IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.

Mercedes единствен спечели приза "Златен волан" в 2 категории

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.


Най-авторитетното германско автомобилно издание Auto Bild връчи традиционните си награди "Златен волан". Конкурсът се провежда още от 1976 г., като в него се отличават автомобили в различни категории.

Както и се очакваше, повечето победители са машини на германски производители. В журито, определящо наградите, влизат водещи редактори от медията, бивши и настоящи пилоти като Валтер Рьол, Ралф Шумахер, Матиас Екстрьом и Юта Клайншмид, знаменитости от спорта, музиката и киното, сред които тази година бяха Борис Бекер, Виталий Клитчко и Катарина Вит.

В продължение на 3 дни те тестваха 42 различни модела, за да определят победителите.

При малките автомобили първото място е за Volkswagen Up, който изпреварва Kia Rio.

В класа на компактните машини победител е новото BMW 1, а след него се нареждат Mercedes B-class и Volkswagen Beetle. Според журито трите германски машини значително изпреварват Ford Focus и Citroen DS4.

В средния клас приза е заслужил Audi А6, победил с макар и минимална разлика Mercedes C-class. Третото място отново е за германски автомобил, но той не е BMW, а новият Opel Ampera.

При кабриолетите новият Mercedes SLK e изпреварил сериозни конкуренти като BMW Серия 6 и друг Mercedes - Е-class.

Победител при спортните коли е новото Porsche 911, което има минимален аванс пред Mercedes SLS Roadster. Далеч зад тях е Lamborghini Aventador.

Mercedes взима "Златен волан" и в още една категория - тази на SUV-машините. Там първи е новият ML на концерна от Щутгарт. Второто място е за Range Rover Evoque, а третото за Audi Q3.

Auto Bild връчва и "Зелен волан" за автомобили, които щадят природата. В тази категория първото място е за алианса Peugeot-Citroen с неговата разработка Hybrid4, като неговите представители Peugeot 3008 и Citroen DS5 си поделят победата. Второто място е за Аudi A3 TCNG, който бе пуснат на пазара тази година с двигател 1.4 TFSI, който работи на природен газ. Трети в тази категория е Volkswagen Passat Bluemotion 1.6 TDI (125 к.с.).

Специален "Златен волан" за принос към световното автомобилостроене бе връчен на шефа на Ford Алън Мълали, който е една от основните причина за възхода на компанията през последните години.

 

Тагове: auto bild
0 от 500
  • #31
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Samo nemski bangii ...
  • #30
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Естествено че ще оценят качественото а не най-евтиното в лицето на японските и корейски евтинии... всеки който иска качествена кола трябва да се бръкне в джоба..
  • #29
    4 rate up comment 13 rate down comment
    до sss ( преди 12 години )
    Еми не виждам кои са тези подбутвани марки, доколкото чета автосписания, Голфа на всякъде печели в класа си а и е най-продавания модел кола, тоест дори Аутобилд да са пристрастни, то не виждам и защо купувачите на Голф и те да са? Друга много хвалена е новата Инсигния еми тя обаче обра наградите във всички страни, Фиестата и тя е много продавана кола както и Поло. Освен ако не виждаш световен заговор понеже това са все коли, които са избирани за световен автомобил, събирайки гласове от цял свят.
  • #28
    3 rate up comment 7 rate down comment
    sss ( преди 12 години )
    долният коментар е мой :)))
  • #27
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз говоря за тотално нагласените тестове на Автобилд, в които под път и над път се пробутват WV и други немски марки от средния клас, които почти винаги са победители. в 90 % от тестовете човек може да се засрами от фалшивите оценки. За големите модели не споря. Но не винаги и там нещата изглеждат в полза на немците.Истината е, че са супер пристрастни а някои от тези коли не заслужават такова потбутване.
  • #26
    10 rate up comment 6 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 12 години )
    Новата 911-ка наистина е великолепна !
  • #25
    7 rate up comment 9 rate down comment
    sss ( преди 12 години )
    Анонимен - прсто ти е бедна фантазията, какъв пазар е Азия. Не дай си боже те да кихнат - Европа ще хване брохопневмония. Там е съсредоточено почти половината от населението на Земята и благосъстоянието расте непрекъснато.
  • #24
    10 rate up comment 7 rate down comment
    до sss ( преди 12 години )
    Пич това е напълно естествено, все пак Хонда,Мицубиши,Тойота са доста евтини коли в сравнение с БМВ,Мерцедес и Ауди. Напълно нормално е да виждаш по-малко такива коли. Не всеки може да си ги позволи. Тойота в САЩ примерно е най-евтината марка е има и по-евтина Хюндай. Но това са най-най- евтиното възможно. Къде тръгваш да ги сравняваш с Мерцедес, когато видиш Президентите, министърпредседатели и други да слизат от Мерцедес това не е случайно.
  • #23
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до Въпрос? ( преди 12 години )
    Никой никъде не е слизал, това че ти не знаеш кое е среден клас не означава че някой слиза или се качва някъде. Среден клас е и Е-клас и С-клас както и БМВ 3-та и 5-та серия.
  • #22
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ти Азия за пример ли я имаш? Европа е люлка на цивилизацията стига с тези жълтури.