили. Кой ли кого ще учи как се правят спортни автомобили? Предполагам и за най-глупавите е ясно.
  • #6
    21 rate up comment 20 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Болни мозъци, които никога не са изпитвали кефа да подадат газ на БМВ! :)
  • #5
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Стефан ( преди 11 години )
    Факт е, че начинанието ТойоБару се оказа доста успешно. Мисля, че дори се вижда края на окрупняването.
  • #4
    9 rate up comment 15 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    миналата седмица написах обобщштелен коментар по тази тема- ЧИЧКО АЛУДИ ПРИЯТЕЛЮ приятен ден на участниците в дискусията
  • #3
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Гагата ( преди 11 години )
    Очаквам разгорещени спорове между немските фенове и японските фенове след като излезе модела. Ако е сполучлив немците ще се тупат в гърдите, че е заради беемве, ако е кофти модела ше обвиняват Тойота хахаха :)
  • #2
    33 rate up comment 6 rate down comment
    фен ( преди 11 години )
    Ти сериозно ли мислиш, че в този бизнес нещата стават с молби?!?! Всичко е въпрос на взаимна изгода! В този случай, поне според мен, ще спечелим много и ние феновете! С нетърпение чакам да видя какво ще се пръкне от това сътрудничество!
  • #1
    15 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Документът бе подписан от Норберт Райтхофер и Акио Тойода в щаб-квартирата на BMW в Мюнхен. ......Японците са дошли на "крак" при германците да се молят...