IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дама взе единственият GT-R Nismo в България

Само 50 бройки от върховия Nissan ще бъдат произведени за Европа (Видео)

Дама взе единственият GT-R Nismo в България

Единственият Nissan GT-R Nismo в България вече има собственик. Автомобилът бе показан вчера в един от хангарите на летище София, където собственикът му официално получи ключовете.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Българският Nissan GT-R Nismo е регистриран на IT компанията Aossia, като ще бъде шофиран предимно от един нейните директори - Станислава Самарджиева.

Автомобилът няма да бъде използван като типична служебна кола, той ще има по-скоро представителна цел.

"Ние сме една от най-иновативните компании на пазара, а Nissan GT-R Nismo е вероятно най-иновативната машина. Автомобилът изцяло съответства на нашата визия, това е причината да го изберем", сподели Самарджиева, чиято фирма разполага с още един GT-R, но от стандартната модификация.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Доработеният от Nismo Nissan GT-R стои на върха в гамата на марката, като е лимитиран модел. Едва 50 екземпляра са предназначени за Европа, като доставянето на един от тях в България е било истинско предизвикателство.

За да попадне страната ни в квотата, ръководителите на българското представителство на Nissan са водили дълги преговори. Подобно на върховите модели на марки като Ferrari, японците са изискали пълна информация за клиента на GT-R Nismo, едва след което са одобрили сделката, разкри Камен Илчев, оперативен директор Nissan България.

Страната ни има възможност да получи още един екземпляр на GT-R Nismo. Това обаче може да се случи евентуално едва през лятото на следващата година.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Върховият Nissan GT-R Nismo бе представен за първи път по време на автосалона в Париж през 2014 г. Моделът, който е най-бързата и технологична машина в историята на марката, се задвижва от би-турбо 3,8-литров V6 двигател с 600 к.с., който е силно модифициран от инженерите на Nismo. Спортното подразделение е "пипнало" също така аеродинамиката, която сега предлага допълнителни 100 кг притискаща сила, както и окачването.

Колата е настройвана на легендарното трасе Нюрбургринг, мерило за възможностите на всеки спортен автомобил, където държи рекорда за обиколка за сериен автомобил, произвеждан в голям обем.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
На събитието на летище София компанията Nissan демонстрира още два доработени от спортното й подразделение автомобила - Juke Nismo RS и 370Z Nismo
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Специални гости на премиерата бяха Никол Станкулова и Орлин Павлов, които участват в заснемането на видео „Предизвикателството GT-R”. Предизвикателството към Орлин Павлов е да изпее своя песен, докато професионален пилот го вози на борда на GT-R Nismo. Резултатът вижте във видеото



Предизвикателството към Никол Станкулова трябва да видим съвсем скоро.

0 от 500
  • #23
    39 rate up comment 12 rate down comment
    до: бавареца ( преди 9 години )
    Викаш да беше отишла с официален анцунг АдиБас и маратонки от същата фирма, купени от оригиналната сергия на битака в Димитровград! Нали така селянино! Как може да се появи с костюм и официални обувки! Не става така. Само официален анцунг и това е. Ти баварката E36 316 i с газовата уредба, така ли е караш до чалготеката? Бас държа, че си и направил много як тунинг и сега те е яд, че тая лелка ще те прави на точка. Пикаеш газ, но не щеш да си признаеш. Личи ти обаче, злобата и завистта...
  • #22
    37 rate up comment 14 rate down comment
    до: fsb ( преди 9 години )
    Бълваш глупости на килограм.Това представителна, спортна и имиджова кола за теб са едно и също. Баси смешника си честно. И ква кола щеше да си вземеш отворко. Хайде помечтай на глас!Между другото ти GT-R Nismo виждал ли си някога на живо? Не, нали. Ако видиш ще се насерешш от кеф, но тук се правиш на големия отворяга. Вероятно си пъпчив тинейдър, който няма още книжка и точи лиги по колите на лелките и каките, като в случая.
  • #21
    44 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хората, които си купуват подобен автомобил много добре знаят какво купуват.Факт е, че това не им е първият ГТ-Р. Това не е някакъв си Нисан, а много специална ексклузивна версия Нисмо. Колкото до лелката няма какво да я мислим, да е жива и здрава да си го кара. Дай Боже повече от нас да могат да си позволят подобно бижу. Момчета няма нужда от злоба, тя вреди предимно на хората, които я демонстрират
  • #20
    36 rate up comment 11 rate down comment
    Germany ( преди 9 години )
    ХА-ХА-ХА.търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.
  • #19
    39 rate up comment 12 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    ами аз ако имах голям бюджет за кола за имидж, нямаше да си взема нисам низмо... ти такава ли щеше да си вземеш? май не нали?
  • #18
    42 rate up comment 15 rate down comment
    до: fsb ( преди 9 години )
    Значи спортната кола не може да бъде представителна?!?!Баси логиката, дето извади!
  • #17
    43 rate up comment 16 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    не че не се кефа на нисана, ама това е спортна кола, не представителна... сега в обедната почивка като излезнах и видях една наистина представителна кола, която само на картинка бях виждал - Rolls Roys Wraith!
  • #16
    51 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колата е уникална, в това спорт няма. Обърнете внимание обаче, че идеята на колата е жената да ходи по срещи (представителни функции) и да показва едва ли не на клиентите на компанията, колко модерни и свободомислещи са. При положение, че могат да си го позволят, защо не? Много е хубаво, че и в България ще има такава машина. Това дали ще се кара "както трябва" е доста глупава тема. Много добре знаете, че в БГ няма как къде да се кара по обществени пътища такава кола!
  • #15
    39 rate up comment 14 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    Как пък решихте, че жената няма да кара колата "както трябва"?
  • #14
    40 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И какво сега, една спортна кола ще седи в задръстванията в София и чат пат ако дамата се престраши ще я понастъпи малко на магистралата на път към морето. Не че всякакви Ферарита и Ламбо не прашасват по гаражите на колекционери де.