IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато пияни руснаци сглобяват кола

Качеството на този чисто нов UAZ-452 ще ви изуми (ВИДЕО)

Доказана във времето корава техника, използвана за военни цели. Това би трябвало да предлага руският UAZ-452 / УАЗ-452, но реалността е съвсем друга, разкрива любителско видео в YouTube.
   
    
Когато пияни руснаци сглобяват кола
Една от "отличните" заварки
  
  
Клипът представлява инспекция на чисто нов UAZ-452, току-що доставен от Уляновския автомобилен завод. Всъдеходът е все още с найлоните по седалките, но изглежда буквално плачевно. 
   
  
Когато пияни руснаци сглобяват кола
Забравеният електрод
   
  
"Това могат пияните заварчици и механици от Уляновския завод. Срамота!", споделят авторите на клипа. Те акцентират върху нискокачествената сглобка на автомобила - скъсани заварки, липсващи такива, огромни луфтове, ръжда, нагъната ламарина дори по таблото в салона.
   
   
Когато пияни руснаци сглобяват кола
Луфтът на пасажерската врата
   
   
Най-показателен за безхаберието на механиците обаче е забравеният електрод върху една от заварките. Той не е бил забелязан дори от бояджиите, които "старателно" са го покрили с боя.
   
    
Когато пияни руснаци сглобяват кола
"Изваяни" форми
    
    
Това съвсем не е всичко. Донякъде можем да приемем, че оборудването на UAZ-452 не се е променило от 1965 година насам, но трудно можем да си обясним защо чисто нов модел излиза от завода с ръжда по окачването.
Авторите съветват купувачите да огледат добре модела преди да пристъпят към покупка.
   

Цялото видео можете да видите тук:    

Снимки и видео: YouTube


И един виц по темата :)
Москвич и Mercedes решили да обменят опит. Отишли съветските инженери в заводите на Mercedes в Германия, гледали, слушали, цъкали с език, шашнали се от технологии. Накрая попитали: Добре де, много сте напред, страшни технологии, ама едно не разбрахме – как проверявате всеки произведен автомобил дали е добре уплътнен при затворени врати? А, много лесно – отвърнал главния инженер на Mercedes – ползваме стара германска технология. Пускаме една котка в колата и затваряме плътно вратите. Ако до сутринта котката е все още жива и не се е задушила, значи някъде не е добро уплътнението и влиза въздух. После търсим къде е дефекта и го отстраняваме. Проста работа! Съветските инженери си взели бележка и решили да внедрят германския опит при тях. Минало известно време и германска делегация от Mercedes посетила завода на Москвич. Гледали германсците, любезно се усмихвали и деликатно избягвали каквито и да било коментари, но все пак от учтивост попитали: Много хубаво, но все пак не разбрахме – вие как проверявате колите дали са с добри уплътнения на вратите? Ами… внедрихме вашия опит – отговорил главния инженер на „Москвич“ – имам предвид технологията с котката… и ние пускаме по една котка във всеки произведен от завода автомобил… и ако на сутринта котките са още вътре и не са успели да избягат, значи всичко е OK …

 

 

0 от 500
  • #27
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Ей ся ... ( преди 8 години )
    ..кът ги земе рено и съвсем ше се оправят! )))))))))))
  • #26
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    до: закърнелия им от алкохола мозъкИма толкова видеота от Русия, познай защо! Знам, че няма да се сетиш, че е заради закърнелия ти от алкохола мозък или от нещо друго.Ако мозакът ти не бе закърнял. щеше да знаеш, че видеотата са заради факта, че застрахователите там изискват да имаш камера в колата и не е наказуемо да снимаш останалите участници в движението, както в Гейропата.Скоро имаше статия където един беше осъдил друг,който го е снимал как кара и беше предизвикал катастрофа.
  • #25
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Смешници ( преди 8 години )
    Русия прави най-добрите двигатели в света - РД 180 Пентагона яко плаща за тях !
  • #24
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Гледам тука някакви хора коментират за "по-ниската продължителност на живота" в Русия че не се дължало на алкохола, ами на суровите условия ... така .. сега искам да отвориш Youtube, не Централната Банка, не ООН, ами youtube, да напишеш в търсачката ДТП Русия, и сам ще видиш защо е такава продължитолноста на живота в Русия, дали е от суровите условия, или от закърнелия им от алкохола мозък!!!
  • #23
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Телевизорите Велико Търново бяха на базата и с повечето части на съветските телевизори Електрон и Рубин. Даже в завода сглобяваха Електрони и рубини. По едно време имаше партиди с японски части и кинескопи, но ги спряха. По едно време пуснаха и с части на Филипс, но и тях ги спряха. Нашия стар телевизор В. Търново 84 е с кинескоп Тошиба, а на платката пише Филипс. Това бяха телевизори за износ. Взехме го от Кореком, а на пазара бяха само с руски части.
  • #22
    32 rate up comment 13 rate down comment
    степна сган ( преди 8 години )
    Който не е имал руска кола, той не знае що е то ***. Вие си мислите, че френските или италианските коли са ***? Ха-ха! То това сделаното в Русия, трудно може да се нарече и кола.Навремето правеха и телевизори и хладилници със същия успех - тотален ***. Тукашните Велико Търново бяха лукс в Съюза, както и Мраз, беше премиум марка за руснаците, а тук се чудехме от къде да намерим западно или японска - СМЕТАЙ.
  • #21
    31 rate up comment 10 rate down comment
    Пиян руснак ( преди 8 години )
    Тука някакви *** са писали за качеството на УАЗ-ката - хахахахахаах.Това е кола направи си (поправи си) сам, след всяко излизане. Дядо ми ходеше на лов и имаха такава УАЗ-ка и след всяко излизане нещо течеше. Какви митове развиват русофилите - нямало чупене хахахахаха. Беше пълна с дефекти, с които беше излязла от завода, включително и в трансмисията и един куп други некадърно сглобени неща по д капака.УАЗ и Нива нямали чупене - ахахахаха
  • #20
    20 rate up comment 11 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Средната продължителност на живота в БГ е 74г. и се е увеличила с 3 години от времето на соца!Така,че живота сега е много,много по-добър и не може да става сравнение!Колкото за руснаците по последни данни 39 процента живеят под екзистенц -минимума,който е 5000 рубли на човек или около 120 лева.Остава им да смучат самогон и да излязат извън реалността.
  • #19
    11 rate up comment 6 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    "АН" да ти светна нещо- "15 ГОДИНИ ПО ВРЕМЕТО НА ГНИЛИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ" това беше преди 26години.Тогава трябва да си бил поне на 20гсдини това в нашият край означава 15+26+20=61години ти си вече поне на 61г. и това означава че вече си искуфял и не знаеш за какво става реч.
  • #18
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дошо,не те знам с какви данни боравиш, но по данни на ООН средната продължителност на живота в Русия е 65,5 г. а за цял свет е 67 г.Да, мако е под средната продължителност, но това не значи, че всички държави под средната стойност са алкохолизирани. А специално за Русия не алкохола, а суровите климатични условия са причината за по-ниската продължителност на живота. За пример ще ти дам ескимостите, които обитават Русия и Аляска.При тях средната продължителност на живота е 34 г.Алкохолици ли са?