IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.

Mercedes единствен спечели приза "Златен волан" в 2 категории

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.


Най-авторитетното германско автомобилно издание Auto Bild връчи традиционните си награди "Златен волан". Конкурсът се провежда още от 1976 г., като в него се отличават автомобили в различни категории.

Както и се очакваше, повечето победители са машини на германски производители. В журито, определящо наградите, влизат водещи редактори от медията, бивши и настоящи пилоти като Валтер Рьол, Ралф Шумахер, Матиас Екстрьом и Юта Клайншмид, знаменитости от спорта, музиката и киното, сред които тази година бяха Борис Бекер, Виталий Клитчко и Катарина Вит.

В продължение на 3 дни те тестваха 42 различни модела, за да определят победителите.

При малките автомобили първото място е за Volkswagen Up, който изпреварва Kia Rio.

В класа на компактните машини победител е новото BMW 1, а след него се нареждат Mercedes B-class и Volkswagen Beetle. Според журито трите германски машини значително изпреварват Ford Focus и Citroen DS4.

В средния клас приза е заслужил Audi А6, победил с макар и минимална разлика Mercedes C-class. Третото място отново е за германски автомобил, но той не е BMW, а новият Opel Ampera.

При кабриолетите новият Mercedes SLK e изпреварил сериозни конкуренти като BMW Серия 6 и друг Mercedes - Е-class.

Победител при спортните коли е новото Porsche 911, което има минимален аванс пред Mercedes SLS Roadster. Далеч зад тях е Lamborghini Aventador.

Mercedes взима "Златен волан" и в още една категория - тази на SUV-машините. Там първи е новият ML на концерна от Щутгарт. Второто място е за Range Rover Evoque, а третото за Audi Q3.

Auto Bild връчва и "Зелен волан" за автомобили, които щадят природата. В тази категория първото място е за алианса Peugeot-Citroen с неговата разработка Hybrid4, като неговите представители Peugeot 3008 и Citroen DS5 си поделят победата. Второто място е за Аudi A3 TCNG, който бе пуснат на пазара тази година с двигател 1.4 TFSI, който работи на природен газ. Трети в тази категория е Volkswagen Passat Bluemotion 1.6 TDI (125 к.с.).

Специален "Златен волан" за принос към световното автомобилостроене бе връчен на шефа на Ford Алън Мълали, който е една от основните причина за възхода на компанията през последните години.

 

Тагове: auto bild
0 от 500
  • #51
    0 rate up comment 3 rate down comment
    e как ( преди 12 години )
    как може да пропуснат Дачия и Тойтоа. Е няма пък, аз ще си организирам мой конглокс....
  • #50
    1 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    М. = Миризмата?
  • #49
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Имам един брой на АБ от миналата година в който сравняват Тигуан,Рав4 и Спортидж , там на паржо място е Кията а не Фв
  • #48
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
  • #47
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не че нещо, ама някой ако ми обясни как пък решиха че Порше 911 е по-добро от Авентадора на Ламборгини...може би единствено в цената...за другите въобще няма да коментирам, защото не мога...но точно Авентадора, където изкърти все мощни и супер коли/представянето му в топ гиър/ да ми кажат че това порше е по-добро...направо не знам като виждаш бяло, черно ли да ти изглежда... :)))))
  • #46
    6 rate up comment 3 rate down comment
    М. ( преди 12 години )
    Познайте кой е номер в дизайна за тази година?Точно така,мислим еднакво ... http://***.hyundai-blog.com/index.php/2011/11/16/hyundai-i40-wagon-2012-model-year-receives-design-award/
  • #45
    5 rate up comment 13 rate down comment
    насрах се ( преди 12 години )
    Хахаха пазар в сащ бил представителен мухахаха където най-върви макдоналдс и евтините трошьоти ли мухахахах
  • #44
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    na momcheto (kvo praim ) v koe e po dobar sitroen che nemoga da se setq selqnin prost
  • #43
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    АутоБилд си е списание на Фолксваген-по коментари на читателите му-винаги в тестовете с Голфове,Аудита и Поршета те печелят-предварително това се знае.А безпристратно проведени тестове, от 25 години насам японските автомобили са първи по качество. От тогава и няма немски рали-автомобили (че по трасетата има дупки, даже и камъни)
  • #42
    3 rate up comment 2 rate down comment
    passatora ( преди 12 години )
    Ma si4ki mogat da glasuvat !Az glasuvax!