IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Японският бранд е оценен на 29.6 млрд. щатски долара

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Toyota за втора поредна година е най-скъпата автомобилна марка на планетата. Агенция Millward Brown Optimor оцени японския бранд на 29.6 млрд. щатски долара.
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света
До 2012 г. първата позиция бе за BMW, която бе оценена на 24.6 млрд. Тогава Тоyota заемаше втората позиция с 21.7 млрд. Общо 6 автомобилни бранда са в първата стотица, като този път мястото на Volkswagen е заето от Ford.
Лидер сред всички марки е Google - 158. 8 млрд. Второто място е за Apple, която през миналата година бе на първа позция.

Марка            Място в Топ 100      Стойност в милиарди

1. Toyota       26                                 29.6
2. BMW          32                                 25.7    
3. Mercedes-Benz    42                    21.5
4. Honda       70                                 14.1
5. Ford           84                                 11.8
6. Nissan       90                                 11.1    

Припомняме, че за втора поредна година Toyota е лидер и по продажби в цял свят. За 2013 г. компанията продаде 9.98 млн. нови автомобила, а Corolla стана най-популярният модел с 1.22 бройки. Освен това, Toyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли  за една година - 10 117 274 през 2014 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #49
    5 rate up comment 2 rate down comment
    чичо ( преди 9 години )
    И какво като е ново БМВ, Мерц, за оная другата саламаджийската марка нема сми да се пише. Една торба пари, после на година две още една торба пари по изсипаното предно окачване в сервиза, един вагон електроника дето никой не може да оправи и кво. За едната емблема. Да сте баровци разбирам, ама да се хвалите как сте гледали как някой кара ново БМВ, Мерци или Лексус си е вече комплектарщина.
  • #48
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До Тойота имащ ( преди 9 години )
    И ти не блестиш с разум. Иначе щеше да знаеш, че колата губи 20% от стойността си още с напускането на магазина. И нямаше да си сменяш Тойотата на всеки 3 години, а щеше да я караш 10 г., примерно.
  • #47
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Тойота имащ ( преди 9 години )
    Смешни хорица сте вие. Колко от вас са сядали в чисто нова тойота че давате коментари. Е аз и в момента си сядам в нея и пак ще си купя след 3 години и пак нова. Вие си пръскайте акъл тук и плюйте новите тойоти. Вярно не е като 30 годишна лада или ауди яйце 89г. Аре дано някой ден ви се усмехне късмета да покарате чисто нова тойота.
  • #46
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    от:Анонимен( преди 5 часа )Японският производител на автомобили Toyota Motor се е съгласил да изплати рекордна глоба от 1.2 млрд. долара, за да прекрати криминално разследване на щатските регулатори за проблеми със сигурността на някои модели на компанията.Споразумението между Министерството на правосъдието и Toyota включва признание от страна на производителя, че е заблуждавал американските клиенти за два отделни технически проблема при различни модели, които са причина за нежелано ускоряване на автомобила. ЗАБЛУЖДАВАЛ!!!! Тойота = мошенници. Продължавам:През 2012г. Toyota получи рекордна глоба в размер на 17,35 милиона долара за забавяне при повикването в сервизите на Lexus RX350 и RX450h от моделната 2010 година. Според The Detroit News, японският автомобилен производител е бил принуден да плати максималният размер на глобата за забавена сервизна акция. И по-лошото е, че това не се случва за първи път - от 2010 насам това е четвъртото забавяне на Toyota при обявяването на сервизна акция, а през същата 2010 компанията е платила 48,8 милиона долара по граждански искове и претенции за три забавени сервизни кампании. През 2012 Toyota е компанията, повикала най-много автомобили в сервизите си в Щатите - 5,3 милиона в рамките на 13 различни кампании. На второ място е Honda, но с около 2 милиона по-малко повикани в сервизите автомобили.Toyota и съдът в Ориндж Каунти постигнаха съгласие японският производител да изплати сумата от $1.6 млрд. за пораженията, нанесени от проблемите с *** на газта, които се появиха при модели на марката, произведени в периода 2009-2010 г., съобщи изданието California Today.. Федералният съдия Джеймс Селн окончателно одобри урегулирането на колективния иск, внесен от клиенти на марката. По този начин е постигнато извънсъдебно споразумение и компанията ще започне да изплаща огромната сума. Съдия Селн бе категоричен, че всички ищци по делото ще получат обезщетенията си до последния долар.
  • #45
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Дънди Крокодила ( преди 9 години )
    абе не съм Кюрд, а съм Гагаузин от северна България но живея във Варна
  • #44
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Варненският Чолгош вмирисал форума !знаем че е 45-47 годишен от КЮРДСКИ произход без препитание..
  • #43
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Toйот ( преди 9 години )
    Във всички голфове има табелка: "Роден в Германия, умрял в Перник!" :)
  • #42
    14 rate up comment 2 rate down comment
    чичи Ханс ( преди 9 години )
    Хора който плащат за асфалта, поставен в колите им от дебел чичо спестяващ за вулстче с бира няма какво да коментират тук. Щото народна марка е точно за тези свикнали на каручка. Другите са друга бира.
  • #41
    14 rate up comment 0 rate down comment
    ЕЙ МОДЕРСА! ( преди 9 години )
    ОСТАВЯМЕ ТЕ ДА ДИШАШ, ЧЕ МНОГО ВЗЕ ДА РЕВЕШ И МИРИШЕШ!НО ВНИМАВАЙ! АКО ПАК Я ПОДКАРАШ ПРЕЗ ПРОСОТО - ЯКО ДА ТИ Е ДУПЕТО!НАБЛЮДАВАМЕ ТЕ!А СЕГА ТИ РАЗРЕШАВАМЕ ДА ТРИЕШ, НО С МЯРКА! ЯСНО ЛИ Е?
  • #40
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Едно е TUV да напише забележка, че на някой Гоуф му е ръждясал ауспуха или не му свети габарита и съвсем друго да загинат хора от самоускоряващи, неуправляеми коли или такива с отказващи системи за сигурност.Има разлика нали? Как мислите?