IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Японският бранд е оценен на 29.6 млрд. щатски долара

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Toyota за втора поредна година е най-скъпата автомобилна марка на планетата. Агенция Millward Brown Optimor оцени японския бранд на 29.6 млрд. щатски долара.
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света
До 2012 г. първата позиция бе за BMW, която бе оценена на 24.6 млрд. Тогава Тоyota заемаше втората позиция с 21.7 млрд. Общо 6 автомобилни бранда са в първата стотица, като този път мястото на Volkswagen е заето от Ford.
Лидер сред всички марки е Google - 158. 8 млрд. Второто място е за Apple, която през миналата година бе на първа позция.

Марка            Място в Топ 100      Стойност в милиарди

1. Toyota       26                                 29.6
2. BMW          32                                 25.7    
3. Mercedes-Benz    42                    21.5
4. Honda       70                                 14.1
5. Ford           84                                 11.8
6. Nissan       90                                 11.1    

Припомняме, че за втора поредна година Toyota е лидер и по продажби в цял свят. За 2013 г. компанията продаде 9.98 млн. нови автомобила, а Corolla стана най-популярният модел с 1.22 бройки. Освен това, Toyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли  за една година - 10 117 274 през 2014 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #39
    2 rate up comment 11 rate down comment
    туранага сан ( преди 9 години )
    Честно казано,Тойота имат един хубав и качествен джип ,както и Авенсис до някъде,това е ,другото си е ширпотреба,карал съм доста от моделите ,мога да кажа че LK е върха ,другите корола,ярис,корола версо,не са нищо особено.
  • #38
    8 rate up comment 10 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    И още нещо, че не ми стигна мястото. Който съди за продукт или взима решение за покупка на база на това за колко някой е оценил съответната ТМ - мога само да го съжалявам. Погледнете целия списък с ТОП 100 компании и ще се убедите в това.
  • #37
    10 rate up comment 16 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Имам няколко коментара по статията:1. Тази агенция я чувам за първи път-май не е от най известните2. До колкото успях да прочета на сайта им- имат около 15 служителя3. Не пише кой е финансирал изследването4. Тойота с 10 млн произведени коли струва с
  • #36
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Toyota прави хибридите с 10% по-икономични.Японските компании Toyota и Denso разработиха нова полупроводникова технология, позволяваща да се повиши ефективността на използването на гориво в хибридните автомобили до 10%. Технологията, която използва силициев карбид в блока на управление на мощността, съществено намалява загубите на енергия.Блокът регулира потока електричество от батерията към елмотора, както и енергията от рекуперация обратно към акумулатора. По думите на инженерите, в обичайната хибридна силова установка по тези потоци се губят до 25% от цялата енергия. Японците планират да внедрят новата технология колкото се може по-бързо, но все още не се ангажират с точни срокове.
  • #35
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кажи на *** да те запише в друга детска градина.
  • #34
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Японският производител на автомобили Toyota Motor се е съгласил да изплати рекордна глоба от 1.2 млрд. долара, за да прекрати криминално разследване на щатските регулатори за проблеми със сигурността на някои модели на компанията.Споразумението между Министерството на правосъдието и Toyota включва признание от страна на производителя, че е заблуждавал американските клиенти за два отделни технически проблема при различни модели, които са причина за нежелано ускоряване на автомобила. ЗАБЛУЖДАВАЛ!!!! Тойота = мошенници. Продължавам:През 2012г. Toyota получи рекордна глоба в размер на 17,35 милиона долара за забавяне при повикването в сервизите на Lexus RX350 и RX450h от моделната 2010 година. Според The Detroit News, японският автомобилен производител е бил принуден да плати максималният размер на глобата за забавена сервизна акция. И по-лошото е, че това не се случва за първи път - от 2010 насам това е четвъртото забавяне на Toyota при обявяването на сервизна акция, а през същата 2010 компанията е платила 48,8 милиона долара по граждански искове и претенции за три забавени сервизни кампании. През 2012 Toyota е компанията, повикала най-много автомобили в сервизите си в Щатите - 5,3 милиона в рамките на 13 различни кампании. На второ място е Honda, но с около 2 милиона по-малко повикани в сервизите автомобили.Toyota и съдът в Ориндж Каунти постигнаха съгласие японският производител да изплати сумата от $1.6 млрд. за пораженията, нанесени от проблемите с *** на газта, които се появиха при модели на марката, произведени в периода 2009-2010 г., съобщи изданието California Today.. Федералният съдия Джеймс Селн окончателно одобри урегулирането на колективния иск, внесен от клиенти на марката. По този начин е постигнато извънсъдебно споразумение и компанията ще започне да изплаща огромната сума. Съдия Селн бе категоричен, че всички ищци по делото ще получат обезщетенията си до последния долар.
  • #33
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Спора е крайно елементарен.Немците са няколко века назад,това самите те си го признават.Няма смисъл да хабите нерви за глупости.
  • #32
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    За това оплюване говоря!
  • #31
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Що се отнася до произведените над 10 млн автомобила за 2014 г има техническа грешка, която идва от това, че в Япония финансовата година приключва през Април и това е производството от 4.2013 до 4.2014 г. Статията се отнася са бранда (името на марката) и не отразява стойността на всички активи, представете си щом само името струва толкова, колко би струвала самата марка.
  • #30
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Въпроса е не колко дефекти се крият от другите марки а колко плаща Тойота на списанията да лъжат, че е надеждна марка. Защото марките не могат да крият дефекти. Както вече писах тойота има много наложени парични глоби за укриване на дефекти, последната от които бе за над милиард долара. Тойота не прави сервизни акции за кеф а защото я принуждават и глобяват. Не знам друга марка да е била глобявана, за това че се прави на луда и не си оправя дефектиралата стока и я пробутва на клиентите си.