IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камерите на КАТ - НЕзаконни

Снимките нямат доказателствена стойност пред съда.

Камерите на КАТ - НЕзаконни

"15-те стационарни радара с камери в страната - гордостта на КАТ, са незаконни и повечето от тях от няколко седмици не работят", съобщава в. Труд.


Причината е, че радарите от типа "Ситрафик линк спийд ERS 400", производство на Simens, не са преминали през задължителния годишен технически преглед.

Така от началото на месец февруари 2011 година всички снимки, направени от устройствата нямат доказателствена стойност пред съда.

Според информацията към момента у нас работи само един стационарен радар - този на "Цариградско шосе", до Орлов мост. Уредът е от друг тип и трябва да премине през задължителния годишен технически преглед през месец април тази година.


КАТ разполага с общо 69 радара - 16 стационарни и 53 мобилни. Договорът за 15-те неизправни в момента радара, бе сключен в края на 2008 година. Заедно с тях, униформените закупиха 30 кутии, като идеята им беше да местят радарите периодично в различни кутии.

Оказва се, че при местенето на радарите от една кутия в друга, трябва да се извършва тест-проверка от БИМ. Такова местене, е правено само веднъж във Варна, но опитът се оказал неуспешен - в новата кутия радарът мерел грешно.

За да заработят 15-те радара отново, е необходима апаратура за тестване на стойност 5000 евро.

Информацията на в. Труд е потвърдена от Българския институт по метрология (БИМ). КАТ отказва коментар.

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 16 rate down comment
    НН ( преди 13 години )
    Мама им на камерите, и на куките. Да си караме с 200!!!!!!!
  • #5
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Пепо ( преди 13 години )
    Има си израз 'Българска работа'- трябва да го напишем на герба
  • #4
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Проблема е , че ти си мечтаеш да се събудиш сутринта и всичко с магическа пръчка да се оправи ... и ти да си си пак същия посредствен ***:) е няма как да стане , докато мрънкаш и обвиняваш държавата за всичко, нищо няма да се промени." Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша."П.Р.Славейков
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Колкото и камери да сложат, колкото и да плащаме винетки и данъци за колите си винаги ще са ни лоши пътищата, винаги РПУ-тата ще са като 7мо - СМЕШНИ. Тези хора каквото и да въведат парите все не им стигат, акъла също.. Преди разправяха как на всякъде в Европа имало такси или винетки, е у нас като има винетки поне от 4-5 години нещо промени ли се? Сега какъв ви е проблема??
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Иван ( преди 13 години )
    Така е да нишо не ни е добре и всичко става с много мъка,нерви и жалби. После уж се променя но точно след месец на нова се почват пробелмите и оплакванията. Във всички сектори.
  • #1
    63 rate up comment 4 rate down comment
    AZ-R ( преди 13 години )
    Можем ли да сложим радари които работят, можем ли да поправим години непоправяни пътища, които да не се нагъната на втория ден, можем ли да ремонтираме автомобил, така, че да не те остави на път за болницата, може ли да пратим крадците в затвора, можем ли да светнем уличното осветление, можем ли изобщо нещо? Май не.