IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.

Mercedes единствен спечели приза "Златен волан" в 2 категории

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.


Най-авторитетното германско автомобилно издание Auto Bild връчи традиционните си награди "Златен волан". Конкурсът се провежда още от 1976 г., като в него се отличават автомобили в различни категории.

Както и се очакваше, повечето победители са машини на германски производители. В журито, определящо наградите, влизат водещи редактори от медията, бивши и настоящи пилоти като Валтер Рьол, Ралф Шумахер, Матиас Екстрьом и Юта Клайншмид, знаменитости от спорта, музиката и киното, сред които тази година бяха Борис Бекер, Виталий Клитчко и Катарина Вит.

В продължение на 3 дни те тестваха 42 различни модела, за да определят победителите.

При малките автомобили първото място е за Volkswagen Up, който изпреварва Kia Rio.

В класа на компактните машини победител е новото BMW 1, а след него се нареждат Mercedes B-class и Volkswagen Beetle. Според журито трите германски машини значително изпреварват Ford Focus и Citroen DS4.

В средния клас приза е заслужил Audi А6, победил с макар и минимална разлика Mercedes C-class. Третото място отново е за германски автомобил, но той не е BMW, а новият Opel Ampera.

При кабриолетите новият Mercedes SLK e изпреварил сериозни конкуренти като BMW Серия 6 и друг Mercedes - Е-class.

Победител при спортните коли е новото Porsche 911, което има минимален аванс пред Mercedes SLS Roadster. Далеч зад тях е Lamborghini Aventador.

Mercedes взима "Златен волан" и в още една категория - тази на SUV-машините. Там първи е новият ML на концерна от Щутгарт. Второто място е за Range Rover Evoque, а третото за Audi Q3.

Auto Bild връчва и "Зелен волан" за автомобили, които щадят природата. В тази категория първото място е за алианса Peugeot-Citroen с неговата разработка Hybrid4, като неговите представители Peugeot 3008 и Citroen DS5 си поделят победата. Второто място е за Аudi A3 TCNG, който бе пуснат на пазара тази година с двигател 1.4 TFSI, който работи на природен газ. Трети в тази категория е Volkswagen Passat Bluemotion 1.6 TDI (125 к.с.).

Специален "Златен волан" за принос към световното автомобилостроене бе връчен на шефа на Ford Алън Мълали, който е една от основните причина за възхода на компанията през последните години.

 

Тагове: auto bild
0 от 500
  • #41
    9 rate up comment 5 rate down comment
    fuck auto bild ( преди 12 години )
    само като видях *** bild и няма нужда да се чете статията. А що се отнася до смешкото отдолу ...ДА СИТРОЕН е по-добър ...и сега кво прайм ??
  • #40
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    mi kajete neshto po dobro ot izbroenite raeno li sitroen ? honda koe?
  • #39
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Сега е ( преди 12 години )
    ред е на французите и те да си направят ДОМАШНО СЪСТЕЗАНИЯ после корейците и японците и американците и италиянците!???*** ТЪПНЯТААААААААААААААААААААААААА
  • #38
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Fenix ( преди 12 години )
    Tова май по-скоро е класация на немските автомобили в различните класове ;D;D;D
  • #37
    14 rate up comment 5 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Ето защо не трябва да се вярва на АутоБилд :)) от Гьобелсово време швабите са се специализирали в нацистката пропаганда...хахах:)) Мисля че най- обективните класации са тези на пазарът в щатите.Там както специалистите в бранша така и потребителите са с най-малко предразсъдаци и пазарат е най-свободен и голиям.
  • #36
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Субаруфен ( преди 12 години )
    Абе вие кога ходите на училище, кога имате време да пишете глупости тук. АвтоБилд са го създали за да хвали немските коли. Всеки нов немски модел почели сравнителния тест, като излезе по-нов модел (пак немски) - той печели. Иначе Ауди А6 е върха на сладоледа, ама в последния АвтоБилд за употребяваните 3-4 год. Аудита пак пише че са много хубави, обаче имали постоянно проблеми с мултитриника. Ама пак да си ги купите де, да не се объркате! Който няма акъл приема направо какво пише АутоБилд.
  • #35
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Презиме, опитваш се да се правиш на саркастичен, ама не вървиш.Първо, просто споделям какво съм си мислел досега, нито критикувам нито нищо.Второ- това кой има по- голяма войска и повече оръжия не е мярка за интелигентност. Не забравяй, че англия е влдяла Индия до голяма степен благодарение на пушките, които имат благодарение на азиатците. Знаеш откъде иде барута предполагам.И едни от най- големите открития в точните науки навремето са били точно в Азия- математика, астрономия,че и психология
  • #34
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Презиме ( преди 12 години )
    На умен се правиш а не осмисляш прочетеното.Пише в СРЕДНИЯ клас-ауди а4 и а6,бмв 3,5та серия и мерц ц и е клас са Среден клас.Мислете бе хора! За Александър македонски и откога Европа е завземала света няма смисъл да говорим.Провери Индия докога е била колония на Англия.
  • #33
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    "В средния клас приза е заслужил Audi А6, победил с макар и минимална разлика Mercedes C-class"Не че се правя на разбирач, ама все съм си мислел, че С- класата се равнява на А4, Е- класата на А6..."Ти Азия за пример ли я имаш? Европа е люлка на цивилизацията стига с тези жълтури."1. Жълтурите са само част от азиатското население.2. Не ми се занимава с безмслени спорове, затова ще ти предоставя само един факт- почти цял свят използва арабските числа.
  • #32
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ast ( преди 12 години )
    toqgi strah gi e ot qponcite i to mnogoooo