IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разкри версията на 370Z Nismo за Европа

На Стария континент спортното купе ще се предлага с по-слаб мотор и без 7-степенен автомат

Nissan разкри версията на 370Z Nismo за Европа

Купето Nissan 370Z, доработено от ателието Nismo, претърпя фейслифт още през пролетта на тази година, но тогава производителят показа единствено версията за Северна Америка. Сега японците разкриха и модификацията, която ще се предлага в Европа.
Nissan разкри версията на 370Z Nismo за Европа
Както и в САЩ, така и на Стария континент спортното купе е получи обновен екстериор, включващ преработена предна броня с гоеми въздухозаборници и цветни елементи, нови светодиодни фарове, вентилационни отверстия в предните криле, по-компактна задна броня и нови 19-цолови джанти. От Nissan твъдят, че новите аеродинамични елементи осигуряват по-голяма притискателна сила на спортния автомобил в сравнение с конкурентите му.

В интериора са се появили разли предни седалки, които са направени от кожа и алкантара. С тяхната разработка се е занимавала компанията Recaro, като те са създадени изцяло за Nissan 370Z Nismo. Моделът е получил и преработено окачване, което трябва да подобри качествата му на пътя. Измененията са засегнали задните пружини и амортисьори.

Купето се задвижва от 3.7-литровия V6 двигател, който е дефорсиран до 328 к.с. в сравнение с версията за Северна Америка (там тя е 350 к.с.). Моторът работи само с 6-степенна механична скоростна кутия, докато зад океана се предлага и 7-степенен автомат. Ускорението на европейския вариант от 0 до 100 км/ч става за 5.2 секунди.

Продажбите на Nissan 370Z Nismo в Европа ще стартират през септември, като тогава трябва да станат ясни и цените на автомобила.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan 370z nismo
0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма как най технологичните Японци да копират от най-изостаналите смешни немски кавали.Приятелю имаш проблем вземи си час за психиатър.Японците са толкова напред във времето,че пръдливите гестаповци нямат идея как да копират от тях.
  • #12
    3 rate up comment 8 rate down comment
    до RRE ( преди 9 години )
    Как няма да е дефорсиран този двигател, като сапунерката ще се разпадне, това е луксозна кола, а не спортна като Джитарата, която е спортна ама не е луксозна. Изобщо джапанците не могат да направят едновременно луксозна и спортна кола като Ламбо или най-вече Бугати-Вейрон! Много оризови хлебчета има да ядат япончетата, до като доближат поне малко германците! Освен ако не изкопират нещо наготово!
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Демек - почва да се усеща поразяващата ръка на рено в тоя т.нар."алианц"!
  • #10
    10 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    5 sekundi 0-100km.h. e perfektno. Kolata e strahotna. taia kola vyrvi kolkoto BMW 550i GT ili 335i GT ili 435iGT ili BMW Z4 35i i pove4e vyrvi ot BMW 640i Coupe. Nissana e prosto unikalna sportna byrza kola. Malko sa bmw-tata ,koito sa po-byrzi ot tozi deforsiran Nissan.
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Келеша ( преди 9 години )
    Тия 350 коня от 3.7 литра, не са като турбо конете, 3.0 на бмв с двете турбини има 306 и 320 коня но момента идва от 1800 оборота и крепи до 5000, мощностния диапазон е много по голям и това прави колата много по пъргава и икономична от този голям атмосферен дефорсак. Е безспорно ще е по надежден, но пък кой кара такава кола по 30.000км на година ?
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Шимпанзела Горилова ( преди 9 години )
    Колата не е особено атрактивна от към задвижване, стара двигателна техника, но пък който я купи няма да има ядове надеждна и здрава е като танк
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Куpoлюба Лападухова ( преди 9 години )
    Много готина кола, и вътре е супер сядах в нея, но за тия пари има и по бързи коли
  • #6
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Нисан си имат GT-RС този модел се опитват да покрият по-ниският клас спортни купета!
  • #5
    9 rate up comment 12 rate down comment
    виж резултата! ( преди 9 години )
    На писта обикновен Голф ГТИ го бие с повече от 2 секунди!
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    За жалост ( преди 9 години )
    долния е прав, колата не е конглокентна дори на новите хот хечове, жалко за нисан, колата е красива и интересна но с цена от 100.000+ лева не знам кой ще я купи.БМВ 4серия 335i и Z4 335i както и Cayman са със значително по адекватна и модерна моторизация и предлагат доста по добра динамика и приложимост в ежедневието