IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Японският бранд е оценен на 29.6 млрд. щатски долара

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Toyota за втора поредна година е най-скъпата автомобилна марка на планетата. Агенция Millward Brown Optimor оцени японския бранд на 29.6 млрд. щатски долара.
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света
До 2012 г. първата позиция бе за BMW, която бе оценена на 24.6 млрд. Тогава Тоyota заемаше втората позиция с 21.7 млрд. Общо 6 автомобилни бранда са в първата стотица, като този път мястото на Volkswagen е заето от Ford.
Лидер сред всички марки е Google - 158. 8 млрд. Второто място е за Apple, която през миналата година бе на първа позция.

Марка            Място в Топ 100      Стойност в милиарди

1. Toyota       26                                 29.6
2. BMW          32                                 25.7    
3. Mercedes-Benz    42                    21.5
4. Honda       70                                 14.1
5. Ford           84                                 11.8
6. Nissan       90                                 11.1    

Припомняме, че за втора поредна година Toyota е лидер и по продажби в цял свят. За 2013 г. компанията продаде 9.98 млн. нови автомобила, а Corolla стана най-популярният модел с 1.22 бройки. Освен това, Toyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли  за една година - 10 117 274 през 2014 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не знаех, че сервизните акции за всички модели на Приус след 2010г са с изтекла гаранция? И то за неработещи спирачки.
  • #28
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Каквито и статистики да излязат за Тойота винаги се намират хора, които не са съгласни. Излизат сравнения, че бранда е най-скъп, следва оплюване, друга е че марката е с най-малко дефекти според ТЮВ, JDPower и др. и пак кал. Въпросът ми е представяте ли си щом Тойота прави толкова сервизни акции, колко дефекти се крият от другите марки, щом автомобилите й се повреждат, колко повече се повреждат другите, щом името й е толкова скъпо, колко струва това на VW например и защо е така.
  • #27
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е положението слънцето е и ще изгрява от Изток.
  • #26
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Продължавам долния коментар.Надявам се до вас да има някои по умен и да ви обясни.Кой луд ще си купи немско ла*но с гаранция по малка от на Китайска прахосмукачка?*** които се троши ежедневно.Естествено че Тойота ще имат най много клиенти.
  • #25
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вие сте явно по прости и от рекордите на Гинес за най-големи простаци.Не можахте ли да разберете че тези сервизни акции са пунта мара.Хората викат за сервизни акции коли произведени преди 15 години които не са отдавна в гаранция.По този начин всеки един клиент до края на живота си няма да седне в друга марка.
  • #24
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо всеки с малко мозък знае, че това е една безмислена статия с глупости и фантасмагории. Както се беше изсмял шефа на Ферари на оценките на бранда. За Ферари той каза, че е около 10 пъти по-скъпа от оценките, които и дават и е прав ако тръгне да продава Ферари, вероятно ще му вземе и 20 пъти по-голяма цена. А Тойота вероятно 20 пъти по-ниска, така, че такива виртуални неща струват толкова, колкото им дадеш, бранда е като да си купиш мъгла в морето. А за да е пълен хумора в статията идва и последното изречение: Освен това, Toyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли за една година - 10 117 274 през 2014 г. Тя на 2014г. още средата не е дошла а вече написали, точно колко бройки щяла да произведе 10 117 274 ха ха. Голям смях. Да им честитим 15-те милиона продажби за 2020г. и 20-те милиона продажби пред 22-ри век. Честито и на теб Дошо за шестицата от тотото, която удари през 2040-та година. *** си купи сега с парите една нова Тойота Корола с тях.
  • #23
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Майко мила, статията е пълна с глупости :Corolla стана най-популярният модел с 1.22 бройки? само една и няма и половина короли са продали?oyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли за една година - 10 117 274 през 2014 г.В кристалната топка ли видяхте, че за 2014 са произвели над 10 мил.? В тоя сайт журналистите са под всякаква критика.. така де то неможе и журналист да наречеш подобен тип драскач.
  • #22
    19 rate up comment 7 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 9 години )
    ЕДИН ПЪТ ТОЙОТА - ЦЯЛ ЖИВОТ ТОЙОТА!НАЙ-ДОБРАТА МАРКА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!!!п.с. Вагените са смърдящи варели и миришат на камион. Най-големите *** на света са ВАГените!!!! Избягвайте да се качвате в такива смърдящи ***.
  • #21
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Точно така най-добра и работеща техника, няма да вързваме кусур сега на това, че тази техника е всеки месец в сервиза в поредна сервизна акция, както и за това, че милионите и клиенти я спукват от дела а държавните комисии постоянно им налагат глоби за милиарди долари за укриване на дефекти по колите им. Плюя аз на такава надеждна техника. Спирачките не работели, *** на газта сам ускорявал, птичките минавали през бронята в купето.
  • #20
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз специално на теб не ти обяснявам, Ти ако можеше да разбереш нямаше да пишеш по цял ден спам под статиите за Тойота. Ти си просто поредния селянин,който пише спам по цял ден в авто-форум.