IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкри цените на новата Astra

Базовият модел с 3-цилиндров мотор стартира от 17 960 евро

Opel разкри цените на новата Astra

Само седмица, след като представи новото поколение на Astra компанията Opel разкри цените на своя бестселър. Моделът, който вече е наличен за поръчки в Германия, има стартова цена от 17 960 евро.
Opel разкри цените на новата Astra
Снимка: Opel

Сумата се отнася за базовата бензинова версия, която от Opel акцентират като най-икономичната в сегмента. Въпросният модел използва 1,0-литров двигател с три цилиндъра, който в случая е настроен да генерира 105 к.с. Във версия със стандартната ръчна кутия с 5 степени колата изисква средно по само 4,3 л/100 км (99 г/км СО2 емисии), а при опционалната автоматизирана скоростна кутия потреблението е с 0,1 литра по-ниско - 4,2 л/100 км при 96 г/км вредни СО2 емисии.

Дори по-икономичен и вероятно по-динамичен е моделът с новия "шептящ дизел". Той стартира в Германия от 20 260 евро, или с 650 евро по-малко от настоящата най-достъпна дизелова версия. Моторът с обем 1,6 литра предлага максимална мощност от 95 к.с. и има среден разход на гориво от 3,4 л/100 км, като ще бъде наличен и във версия със 136 к.с.

При пазарната си премиера моделът ще предлага бензинови и дизелови мотори с мощност от 95 до 150 к.с. Повече подробности за тях ще бъдат изнесени по време на публичната премиера във Франкфурт.

Сред опциите на последното поколение Astra присъстват новите и уникални за сегмента матрични фарове IntelliLux LED, струващи в Германия 1150 евро. Срещу 390 евро могат да бъдат поръчани ортопедични седалки, като списъкът с предложения включва още инфо-система IntelliLink, предна камера Opel Eye, системата за следене на лентата на движение и много др.

Още по темата:

Opel представи новата Astra

Тагове: opel astra
0 от 500
  • #12
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А разума "шепти" -никога опел,никога
  • #11
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Toni ( преди 8 години )
    Не сравнявайте цените в Германия с цените в България.Тук, ще е межуд 27-28 000 лева началната цена. Ако просто отворите сайтовете и разгледате, ще видите какви разлики има в цените. В България са най-ниските цени на нови автомобили в ЕС.
  • #10
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, в лютеницата ще си. И този разход цитирам: СРЕДЕН 4.6 ми е доста страннен като цифра понеже ако това е средния би трябвало извънградско колко да е, 3 литра някъде? :D А при магистрала и скорост 120-130 км ако даде по-малко от 5-6 ще съм впечатлен, далеч ще е дори от средния дето дават.Мазда 3 е най-доброто в този клас и не мисля, че някой ще даде дори повече пари за да си вземе Астра...
  • #9
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За тези 36 хил лв можеш да си вземеш Фокус висок пакет на оборудване и големия екобууст - 1.5А бих казал че форд и опел са си много директни конглокенти. Но с тази цена кой ще вземе хлОпел пред ФордаИ Голф висок пакет се взима за такива пари при Японци и Корейци също.От Опел като изпуснаха надпреварата за бързи хечове сега да не решиха да печелят най-скъп хеч
  • #8
    18 rate up comment 11 rate down comment
    oho boho ( преди 8 години )
    3-цилиндъра и 5 скорости... оборотите до лютеницата на магистралата, освен ако много не са пипнали скоростната кутия ама надали едвали
  • #7
    24 rate up comment 9 rate down comment
    до: друг анонимен ( преди 8 години )
    Базова Астра (разбирай с екстри от типа: осветление в жабката...) с 3 цилиндров 1000 куб. двигател и "5-скоростна кутия" (не мога да повярвам че през 2015 излиза модел с 5 скорости) очаквам да струва не повече от 25к ЛЕВА.А според теб нормално ли е кола с предно от клас C с малко по-нормален двигател и оборудване да се доближава до цената на SUV с двойно предаване?
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    който иска по-евтино да идва при нас!
  • #5
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Скакауец ( преди 8 години )
    Гоуфо е недостижим! Особено у Перник!
  • #4
    23 rate up comment 12 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 8 години )
    ти колко очакваш да струва една НОВА кола и то добре направена!? още повече, че за БГ цените са 2-3000лв надолу.
  • #3
    42 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    18k euro за 3-цилиндрова Астра-ЕЙ СА :DТия производители стават все по нагли просто.