IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.

Mercedes единствен спечели приза "Златен волан" в 2 категории

Auto Bild раздаде своите награди за 2011 г.


Най-авторитетното германско автомобилно издание Auto Bild връчи традиционните си награди "Златен волан". Конкурсът се провежда още от 1976 г., като в него се отличават автомобили в различни категории.

Както и се очакваше, повечето победители са машини на германски производители. В журито, определящо наградите, влизат водещи редактори от медията, бивши и настоящи пилоти като Валтер Рьол, Ралф Шумахер, Матиас Екстрьом и Юта Клайншмид, знаменитости от спорта, музиката и киното, сред които тази година бяха Борис Бекер, Виталий Клитчко и Катарина Вит.

В продължение на 3 дни те тестваха 42 различни модела, за да определят победителите.

При малките автомобили първото място е за Volkswagen Up, който изпреварва Kia Rio.

В класа на компактните машини победител е новото BMW 1, а след него се нареждат Mercedes B-class и Volkswagen Beetle. Според журито трите германски машини значително изпреварват Ford Focus и Citroen DS4.

В средния клас приза е заслужил Audi А6, победил с макар и минимална разлика Mercedes C-class. Третото място отново е за германски автомобил, но той не е BMW, а новият Opel Ampera.

При кабриолетите новият Mercedes SLK e изпреварил сериозни конкуренти като BMW Серия 6 и друг Mercedes - Е-class.

Победител при спортните коли е новото Porsche 911, което има минимален аванс пред Mercedes SLS Roadster. Далеч зад тях е Lamborghini Aventador.

Mercedes взима "Златен волан" и в още една категория - тази на SUV-машините. Там първи е новият ML на концерна от Щутгарт. Второто място е за Range Rover Evoque, а третото за Audi Q3.

Auto Bild връчва и "Зелен волан" за автомобили, които щадят природата. В тази категория първото място е за алианса Peugeot-Citroen с неговата разработка Hybrid4, като неговите представители Peugeot 3008 и Citroen DS5 си поделят победата. Второто място е за Аudi A3 TCNG, който бе пуснат на пазара тази година с двигател 1.4 TFSI, който работи на природен газ. Трети в тази категория е Volkswagen Passat Bluemotion 1.6 TDI (125 к.с.).

Специален "Златен волан" за принос към световното автомобилостроене бе връчен на шефа на Ford Алън Мълали, който е една от основните причина за възхода на компанията през последните години.

 

Тагове: auto bild
0 от 500
  • #1
    36 rate up comment 7 rate down comment
    sss ( преди 12 години )
    Тия са *** пичовете, откакто се помня само германски автомобили са на първо място. Е няма такива награди никъде другаде. МД отдавна съм спрял да ги чета, даже не заглеждам и корицата им вече.Толкова са пристрастни, че няма накъде.....