IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкри цените на новата Astra

Базовият модел с 3-цилиндров мотор стартира от 17 960 евро

Opel разкри цените на новата Astra

Само седмица, след като представи новото поколение на Astra компанията Opel разкри цените на своя бестселър. Моделът, който вече е наличен за поръчки в Германия, има стартова цена от 17 960 евро.
Opel разкри цените на новата Astra
Снимка: Opel

Сумата се отнася за базовата бензинова версия, която от Opel акцентират като най-икономичната в сегмента. Въпросният модел използва 1,0-литров двигател с три цилиндъра, който в случая е настроен да генерира 105 к.с. Във версия със стандартната ръчна кутия с 5 степени колата изисква средно по само 4,3 л/100 км (99 г/км СО2 емисии), а при опционалната автоматизирана скоростна кутия потреблението е с 0,1 литра по-ниско - 4,2 л/100 км при 96 г/км вредни СО2 емисии.

Дори по-икономичен и вероятно по-динамичен е моделът с новия "шептящ дизел". Той стартира в Германия от 20 260 евро, или с 650 евро по-малко от настоящата най-достъпна дизелова версия. Моторът с обем 1,6 литра предлага максимална мощност от 95 к.с. и има среден разход на гориво от 3,4 л/100 км, като ще бъде наличен и във версия със 136 к.с.

При пазарната си премиера моделът ще предлага бензинови и дизелови мотори с мощност от 95 до 150 к.с. Повече подробности за тях ще бъдат изнесени по време на публичната премиера във Франкфурт.

Сред опциите на последното поколение Astra присъстват новите и уникални за сегмента матрични фарове IntelliLux LED, струващи в Германия 1150 евро. Срещу 390 евро могат да бъдат поръчани ортопедични седалки, като списъкът с предложения включва още инфо-система IntelliLink, предна камера Opel Eye, системата за следене на лентата на движение и много др.

Още по темата:

Opel представи новата Astra

Тагове: opel astra
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 29 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    Чиста демонстрация на пълното превъзходство на немската технологична и дизайнерска мисъл в автомобилостроенето !
  • #1
    13 rate up comment 29 rate down comment
    Фрухт ( преди 8 години )
    Мислех, че в тая категория Мазда 3 е но1 обаче ОПЕЛ ги закопаха в земята с тоя модел страхотен е ! Браво на Рюселсхайм правя забележка, че голф е извън класацията той е много над аналозите в класа и е практически недостижим