IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футуристична концепция на Hyundai

На предстоящият автомобилен салон в Сеул, Южна Корея, Hyundai ще представи концепция с името Blue2.

Футуристична концепция на Hyundai
Името идва от названието на екологичните модели на фирмата, „Blue Drive" и обозначаването на химичния елемент на водорода, H2.
 
 
Според представителите на Hyundai, дизайнът на тази концепция ще бъде основа за бъдещите седани на марката. Концептуалният седан е от среден клас, като задвижването е от водороден двигател с горивни клетки. В него се изработва енергията за подхранване на електромотора с мощност 120 к.с.
 
 
Според производителите, средният разход на водород е 2.8 литра на 100 км. От реакцията между кислорода и водорода отпадните емисии са само от водна пара.
 
Наред с това, Hyundai Blue2 използва и гуми с понижено съпротивление, като е произведен и от „екологично чисти материали”. Колата е оборудвана със система за разпознаване на собственика си, като отваря автоматично вратите при неговото приближаване.
 
 
Използва видеокамери вмедно огледала за обратно виждане, като има и камера разположена на покрива. В интериора е монтирана мултимедийна система от ново поколение, която може да се управлява без клавиши и копчета, като се използват специални сензори за движение. В интериора са монтирани монитори с органични диоди.
 
Кога ще видим поне част от тези технологии в сериен модел на Hyundai, не е ясно.
 
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    голф 2 и 3 може да тревясват в казанлъшко.В големите градове такива коруби няма.
  • #11
    3 rate up comment 7 rate down comment
    @ ( преди 13 години )
    ...:))) еднодневки с 5.75 млн. продажби.Без майтап...:))) еднодневка си ти ***!Обясни ни пак как ауди 80 на баща ти,дъртия ***,си я "тунинговал" на Б4...:))) Честно,много се заблвлявам с бедните шилета!
  • #10
    9 rate up comment 5 rate down comment
    ili ( преди 13 години )
    Hyundai май ги е срам да сложат собствената си емблема,за това са сложили подобие на Mini и Bentley.
  • #9
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Луди ли сте... голф 2 и 3 са под път и над път... а вашите корейски *** се карат докато им изтече прословутата 5 годишна гаранция... щото след тфа и рок фелер не може да им насмогне на поддръжка ... не, че е скъпо да поддържаш кокошарник ... просто е много ангажиращо ...
  • #8
    4 rate up comment 9 rate down comment
    ... ( преди 13 години )
    като гледам понита и акценти под път и над път.Но голфчета двойки и тройки вече не се виждат,за сметка на моргите.Голфове да искаш там.Всичко е тор!
  • #7
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Добре,че има новини и за Ауди от време на време,че да се нахилим на недуразуменията им..:))) там се усвоили мащабирането.Проблемът обаче е,че един смотан дизайн колкото да го уголемяваш и смаляваш,пак си остава грозен.После се чудят защо нямат продажби.
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    @ ( преди 13 години )
    Статистиката показва,че вагените са еднодневки,...:))) статистика,***!
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    ida sa punat si ostavat ednodnevki
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    GP1 ( преди 13 години )
    ха, Hyunday явно са имали стаж в Швеция. Цялата кола прилича на Saab 95, а предната решетка и фарове - на Volvo S60
  • #3
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хюндай в усилието си да крадът дизайн от другите марки са успели да направят хибрид межуд Ауди, Шевролет волт и Пежо, че и за своя концепция го представили хаааа. После пак да се оправдават защо трябва да се борят да си вдигнат имиджа. Ако сложат 4 кръга в средата на решетката, можеше да се представи за концепт на Ауди, с Лъв във средата за Пежо а с Емблемата на шевролет и с решетка на шевролет щеше да мине за новия модел на Шеви Волт. Хюндай? Не бе Клондай.