IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото поколение Nissan Pathfinder

Повече комфорт, увеличени офроуд възможности и редуциран с 25% разход на гориво.

Това е новото поколение Nissan Pathfinder

Nissan използва изложението в Детройт, за да покаже как ще изглежда продуктовата версия на един от най-успешните модели на марката – Pathfinder. Всъдеходът е представен като концепт, който обаче е почти аналогичен с автомобила, който ще се появи на пазара в САЩ още тази година.

Най-важното около новия Pathfinder е това, че за първи път от 27 г. (откакто съществува този модел) проходимото возило променя концецията си коренно. Новото поколение на колата разчита на напълно нова платформа, която заменя старата, тежка конструкция.

Въпреки това обаче Pathfinder запазва прословутите си възможности извън пътя, твърдят японците, като подчертават, че възможностите му на всъдеход са дори увеличени.

Другата новост при четвъртото поколение на автомобила е, че той предлага много повече комфорт. В салона има място за 7 пътници, които имат достъп голямо количество електронни опции, сред които е инфоразвлекателна система от Infiniti. Интериорът е обзаведен с редица елементи от дърво и алуминий, таблото е с нов, модерен дизайн, а материалите с още по-добро качество.

Техническата новост е обновеният V6 двигател, който се предлага с вариаторна скоростна кутия (CVT). Според Nissan благодарение на новата конструкция и двигател разходът на гориво е редуциран с цели 25%.

Новият Nissan Pathfinder трябва да се появи при дилърите в САЩ и Канада през септември 2012 г. В Европа всъдеходът ще бъде наличност в началото на 2013 г.

Тагове: nissan pathfinder
0 от 500