IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Японският бранд е оценен на 29.6 млрд. щатски долара

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света

Toyota за втора поредна година е най-скъпата автомобилна марка на планетата. Агенция Millward Brown Optimor оцени японския бранд на 29.6 млрд. щатски долара.
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света
До 2012 г. първата позиция бе за BMW, която бе оценена на 24.6 млрд. Тогава Тоyota заемаше втората позиция с 21.7 млрд. Общо 6 автомобилни бранда са в първата стотица, като този път мястото на Volkswagen е заето от Ford.
Лидер сред всички марки е Google - 158. 8 млрд. Второто място е за Apple, която през миналата година бе на първа позция.

Марка            Място в Топ 100      Стойност в милиарди

1. Toyota       26                                 29.6
2. BMW          32                                 25.7    
3. Mercedes-Benz    42                    21.5
4. Honda       70                                 14.1
5. Ford           84                                 11.8
6. Nissan       90                                 11.1    

Припомняме, че за втора поредна година Toyota е лидер и по продажби в цял свят. За 2013 г. компанията продаде 9.98 млн. нови автомобила, а Corolla стана най-популярният модел с 1.22 бройки. Освен това, Toyota е първият концерн, успял да произведе повече от 10 млн. коли  за една година - 10 117 274 през 2014 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #59
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е да, във времена на криза се купуват ***.
  • #58
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Honda CR-V е най-продаваният SUV в света.За 2013 г. кросоувърът Honda CR-V стана най-продавания всъдеход на световния пазар. Общо са реализирани 703 562 единици от модела. Това е най-добрият показател сред представителите на автомобилния пазар в сегмент SUV.
  • #57
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз когато съм седял *** цървулане във всичко ти си бил не на баща си в ташаците а още не си бил в проектите му.Хайде вземай си чантата и бегом в началното училище.
  • #56
    2 rate up comment 6 rate down comment
    за икебаните ( преди 9 години )
    седиш в трошльотата , а ???нова е викашщото не знаеш какво е да седиш дори в старо бмв , мерседес , ауди или VW !!!ще ти кажа - недей да пробваш, че ще намразиш трошльотата - ЗАВИНАГИ !да седиш в трошльотата, е като да си седнал в дядовата каручка !но блажени си незнаещите !!!седи си в трошльотата и си мисли, че си в автомобил !
  • #55
    2 rate up comment 5 rate down comment
    за петленцата с ориз ( преди 9 години )
    Абе,кажи им оризари и не ги обиждай повече,разбират ви тиквите от коли,колкото магарето от духова музика,това да не ви е компютъра с игрите.
  • #54
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немските кошници са дялани с теслата.Трябва да си много *** да кажеш хубава дума за тях.Толкова автовози коли съм продал,че тука пуберите толкова *** не са направили.
  • #53
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами да, Тойота е за хора без претенции. Някои хора искат просто да се придвижват надеждно и икономично, а не да лОвят пички.
  • #52
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    имал съм BMW,MERCEDES,AUDI и TOYOTA TOYOTA-за хора без претенции въпроса е кола да има MERCEDES-не бих си взел втори път само ядове брах с негоAUDI,BMW- ето това са колите ,като фаворит е BMW
  • #51
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    е и аз си взех нова TOYOTAотносно надежноста що годе добрена 30000 км смених съединител но беше в гаранция ,разход на масло около 1,5-2литра на 15000км. Возията е отврат,доста е шумно в купето но в града не се усеща толкова,пластмасите в купето особенно зимата скърцат и тракатВТОРИ ПЪТ НЕ БИХ СИ ВЗЕЛ НОВА ЕФТИНА КОЛА
  • #50
    5 rate up comment 4 rate down comment
    докер ( преди 9 години )
    Ми човека си кара нова кола, какво - каквато си е избрал, негова си е. А вие кво карате, на комшията с новото БМВ макарите ли карате?