IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футуристична концепция на Hyundai

На предстоящият автомобилен салон в Сеул, Южна Корея, Hyundai ще представи концепция с името Blue2.

Футуристична концепция на Hyundai
Името идва от названието на екологичните модели на фирмата, „Blue Drive" и обозначаването на химичния елемент на водорода, H2.
 
 
Според представителите на Hyundai, дизайнът на тази концепция ще бъде основа за бъдещите седани на марката. Концептуалният седан е от среден клас, като задвижването е от водороден двигател с горивни клетки. В него се изработва енергията за подхранване на електромотора с мощност 120 к.с.
 
 
Според производителите, средният разход на водород е 2.8 литра на 100 км. От реакцията между кислорода и водорода отпадните емисии са само от водна пара.
 
Наред с това, Hyundai Blue2 използва и гуми с понижено съпротивление, като е произведен и от „екологично чисти материали”. Колата е оборудвана със система за разпознаване на собственика си, като отваря автоматично вратите при неговото приближаване.
 
 
Използва видеокамери вмедно огледала за обратно виждане, като има и камера разположена на покрива. В интериора е монтирана мултимедийна система от ново поколение, която може да се управлява без клавиши и копчета, като се използват специални сензори за движение. В интериора са монтирани монитори с органични диоди.
 
Кога ще видим поне част от тези технологии в сериен модел на Hyundai, не е ясно.
 
0 от 500