IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато пияни руснаци сглобяват кола

Качеството на този чисто нов UAZ-452 ще ви изуми (ВИДЕО)

Доказана във времето корава техника, използвана за военни цели. Това би трябвало да предлага руският UAZ-452 / УАЗ-452, но реалността е съвсем друга, разкрива любителско видео в YouTube.
   
    
Когато пияни руснаци сглобяват кола
Една от "отличните" заварки
  
  
Клипът представлява инспекция на чисто нов UAZ-452, току-що доставен от Уляновския автомобилен завод. Всъдеходът е все още с найлоните по седалките, но изглежда буквално плачевно. 
   
  
Когато пияни руснаци сглобяват кола
Забравеният електрод
   
  
"Това могат пияните заварчици и механици от Уляновския завод. Срамота!", споделят авторите на клипа. Те акцентират върху нискокачествената сглобка на автомобила - скъсани заварки, липсващи такива, огромни луфтове, ръжда, нагъната ламарина дори по таблото в салона.
   
   
Когато пияни руснаци сглобяват кола
Луфтът на пасажерската врата
   
   
Най-показателен за безхаберието на механиците обаче е забравеният електрод върху една от заварките. Той не е бил забелязан дори от бояджиите, които "старателно" са го покрили с боя.
   
    
Когато пияни руснаци сглобяват кола
"Изваяни" форми
    
    
Това съвсем не е всичко. Донякъде можем да приемем, че оборудването на UAZ-452 не се е променило от 1965 година насам, но трудно можем да си обясним защо чисто нов модел излиза от завода с ръжда по окачването.
Авторите съветват купувачите да огледат добре модела преди да пристъпят към покупка.
   

Цялото видео можете да видите тук:    

Снимки и видео: YouTube


И един виц по темата :)
Москвич и Mercedes решили да обменят опит. Отишли съветските инженери в заводите на Mercedes в Германия, гледали, слушали, цъкали с език, шашнали се от технологии. Накрая попитали: Добре де, много сте напред, страшни технологии, ама едно не разбрахме – как проверявате всеки произведен автомобил дали е добре уплътнен при затворени врати? А, много лесно – отвърнал главния инженер на Mercedes – ползваме стара германска технология. Пускаме една котка в колата и затваряме плътно вратите. Ако до сутринта котката е все още жива и не се е задушила, значи някъде не е добро уплътнението и влиза въздух. После търсим къде е дефекта и го отстраняваме. Проста работа! Съветските инженери си взели бележка и решили да внедрят германския опит при тях. Минало известно време и германска делегация от Mercedes посетила завода на Москвич. Гледали германсците, любезно се усмихвали и деликатно избягвали каквито и да било коментари, но все пак от учтивост попитали: Много хубаво, но все пак не разбрахме – вие как проверявате колите дали са с добри уплътнения на вратите? Ами… внедрихме вашия опит – отговорил главния инженер на „Москвич“ – имам предвид технологията с котката… и ние пускаме по една котка във всеки произведен от завода автомобил… и ако на сутринта котките са още вътре и не са успели да избягат, значи всичко е OK …

 

 

0 от 500
  • #17
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Още ли ги правят тея ковчези......мале, мале....
  • #16
    7 rate up comment 29 rate down comment
    АН ( преди 8 години )
    МОЖЕ КАЧЕСТВОТО ДА НЕ Е НА НАЙ ВИСОКО РАВНИЩЕ НО ПЪК ПО ЗДРАВИНА НЯМАТ АНАЛОГ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ. ТАМ КЪДЕТО ЩЕ МИНЕ ТАЗИ УАЗКА НИТО ЕДИН ДЖИП НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАДНИКНЕ. КАРАЛ СЪМ ТАКАВА УАЗКА 15 ГОДИНИ ПО ВРЕМЕТО НА ГНИЛИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ. ОТ ОПИТ ЗНАМ ЧЕ ТАКАВА ЗДРАВА КОЛА ОЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА НИКЪДЕ.ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СМЕЕТЕ НО ИСТИНАТ СИ Е ИСТИНА.
  • #15
    33 rate up comment 12 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Раашъните никога не са могли и никога няма да могат да произведат автомобил който би се продавал на свободният пазар.И не само автомобил важи и за всяка една раашън стока като телевизор,пералня,шевна машина кафе машина,прахосмукачка,и т.н. и т.н. С една дума пияните рашъни не са в състояние да произведат абсолютно нищо.
  • #14
    35 rate up comment 22 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    А да се упражняваш в плюенето на една от най-великите нации ми се струва, доста неудачно и неуместно.Велика нация?Тия гащници?Не ставай смешен!Руснака е утайката на човечеството.
  • #13
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    А колкото до пиенето, руснаците са назад в класацията по изпит алкохол на глава от населението.Това не е вярно.Средната продължителност на живота в Русия е 62 години за мъжете точно заради чудовищния битов алкохолизъм.
  • #12
    37 rate up comment 10 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Един от най-големите митове в бг общество е това колко проходими били руските каруци.Всъщност изобщо не са по-проходими от един вранглер ленд ровър джи-класа или тойотите и нисаните.За унимог и други специализирани изпълнения да не говорим.Но митовете си остават винаги поддържани от простите хора които са мнозинство.
  • #11
    12 rate up comment 31 rate down comment
    до:кавала под мен ( преди 8 години )
    Ако беше гледал видеото, щеше да знаеш, че имат КК!Друг е въпросът дали изобщо е погледнал какво разписва и дали колата е проверена от него.А да се упражняваш в плюенето на една от най-великите нации ми се струва, доста неудачно и неуместно.
  • #10
    31 rate up comment 8 rate down comment
    До Анонимен ( преди 8 години )
    Какъв контрол би уволнил ? :)))))) ХАХАХАХА ... ти мислиш че те имат "качествен контрол" ??? За да имаш такъв контрол, ти трябва качество, а там такова липсва поне от ......... от началото на съществуването им :)))
  • #9
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много жалко, това е легендарен офроуд ван и не заслужава такава гавра с изработката.Пак си остава легендарен...въпреки изработката.Където може да мине тази машина, повечето негови събратя не могат. Това и му е целта между другото. Можеха и малко да го подобрят, а те са го направили по-кoфти в интериорно отношение, а изработката наистина е някакъв кошмар. Прото няма такава. Имам чувството, че някой умишлено го е направил. Нямам друго обяснение...
  • #8
    30 rate up comment 12 rate down comment
    Fury ( преди 8 години )
    Какво очаквате - руска работа! Нищо не могат да направят, нито кола, нито телевизор, нито самолет, за компютри и телефони да не говорим. Водката я пият но и там не са първенци в направата й!