IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S записа още един световен рекорд

Електромобилът постигна най-добро време в драг състезание

Tesla Model S записа още един световен рекорд

Версията със задвижване на четирите колела на седана Tesla Model S – P85D с мощност 700 к.с., стана най-бързият електромобил на планетата. Изданието StreetCarDrags съобщава, че автомобилът е поставил нов световен рекорд на американската писта Palm Beach International Raceway.
Tesla Model S записа още един световен рекорд
Снимка: StreetCarDrags

Седанът на Tesla е изминал разстоянието от ¼-миля (402 метра) за 11.6 секунди. Скоростта на машината в края на дистанцията е била 184.4 км/ч. По този начин автомобилът е подобрил собственото си постижение от преди две години, когато премина отсечката за 12.7 секунди.

При предишното състезание Model S спечели срещу Dodge Viper SRT 10, който разчита на мощност от 500 к.с. Сега съперник на електромобила е бил Dodge Challenger Hellcat, оборудван с атмосферен 6.2-литров V8 двигател, развиващ 707 к.с. Заради грешка на състезателя, съперникът на Tesla изостава на старта и изминава трасето за 17.4 секунди.

Според техническите си данни модификацията P85D ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 3.2 секунди. По време на поставянето на рекорда, измерването с помощта на комплекса VBox е показало по-добро постижение – 3.1 секунди.

Резултатът на модела на Tesla официално е потвърден от NEDRA – Националната асоциация за електрически автомобили, участващи в драг-състезания.


 

 

 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #22
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Анонимния под мен, ти си $^%$^%, който говори без да има и капчица представа за реалните неща от живота!1. Малък пробег- Тесла П85Д има среден пробег м/у 400-500 км с едно зареждане. (по спецификация дават 640 км, но това е нещо като 3/100 разход на гориво при ВАГ например)2. Батерията се зарежда до 80% за 30 мин на суперчарджинг станция, НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!3. Цената на батерията не е толкова висока, и не се сменя на всеки 2 години като телефона ти! Въобще от къде ти дойде това сравнение?
  • #21
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Електрическите коли са супер но има 3 взаимосвързани проблема:1.Малък пробег (все още)2.Бавно зареждане с гориво3.Висока цена на батериите.Батерията на телефона ми се скапва средно за 2 години като го зареждам всяка вечер. Същото ще се случи и с батерията на колата особено ако се ползва ускорено зареждане. А цената на батериите е около половината от цената на колата. Всеки 2-3 години ли ще давам 20 000 евро за нови батерии? А когато колата остарее кой ще я купи със скапани батерии?
  • #20
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Пропаганда! ( преди 9 години )
    Харесвам Тесла, харесвам елекрическите автомобили - те са бъдещето за мен.Ако можех да си позволя една такава кола, веднага бих си купил.Харесва ми тишината, която имаш в купето, красивия дизайн, мясото за много багаж, пространството в купето...НО!На човек да му дойде до гуша от пошлата им и фалшива пропаганда с тези драг състезания.Пропаганда, толкова нагла, че дори се изцепиха, че Тесла била по-бърза от Авентадор.Ами Авентадор-а - стоков, взима четвърт миля за 10,9 сек, което сравнено с 11,6 са си има няма 7-8 дължини на финала в полза на Ламбото.А тук бяха пуснали някакъв манипулативен клип, където Теслата видиш ли разбивала Авентадор.Ха-ха-ха.На драг писта, с официално време се вижда, кой кого разбива.Жалко само, че някакви *** сополанковци, дето четат и пишат тук не осъзнават, колко гнусно се манипулират тези, т.нар. гонки между Тесла С и БМВ М5, между Тесла С и Авентадор и т.н. и т.н.Жалко е, че има толкова глупави и наивни хора в България :-(
  • #19
    4 rate up comment 7 rate down comment
    ;) ( преди 9 години )
    i bez vreme da vdiga 100 tova si e edna radioaktivna konserva.vzemam zelenoto drugoto ne stava,pone spored men,no vseki si ima mnenie ;)
  • #18
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Нев до Класика ( преди 9 години )
    Понеже си класик, предполагам и за това си толкова консервативен и трудно възприемащ новостите! Теслата е една от най-бързо разпродаващи се автомобили, и което е най-важното, клиентите им остават много удволетворени от покупката, особедно, като сравнят разходите за подръжка с тези на конвенционален автомобил! Скоро излиза СУВ-то, което с динамиката си без съмнение ще има нежероятен успех, и след като завършат Гигазавода за батерии, ще пусннат достъпния, около 30 000$ Модел 3!
  • #17
    7 rate up comment 11 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Абсолютно непригоден за нищо автомобил!!!Скъп и на границата на фалита,той е спонсориран на малки дози от междонародни органицации по екология и на още по малки дози от Мерцедес,БМВ,Фолксваген и други концерни които се надяват да изкопчат това което им убягва при разработка на ел.кола.Така Тесла мъждука за да не изчезне,защото е реклама за бъдещето.Скъпи материали,едва ли не пет човека успяват да го карат,но го подържат полу-жив,защото има идеи и някога ще стане!Скъпа,но необходима реклама!
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз мисля, че това съшо е и най-бързия напълно пригоден, 5 местен седан с 4 врати и два багажника в света от място до 100 км/ч! :)
  • #15
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Нев до бавареца ( преди 9 години )
    "за сравнение 2014-та Porsche Panamera Turbo - 11,7 сек, 2012 Porsche Panamera Turbo S - 11,4"Не ме интересува максималната скорост на 1/4 миля, а по-скоро ускорението от 0-100 км/ч.
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    за сравнение 2014-та Porsche Panamera Turbo - 11,7 сек, 2012 Porsche Panamera Turbo S - 11,4
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Според едно изследване ако всички консуматори на изкопаеми горива от утре минат на ток, ще трябват 100-тици нови АЕЦ-ове които ще изчерпят урана и плутония на земята за 20-тина години. Така че и само на ток не ни устройва, докато не разработим възобновимите енергиини източници добре