IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дама взе единственият GT-R Nismo в България

Само 50 бройки от върховия Nissan ще бъдат произведени за Европа (Видео)

Дама взе единственият GT-R Nismo в България

Единственият Nissan GT-R Nismo в България вече има собственик. Автомобилът бе показан вчера в един от хангарите на летище София, където собственикът му официално получи ключовете.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Българският Nissan GT-R Nismo е регистриран на IT компанията Aossia, като ще бъде шофиран предимно от един нейните директори - Станислава Самарджиева.

Автомобилът няма да бъде използван като типична служебна кола, той ще има по-скоро представителна цел.

"Ние сме една от най-иновативните компании на пазара, а Nissan GT-R Nismo е вероятно най-иновативната машина. Автомобилът изцяло съответства на нашата визия, това е причината да го изберем", сподели Самарджиева, чиято фирма разполага с още един GT-R, но от стандартната модификация.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Доработеният от Nismo Nissan GT-R стои на върха в гамата на марката, като е лимитиран модел. Едва 50 екземпляра са предназначени за Европа, като доставянето на един от тях в България е било истинско предизвикателство.

За да попадне страната ни в квотата, ръководителите на българското представителство на Nissan са водили дълги преговори. Подобно на върховите модели на марки като Ferrari, японците са изискали пълна информация за клиента на GT-R Nismo, едва след което са одобрили сделката, разкри Камен Илчев, оперативен директор Nissan България.

Страната ни има възможност да получи още един екземпляр на GT-R Nismo. Това обаче може да се случи евентуално едва през лятото на следващата година.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Върховият Nissan GT-R Nismo бе представен за първи път по време на автосалона в Париж през 2014 г. Моделът, който е най-бързата и технологична машина в историята на марката, се задвижва от би-турбо 3,8-литров V6 двигател с 600 к.с., който е силно модифициран от инженерите на Nismo. Спортното подразделение е "пипнало" също така аеродинамиката, която сега предлага допълнителни 100 кг притискаща сила, както и окачването.

Колата е настройвана на легендарното трасе Нюрбургринг, мерило за възможностите на всеки спортен автомобил, където държи рекорда за обиколка за сериен автомобил, произвеждан в голям обем.
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
На събитието на летище София компанията Nissan демонстрира още два доработени от спортното й подразделение автомобила - Juke Nismo RS и 370Z Nismo
Дама взе единственият GT-R Nismo в България
Специални гости на премиерата бяха Никол Станкулова и Орлин Павлов, които участват в заснемането на видео „Предизвикателството GT-R”. Предизвикателството към Орлин Павлов е да изпее своя песен, докато професионален пилот го вози на борда на GT-R Nismo. Резултатът вижте във видеото



Предизвикателството към Никол Станкулова трябва да видим съвсем скоро.

0 от 500
  • #63
    32 rate up comment 0 rate down comment
    от село Аспарухово ( преди 7 години )
    *** японците, големи консерви се оказаха, само 50 бройки за Европата :(
  • #62
    35 rate up comment 9 rate down comment
    Яга ( преди 9 години )
    Лелката освен егото си ъпгрейдва и килера. Решила е да смени метлата с нисан. Сега ще лети по-бързо.
  • #61
    33 rate up comment 10 rate down comment
    До до Дошо ( преди 9 години )
    Явно ПР-ът на " големите компании" не работи. А тези две компании знаят какво правят.
  • #60
    33 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не си разбрал... Тази кола е за шофьора... А гроздето е кисело
  • #59
    37 rate up comment 14 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Значи по този критерий в България има само един умен и креативен човек,а останалите са "ясни". И викаш,най-много 50 да станат умните!Аз все си мисля,че има и по-големи компании,с повече персонал,обороти и печалби от тази,на която с тази реклама за първи път и се чу името,но не са рещили да показват "класа" точно с Нисан.Пък бил той Нисмо ГТ-Р.Защото тук няма класа, а най-обикновена първенющина и невисокоинтелигентен ПР.Таргетът едва ли включва подобни Дошовци,но явно добре са ги впечатлили!
  • #58
    41 rate up comment 12 rate down comment
    RRE GT-R ( преди 9 години )
    Vzela si e kola po-byrza ot 99,9% ot porschetata i 99,99% ot vsi4ki germanski koli v proizvodstvo!!!
  • #57
    43 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Все пак радостно е, че в Родината започват да се явяват хора успели благодарение на себе си и акъла в главите си.Вижда се какво предпочитат умните и креативни хора.Тези, които се изживяват като гъзарчета с парите на баща си (стар комунист) са ясни.На тях им дай СОЦваген с четири нули на капака и да дрънкат как облицования навсякъде с кожа GTR бил пластмасов.Просто *** са виждали GTR на картинка ама повтарят глупости както повтарят опорните точки на партията.
  • #56
    36 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То като гледа снимките, човек ще си помесле, че Бугати си е вземала госпожата, пък то някакъв нисан!хахаххах
  • #55
    36 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оле, оня Нисан на Нюрбургринг направо лети, брат!Мега якото дърво...
  • #54
    36 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А тоя с райските мечти ще си остане с тях. Хи- хи:)