IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото поколение Nissan Pathfinder

Повече комфорт, увеличени офроуд възможности и редуциран с 25% разход на гориво.

Това е новото поколение Nissan Pathfinder

Nissan използва изложението в Детройт, за да покаже как ще изглежда продуктовата версия на един от най-успешните модели на марката – Pathfinder. Всъдеходът е представен като концепт, който обаче е почти аналогичен с автомобила, който ще се появи на пазара в САЩ още тази година.

Най-важното около новия Pathfinder е това, че за първи път от 27 г. (откакто съществува този модел) проходимото возило променя концецията си коренно. Новото поколение на колата разчита на напълно нова платформа, която заменя старата, тежка конструкция.

Въпреки това обаче Pathfinder запазва прословутите си възможности извън пътя, твърдят японците, като подчертават, че възможностите му на всъдеход са дори увеличени.

Другата новост при четвъртото поколение на автомобила е, че той предлага много повече комфорт. В салона има място за 7 пътници, които имат достъп голямо количество електронни опции, сред които е инфоразвлекателна система от Infiniti. Интериорът е обзаведен с редица елементи от дърво и алуминий, таблото е с нов, модерен дизайн, а материалите с още по-добро качество.

Техническата новост е обновеният V6 двигател, който се предлага с вариаторна скоростна кутия (CVT). Според Nissan благодарение на новата конструкция и двигател разходът на гориво е редуциран с цели 25%.

Новият Nissan Pathfinder трябва да се появи при дилърите в САЩ и Канада през септември 2012 г. В Европа всъдеходът ще бъде наличност в началото на 2013 г.

Тагове: nissan pathfinder
0 от 500
  • #19
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    изтекоха ми слюнките ....баси колата
  • #18
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Първо да кажа,че колата ми харесва.Но има хора,които не спират да пишат глупости......Въпросния Дошо!Във всички статии за японските коли,пише че VAG били ***-кой го интересува? Нали се пише за японски коли?Като не му харесват негов си проблем.Докога с тези глупости,не може ли просто да кажеш,че колите не ти харесват,и аз не съм фен на японките,но не пиша глупости за тях......
  • #17
    8 rate up comment 2 rate down comment
    //М ( преди 12 години )
    Не знам защо си мисля че off road машините са ръбати и по груби мъжкарски автомобили тук вече е нещо средно м/у SUV и Ван за това нещо не ми допада екстериора но интериора е супер
  • #16
    12 rate up comment 0 rate down comment
    до: Wane ( преди 12 години )
    Нисан Патрил = Нисан Патрул
  • #15
    16 rate up comment 2 rate down comment
    до: Wane ( преди 12 години )
    Нещо грешиш.Pathfinder никога не е бил офф роудър.Имаше груб вид на такъв,но никога не е бил.Като проходимост беше и е класи над останалите паркетници,но това не го прави машина за трудни терени.Нисан Патрил е истината за извън пътя и там няма компромис.Много корава машина,една от най-добрите наравно с Ланд Круйзер,Падажеро и Самурай.На мен лично ми харесва новото порт фолио на нисана.Добър външен вид,загладени форми,лукс,скъпи материали в купето,нови технологии,добри двигатели и проходимост.
  • #14
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Wane ( преди 12 години )
    Не ми харесва посоката. Направили са го от 'off road-ър" на SUV.
  • #13
    11 rate up comment 5 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 12 години )
    Внушително ...
  • #12
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    И кво му е баналното на името бе лорде?Много си е добро и е със смисъл точно за този модел.По ли ти харесват имена,като: Амарок,Туарег,Тигуан и тем подобни кошници?Дошо,по-долу се бъзиках.Исках да подчертая,че ВАГените са на светлинни години пред такива творения на автомобилното изкуство.Те са толкова назад и толкова зле в технологично отношение,че изобщо не трябва да се споменават под статиите за истинските автомобили.
  • #11
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Lord ( преди 12 години )
    Хубаво возило, но едва ли някой ще тръгне да "търси пътеки" с него. Името звучи малко банално.
  • #10
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Нисанчо/не долния го ( преди 12 години )
    На чарли му премина::))))))))))))))))