IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Toyota правят съвместно спортна кола

"Такава машина ще развълнува целия автомобилен свят"

BMW и Toyota правят съвместно спортна кола

BMW и Toyota ще разширят сферата си на сътрудничество, стана ясно след като шефовете на двата концерна подписаха меморандум за взаимопомощ. Според документа компаниите ще си сътрудничат в 4 области, като сред тях е и разработката на спортни автомобили.
BMW и Toyota ще правят съвместно спортна кола и електромобил
Документът бе подписан от Норберт Райтхофер и Акио Тойода в щаб-квартирата на BMW в Мюнхен. Съгласно него BMW и Toyota ще работят съвместно за намаляването на теглото на автомобилите, разработването на електрически двигатели и технологии с използването на водородни горивни клетки, както и за направата на нова архитектура за спортен автомобил.

"Ръководствата и на двете компании споделят еднакви възгледи за стратегическото развитие на производството на автомобили и този меморандум е напълно логично стъпка напред", заяви Райтхофер. А Тойода допълни: "Двете марки изпитват огромно уважение една към друга и това си личи от факта, че подписаха съглашение само 6 месеца, след като се договориха за съвместни изследвания в областта на литиево-йонните технологии".

Този договор бе подписан през декември 2011 г. Според него баварците ще снабдяват Toyota със свои дизелови двигатели, а японците ще помагат на BMW с хибридни технологии. През март тази година двата гиганта се разбраха и за съвместна разработка на акумулатори.

От всичко това най-голям интерес предизвика именно бъдещата спортна кола, дело на BMW и Toyota. Засега подробности за нея не се разкриват, но Акио Тойода бе достатъчно точен: "Такава машина ще развълнува целия автомобилен свят".

Тагове: bmw toyota
0 от 500
  • #40
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до:pf ( преди 11 години )
    Имам всички броеве на Ауто Билд от последните 7 г.Никога,ама абсолютно никога БМВ не са били на 1-во място по качество.За това ти казвам да дадеш брой и година на списанието където си я чел тази твоя измислица.На 1-во място по качество са само и едиственно в твоите мечти.Другия път,като се мъчиш да излъжеш го прави не тук.
  • #39
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    "БМВ са тежки и бавни каруци струващи много пари.Предназначени са предимно за комплексари,които искат да се покажат пред другите каква кола имат."Само не знам защо това само в България го мислят.
  • #38
    6 rate up comment 2 rate down comment
    пропов ( преди 11 години )
    задно естествено.Хората казват,че търсят олекотяване.И там е истината.Нека Алуди да си правят локомотивите 4х4 и да ги купуват първенютата.За карачите е задно.
  • #37
    6 rate up comment 4 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Двата коментара на бъчваря май не са негови. Някой пише с ника му. И двата коментара са учудващи за мен, особено втория. Мисля че само прекалено пристрастен човек може да твърди, че БМВ са летни коли. Тази глупост много лесно се оборва като застанеш зимно време на кръстовище и преброиш преминаващите БМВ и Мерцедес /всички са със задно/. Голям страх от задното! Който го е страх от мечки да не ходи в гората! Ха сега въпрос: според вас бъдещата спортна кола от БМВ и Тойота ще е с 4х4 или задно?
  • #36
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Обикновен М3-ка, викаш? Само дето е с карбонова каросерия, изцяло преработен двигател, друга скоростна кутия и съвсем различно окачване, а? В резултат на което е 500 кг по-лека и струва 300 000 euro повече. Абе направо 1:1 със серийния модел. Ха-ха, уникални *** пишат в тоя сайт.
  • #35
    8 rate up comment 5 rate down comment
    CSL ( преди 11 години )
    М3 Г.Т. е една обикновенна М3-ка която е пригодена за тези състезания,но какво прави със също така пригодените суперколи????буквално ги изяжда на пистата ;)
  • #34
    6 rate up comment 3 rate down comment
    pf ( преди 11 години )
    Тойота са произвели една наистина добра спортна кола но това не превръща автоматично колите в останалите им класове в по-добри. Незнам дали въобще има смисъл да се спори с такива фенове.
  • #33
    6 rate up comment 6 rate down comment
    CSL ( преди 11 години )
    БМВ е номер едно леики такива...само се замислете колко фирми работят с двигаателите им ;) отделен е въпроса че всяко БМВ във състезяния превъзхожда суперколи като ферарита,Р8-ци,ламборджинита,корвети и темподобни...Става въпрос за 24 часовите състезания и други подобни...дори и във Американските серии пак тези същите обикновенни,тромави и трудни за управление М3-ки направо прескачат суперколите и се движат почти в темпото на прототипите.какви лексуси,алудита и некви глупости приказвате....
  • #32
    9 rate up comment 7 rate down comment
    pf ( преди 11 години )
    БМВ били тежки бавни каруци ти май нещо нямаш връзка с главния. Айде хвани един лексус мерцедес или каквото щеш но да е СЪЩИЯ клас и ги сравни.Винаги БМВто е по пъргаво по-стабилно че и в доста случаи по комфортно да не говорим за много по-широката гама от двигатели които предлага. Какво ще сравниш с трилитровия редови дизелов шестак или двулитровия и трилитровия турбобензин и още много двигатели на които Тойота нямат аналог.
  • #31
    5 rate up comment 4 rate down comment
    pf ( преди 11 години )
    Изинявай бъчво отвори един аутобилд излязъл последните 2 години и погледни класацията.