IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S записа още един световен рекорд

Електромобилът постигна най-добро време в драг състезание

Tesla Model S записа още един световен рекорд

Версията със задвижване на четирите колела на седана Tesla Model S – P85D с мощност 700 к.с., стана най-бързият електромобил на планетата. Изданието StreetCarDrags съобщава, че автомобилът е поставил нов световен рекорд на американската писта Palm Beach International Raceway.
Tesla Model S записа още един световен рекорд
Снимка: StreetCarDrags

Седанът на Tesla е изминал разстоянието от ¼-миля (402 метра) за 11.6 секунди. Скоростта на машината в края на дистанцията е била 184.4 км/ч. По този начин автомобилът е подобрил собственото си постижение от преди две години, когато премина отсечката за 12.7 секунди.

При предишното състезание Model S спечели срещу Dodge Viper SRT 10, който разчита на мощност от 500 к.с. Сега съперник на електромобила е бил Dodge Challenger Hellcat, оборудван с атмосферен 6.2-литров V8 двигател, развиващ 707 к.с. Заради грешка на състезателя, съперникът на Tesla изостава на старта и изминава трасето за 17.4 секунди.

Според техническите си данни модификацията P85D ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 3.2 секунди. По време на поставянето на рекорда, измерването с помощта на комплекса VBox е показало по-добро постижение – 3.1 секунди.

Резултатът на модела на Tesla официално е потвърден от NEDRA – Националната асоциация за електрически автомобили, участващи в драг-състезания.


 

 

 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 4 rate down comment
    илюминат ( преди 9 години )
    Никой да не си мисли, че като навлязат ел.колите ще е по-евтино от сега. Глобалните лобита веднага ще се задействат, ще сложат ръка върху суровините от които ще се произвеждат батерии и ел.двигателите и ще ги дъгат и смъкват, както правят с нефта. Също така ще сложат ръка на енергийните дружества и цената на тока ще бъде съвсем различна. Ще направят така, че ел.колите да могат да се зареждат само на определени места със специални устройства и ще сложат акциз на тази енергия. Гаранция!
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    Като гледам водача на Чарджъра и се сещам веднага за заглавието на една от пиесите на Шекспир, "Много шум за нищо! " :))
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Нев ( преди 9 години )
    Между другото, някой сеща ли се за друг седан, който да има такава динамика- M-G-power, MTM, Brabus, AMG, каквото и да е? Щото аз нещо не намирам подобен еквивалент, без дори да се интересувам от мощността!
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ДО Ауто ( преди 9 години )
    "Може и да греша, но Теслата е към 2 тона! Представяте ли си, ако се смъкнат 200-300 кг тогава какви времена ще дава! "Въобще не грешиш, дори е над 2 тона! До колкото си спомням, батерия беше около 500 кг. Това ме навежда на мисълта, че има доста от къде инжинерите на Тесла да махнат излишно тегло, и мисля, че още при фейслифта може да се очаква нещо подобно! Все пак, това ще подобри и автономния пробег с едно зареждане.
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Нормално ( преди 9 години )
    Така става когато се дърпат 4Х4 и задно!Отделно Теслата е електричка, т.е. HM max от 0оборота.
  • #7
    14 rate up comment 6 rate down comment
    1234567 ( преди 9 години )
    За да навлезнат масово електромобилите е необходимо да бъде направен сериозен инженерен пробив по отношение на акумулаторите. Суперкондензатори ли ще бъде или нещо друго, не знам. Сегашните електромобили са скъпи, имат малък пробег, зареждат се часове. Акумулаторите съдържат редки метали, чието извличане от земната *** е енергоемко, замърсяващо околното среда и те съответно поскъпват с бързи темпове поради увеличение на търсенето и намаляване на природните запаси от тях.
  • #6
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Сойка-Присмехулка! ( преди 9 години )
    Тъй като навлизат ел. автомобилите (за мен това е бъдещето), сега е много изгодно да караш такъв (ако имаш възможност да си го позволиш, те затова са доста скъпи и ограничени в производството), но в момента в който станат масови автомобили или започнат да се търсят много повече..ще измислят нещо да ни взимат парите и съм сигурен че няма да ни е по евтино от сега!!!!!!
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "ТЕслата е по добра безспорно, но водача на Чарджъра изглежда леко неадекватен след акто се увлече в пилененто на гуми,"Водача на Адската Котка май ми се струва, че си е мислил, че това е състезание за бърн-аут не драг рейс! :)
  • #4
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ТЕслата е по добра безспорно, но водача на Чарджъра изглежда леко неадекватен след акто се увлече в пилененто на гуми, та и фалстарт направи, после ми се струва че не разбра зелено ли е, червено ли е...
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тоя пък, голям неможач...