IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S записа още един световен рекорд

Електромобилът постигна най-добро време в драг състезание

Tesla Model S записа още един световен рекорд

Версията със задвижване на четирите колела на седана Tesla Model S – P85D с мощност 700 к.с., стана най-бързият електромобил на планетата. Изданието StreetCarDrags съобщава, че автомобилът е поставил нов световен рекорд на американската писта Palm Beach International Raceway.
Tesla Model S записа още един световен рекорд
Снимка: StreetCarDrags

Седанът на Tesla е изминал разстоянието от ¼-миля (402 метра) за 11.6 секунди. Скоростта на машината в края на дистанцията е била 184.4 км/ч. По този начин автомобилът е подобрил собственото си постижение от преди две години, когато премина отсечката за 12.7 секунди.

При предишното състезание Model S спечели срещу Dodge Viper SRT 10, който разчита на мощност от 500 к.с. Сега съперник на електромобила е бил Dodge Challenger Hellcat, оборудван с атмосферен 6.2-литров V8 двигател, развиващ 707 к.с. Заради грешка на състезателя, съперникът на Tesla изостава на старта и изминава трасето за 17.4 секунди.

Според техническите си данни модификацията P85D ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 3.2 секунди. По време на поставянето на рекорда, измерването с помощта на комплекса VBox е показало по-добро постижение – 3.1 секунди.

Резултатът на модела на Tesla официално е потвърден от NEDRA – Националната асоциация за електрически автомобили, участващи в драг-състезания.


 

 

 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Може и да греша, но Теслата е към 2 тона! Представяте ли си, ако се смъкнат 200-300 кг тогава какви времена ще дава! Скоро очаквам да се появят и тунинг фирми за електрички! :)
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Auto ( преди 9 години )
    Е тази Тесла как набира просто не е истина! Това автомобил със конвенционален двигател със същата мощност не може да го направи!