IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Базовият мотор на Civic ще бъде 1,5 турбо

Двигателят ще се появи при десетото поколение на модела

Базовият мотор на Civic ще бъде 1,5 турбо

Базовият мотор на Civic ще бъде 1,5 турбо
Новите VTEC Turbo двигатели. Снимка: Honda

Десетото поколение на Honda Civic ще получи напълно нов турбо-двигател, който ще бъде базов за модела, съобщава Automotive News, цитирайки официална информация от японската компания.

Новият мотор ще има обем от 1,5 литра, но ще предлага мощност като при 2,0- или дори 2,4-литров атмосферен бензинов мотор, сочи информацията. В същото време въртящият момент на новия двигател ще бъде значително по-висок, а разходът на гориво осезаемо намален. Настоящата генерация на модела се предлага с 1,8-литров атмосферен мотор.

От Honda не разкриват кога ще видим следващото поколение на Civic, но пък уточняват, че производството на новия 1,5-литров турбо-мотор ще стартира още в края на тази година. Плановете предвиждат да бъдат конструирани по около 200 000 такива двигатели на година.

При анонсирането на новите си турбо-мотори компанията показа общо три такива двигателя - 1,0-литров, 1,5-литров и 2,0-литров (на снимката).
 

Тагове: honda civic vtec turbo
0 от 500
  • #21
    15 rate up comment 6 rate down comment
    до: ВАГона ( преди 9 години )
    ВАГонче бе,видяхме кой приказва наизуст.Това си ти и никой друг.Хайде сега ти върви до Хонда и вземи едно ЦРВ да видиш за какво става на въпрос!После отиди да видиш в представителството на ВАГен какво предлагат!Предлагат модела Тиган,който е идеален за външен *** и за нищо друго.Вземи се скрии накрая и престани да хейтваш!
  • #20
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И още 2.2 дизела им беше приличен ... преди 10 години и все още е по-добре от 1,6
  • #19
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    VTEC - вместо да се пенявиш тука и да говориш наизуст - отиди до Honda и вземи едно CRV и го виш двигателя каква трагедия е.Също така произвеждат много двигатели защото продават много косачки за трева, генератори и мотоциклети - тях не ги коментирам (най-малкото не са турбо)
  • #18
    18 rate up comment 4 rate down comment
    VTEC ( преди 9 години )
    Das *** ist echt Scheisse!Verstanden?!Weist du was bedeutet VW?Vergammelte Wahnsinniger = VWПредполагам, като си се кръстил на измамното лого на селската марка и се правиш на голям разбирач ще си преведеш какво съм ти написал! А дано, ама надали!който е взел да плюе точно пък по моторите на Хонда да вземе да се гръмне! Всеки техен нов двигател е един от най-добрите. рядко изваждат но, защото ги изпипват до съвършенство, но изкарат ли, всички им свалят шапка.
  • #17
    9 rate up comment 4 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    *** тука били повече от конете на Dodge Charger Hellcat. Въртят-сучат и пак до Голф стигат. Статията си е на границата на спам-реклама. Няма никакви цифри, които да съпоставим с другите производители. "Туй ше напрайм, онуй ше напрайм" го слушам всеки ден по новините.
  • #16
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Das Auto ( преди 9 години )
    След *** на ГМ,Тойота и Фиат/Крайслер,Хонда е със най многобройни и многотиражни сервизни акции. И е единствената осъдена компания да плати глоба в двоен размер за умишлен опит за прикриване на дефекти.Дори шефа беше принуден да си подаде оставката.Въпреки всичко Хонда е по-добрият японски производител от всеки друг.Но отдавна е загибила възможността да се сравнява с продуктите на ФВ-групата във всеки един клас,а в някои дори не присъства.Тя е просто една алтернатива на Тойота или Форд
  • #15
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ..На 1.6 дизела му викат бензиновия мотор при дизелите.Не знам за какъв лад говориш..Не знам кой му вика така-явно някой който не го е карал. Дори на книга да го погледнеш макс торк-а му е при 2000 (за сравнение при идентичиния на VW е при 1750). При оборотен диапазон от 1000 rpm за дизела това са си 25%.Като се качиш обаче виждаш, че положението е още по трагично и от на книга.
  • #14
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГ-синоним на световен трошляк и ***.За тези които са се набутали честито.
  • #13
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Das Auto (VW) ( преди 9 години )
    При нас са AUDIBentleyBUGATTILamboPorscheНещо друго да не е ясно?
  • #12
    7 rate up comment 23 rate down comment
    Das Auto (VW) ( преди 9 години )
    Мисля, че схаванахте какво исках да ви кажа.Всике тръгва от някакви марки.Накрая се спира при нас.Просто най-добрите!нашите коли се правят от народа - за народа!Volks Wagen!!!И работят надежно икономично и дълготрайно.Verstanden?!